Yazılım/kodlamaya nereden başlamalıyım?

Uygulama derken büyük ihtimalle oyun da olur onu mobil konudan masaüstü konusuna çekebilirim sanırsam 2'sini aynı anda yapmak zor oluyormuş kafa karıştırıyormuş falan derim tabii ilk olarak basit bir uygulama ile başlamayı daha çok isterim neyin basit olduğunu bilmiyorum ama mesela bir tuşa basıyorsun lamba yanıyor falan o tarz giriş seviyesi işlerle babamı ikna edebilirim bence.
İngilizce seviyen iyiyse birçok yabancı kaynak var. İstediğin çoğu şeyi sana anlatan bilgiler bulabilirsin, yapman gereken tek şey Google'da aratma yapmak. Temel seviye şeylere ihtiyacın olduğu için her şeyi kolayca bulursun merak etme. Türkçe kaynak da bulabilirsin lakin benim tercihim yabancı kaynaktan yana daha fazla detay bulabilirsin çünkü yabancı kaynakta.

@One Face "hahaha" atma sebebiniz nedir?
 
Şimdi öncelikle süper bir rehber linki bırakayım, okumanı tavsiye ederim. Neyin ne olduğunu bir anlaman lazım. Nasıl öğreneceğim sorusuna da cevap bulacaksın burada.

Okuduktan sonra devam edelim. Yazılım, kodlama falan bu taraklarda bezin yoksa babanla bir konuş, o iş öyle olmaz.
Fakat illa da öğreneceksen en temizinden C# öğren derim. Önce Windows Forms ile masaüstü uygulamanı yaparsın, çok da kolaydır. Sonra da Xamarin ile basit bir mobil uygulama yaparsın biter işin. Youtube'daki eğitim serilerini adım adım uygulayarak gideceksin, o zaman programları kurdum hiçbir şey anlamadım sorunun olmaz. Bu dediğim terimlerin hepsini internete yazıp tek tek araştırman öğrenmen lazım. Yolunu bulacaksın zaten yavaş yavaş. O kadar çok eğitim var ki öğrenememek çok zor.
teşekkürler
 
Nasıl öğreneceğini de biz öğretmeyelim istersen. Önce öğrenmeyi öğrenmelisin.
Öğrenmeyi öğrenmeyi öğrenmeyi öğretmelisin o zaman.😉
Yemek mi yapıyoruz yoksa program mı?

Dostum öncelikle araştırmayı öğrenmen gerekli. Böyle daldan dala atlayıp bir mobil bir masaüstü program falan yapmak saçma bir şey.

Masaüstü (Windows form apps) için C# başlayabilirsin. Hem eğlenceli hem de öğrenimi kolay bir dil ama öğrenmek için öğrenirsen başarılı olursun yoksa babanın istediğini yapacağım diye öğreneceksen birçok kaynak var zaten bir tanesi al kodlarını kopyala al sana program :D
Hocam araştırmayınöğren dediğiniz kısmın üslubunu yanlış anladım. O yüzden attım.

Bu arada Visual Basic.Net'de olur sanırım. Bir göz at.
 
Masaüstü uygulaması yerine web sitesi yapsan olurmu? Eğer olursa “Flutter” tam sana göre. Aynı anda Web’e ve mobile uygulama çıkarabilirsin.

Flutter’ı araştırarak ve YT, Udemy üzerinden kursları izleyerek başlayabilirsin.
Hocam Flutter Windows, macOS, ve Linux tabanlı işletim sistemleri için desktop export destekliyor. Direkt Flutter öğrenerek yapabilir babasının istediklerini.
 
İngilizce bilmek önemli gerisini fikir edinebilmek için yapmak istediğiniz türde illaki örnekleri vardır indirip kodları incelemek sonrasında kodları silip a bu ne işe yarıyormuş dilersen nasıl bir hata alırım gibi vb deneme yanılma yöntemi ile bir şeyler katabilirsin kendine lakin 6 ay uzun bir süre değil kısa bir süre de değil nasıl değerlendireceğim önemli 4 ayı öğrenmek bilgi toplamak ile geçer 2 ay da masaya dökmeye gerisi sana kalmış.
 

Geri
Yukarı