Yazılım mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği mi?

UmutBideci

Hectopat
Katılım
25 Mart 2021
Mesajlar
240
Çözümler
4
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
32GB RAM
GTX 1650
AMD Ryzen 3750H
Cinsiyet
Erkek
Maaş, iş imkanları, çalışma zorluğu vs. bakımından farkları nelerdir ve sizce hangisi daha iyi? Nedenleriyle birlikte açıklarsanız sevinirim bir de hangi liseye gitmem gerekiyor? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maaş, iş imkanları, çalışma zorluğu vs. bakımından farkları nelerdir ve sizce hangisi daha iyi? Nedenleriyle birlikte açıklarsanız sevinirim bir de hangi liseye gitmem gerekiyor? Teşekkürler.

Fen lisesine gidip çok iyi bir üniversite kazanman gerekiyor. (Fen lisesi yerine yaşadığın yerdeki en iyi anadolu lisesine de gidebilirsin eğer iyi varsa tabii.
 
Bilgisayar mühendisleri fiziksel olarak donanımlarla da ilgileniyor ama robotikte işin içinde olduğundan yazılımsal bir kısmı da var. Yazılım mühendisleri ise sadece istenen amaca uygun programlar oluşturup kod yazıyorlar diye biliyorum. Yazılım mühendisleri çok para kazanıyor ama Türkiye'de çalıştırmak isteyen yok. Kimse o parayı vermek istemiyor. Öte yandan bilgisayar mühendisleri gene iyi para kazanıyor ama daha düşük yazılım mühendislerine göre dolayısıyla Türkiye'de daha rahat iş bulabiliyorlar. Bunun için üniversite önemli ama sen lise demişsin o yüzden onu da açıklayayım. Fen Lisesi'ne gidersen işin kolaylaşır tabii ama kendim olduğumdan biliyorum insan rahatlamıyor lisede aksine hocalar daha da üstüne düşüyor ama şu an Türkiye'deki sistem bu ne yazık ki yapacak bir şey yok. Puanın yüksek olduğunu duydum mühendisliğin o yüzden bizim işimiz biraz daha zorlaşıyor ama çalışırsan ve Allah nasip ederse neden olmasın. Sen de istiyorsan benim gibi sana da başarılar dilerim.
 
Keşke öyle olsa yakınımda Anadolu yok.
Ne yazık ki imam-hatip ile yazılım/bilgisayar mühendisi olmak için okuldan gelince aralıksız çalışman ve araştırman falan gerekir eğer bilgisayar/yazılım mühendisi olmak istiyorsan en kötü ihtimalle uzakta olsa çevrendeki en iyi anadolu lisesine veya fen lisesine gitmen lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı