Yazılım için hangi program kullanılmalı?

Python'dan başlamayı düşünüyorum. C# ve sonrasında C falan ilerlerim. Kolaydan zora ilerleyeceğim.

Visual Studio Code veya PyCharm kullanabilirsin py için, C# ve C için Visual Studio 2019 destekliyorsa 2019, desteklemiyor ise 2017.

Bir sorun yaşarsanız etiketlemeniz yeterli, müsait olduğum zaman bakmaya çalışırım.

Hangi dili kullanacaksın? Visual Studio dediğine göre C Family'den bir dil büyük ihtimal. Visual Studio 2019 veya 2017 kullanabilirsin. C# öğreneceksen Visual Studio Code'in extentionları ile destek sağlayabilirsin.
C family diyeyim de bir şey biliyorum sansınlar. O sırada Wikiye göre C ailesinde yer alan dillerin bir kısmı;
1708118612618.png

Ek olarak;
1708119900488.png

VS'in epey uzun süredir Python desteği var. Python için de kullanılabiliyor.

Konu sahibi için;
Hepsi için VS Code kullanabilirsin, vim, notepad++, emacs, sublimetext, hatta gedit bile kullanırsın. Herhangi bir programı kullanmak zorunda değilsin. Eğer C#'ta uygulama geliştiriyorsan dotnet cli ile nugetten doğru paketleri eklediğin müddetçe WinForms bile geliştirirsin. C/C++ için MSVC yada CLang kurman yeterli.

Ayrıca kolaydan zora diye bir şey yok. Arabayı tamir etmeyi yada inşa etmeyi öğrenirsin, nasıl tornavida kullanacağının bilgisi arabayı tamir etmeyi öğrenirken gelir. Diller araçlardan fazlası değil. Önüne koyayım elli tane vida sık dur, neyi, nerde, nasıl kullanacağını bilmedikten sonra 100 tane araç olsa elinde hiç bir işe yaramaz. O yüzden önce programlamayı öğrenmen gerek. Temel algoritma öğrenmen gerek, veri yapıları öğrenmen gerek, programlama paradigmaları öğrenmen gerek, program nasıl çalışırı anlaman gerek kısaca. Bunları öğrenirken hangi dilde öğrendiğinin bir önemi yok.

Son düzenleme:
C family diyeyim de bir şey biliyorum sansınlar. O sırada Wikiye göre C ailesinde yer alan dillerin bir kısmı;
Eki Görüntüle 2118161

Ek olarak;
Eki Görüntüle 2118207

Konu sahibi için;
Hepsi için VS Code kullanabilirsin, vim, notepad++, emacs, sublimetext, hatta gedit bile kullanırsın. Herhangi bir programı kullanmak zorunda değilsin. Eğer C#'ta uygulama geliştiriyorsan dotnet cli ile nugetten doğru paketleri eklediğin müddetçe WinForms bile geliştirirsin. C/C++ için MSVC yada CLang kurman yeterli.

Ayrıca kolaydan zora diye bir şey yok. Arabayı tamir etmeyi yada inşa etmeyi öğrenirsin, nasıl tornavida kullanacağının bilgisi arabayı tamir etmeyi öğrenirken gelir. Diller araçlardan fazlası değil. Önüne koyayım elli tane vida sık dur, neyi, nerde, nasıl kullanacağını bilmedikten sonra 100 tane araç olsa elinde hiç bir işe yaramaz. O yüzden önce programlamayı öğrenmen gerek. Temel algoritma öğrenmen gerek, veri yapıları öğrenmen gerek, programlama paradigmaları öğrenmen gerek, program nasıl çalışırı anlaman gerek kısaca. Bunları öğrenirken hangi dilde öğrendiğinin bir önemi yok.
C family derken C C++ ve C#'dan bahsediyorum, birşey biliyorum sandığımdan değil bunu söylemem.

Ha siz çok biliyorsunuz sanırım bunu söylediğinize göre.

Eki Görüntüle 2118161

Ek olarak;
Eki Görüntüle 2118207

Konu sahibi için;

Bunlar hepsi farklı C grubu diller değil. C dilleri ile ilgili konuların alfabetik sıralaması.

C/C++ ve C#'a "C Family" demeyecek kadar biliyorum.
Bir Derleyici, bir Editör ve bir Konsol (Komutsatırı) yeterli öğrenmek ve derlemek için.

Windows 7 zaten artık desteklenmiyor ve Microsoft tarafından destekletttirilmiyor. Ne kullamak istersen de, eski sürümünü bulmak zorundasın.

GCC popüler bir derleyici. Notpad++ popüler bir editör. Komutsatırı sistemde kurulu. Kaynak olarakta buraya bakabilirsin:

https://cplusplus.com/

Son düzenleme:
Bunlar hepsi farklı C grubu diller değil. C dilleri ile ilgili konuların alfabetik sıralaması.
C programlama dili ailesi kategorisinde yer alan sayfalar yazıyor.

Al şu sayfayı da incele. List of C-family programming languages - Wikipedia Başlığı okumayı bilmiyorsan; C programlama dilleri ailesinin listesi.

Bir Derleyici, bir Editör ve bir Konsol (Komutsatırı) yeterli öğrenmek ve derlemek için.
Bunun aksini belirttiğim bir mesaj mı atmışım?
Windows 7 zaten artık desteklenmiyor ve Microsoft tarafından destekletttirilmiyor. Ne kullamak istersen de, eski sürümünü bulmak zorundasın.
Yada W7 tavsiye ettigim bir mesaj mı atmışım?

Son düzenleme:
Son iki kısmı @Darxenos a yazmıştım. Yanlış alıntılamışım.

C# için Windows 7 de hiç bir şey kurmaya gerek yok. Notdefteri var, Komutsatırı var, csc.exe erişim yoluna kayıtlı. Kodunu yaz, kaydet ve "csc dosya.cs komutuyla derle. (Win 10 da olmuyor)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı