Yazılım için hangi liseye gidilmeli?

Bir liseye ozellikle yazilim icin gitmeni onermem. Anadolu lisesine git iyi bir egitim al iyi bir universite kazan gerisi gelir. Once iyi bir universite kazanman lazim. Lisede de ufak ufak baslarsin temel kodlama ve algoritma egitimlerine.
 
Yazılım için özel bir liseye gitmenize gerek yok. Öğrenmek isteyen internetten de öğrenir. Eğer mühendis olacağım falan dersen fen lisesi veya iyi bir anadolu lisesine gidebilirsin.
 
Fen lisesi daha uygun olur.
 
Anadolu lisesine mi meslek lisesine mi gitmeliyim?

Daha liseye geçmemişken bu soruyu sorman aşırı güzel. Herkes bilir ki üniversitede de iş dünyasında da pratiği çok olan adamlar iş yapma konusunda herkesten öte konumlardadır.

Sen akademik olarak başarılı olmaya odaklan üniversite kazanmak ilk amacın olsun, bu süreçte yandan kod yazmaya başla hobi olarak. İlgi alanın değişirse yazacağın üniversiteyi ona göre şekillendirebilir bu süreçte de zaten yazılımda kendini belli bir seviyeye getirmiş, üniversite de de yazılım yazarsan çok hızlı bir network edinmesi ile üniversite de projelere işlere başlayabilirsin. Yazılım için endüstri meslek yazacak halin yok herhalde? Sonra DGS ile falan uğraşırsın. Derslerine sıkı çalış tüm dersleri önemse minimum Gebze teknik kazan.
 

Geri
Yukarı