Yazılım mühendisliği öğrencisi hangi Linux dağıtımını kullanmalı?

qodexTr07

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yazılım mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim, Linux tecrübem yok ve tam olarak bilgim yok fakat rehber videoları ile öğrenmeyi düşünüyorum çünkü pek çok kişi Linux öneriyor. Fakat hangi dağıtımı kullanmam gerektiğini bilmediğim için o dağıtıma ait videoları izleyemiyorum.

Üniversite boyunca kullanmayı düşündüğüm programlar: Visual Studio, Visual Studio code, Photoshop ve üniversite de gerekecek diğer programlar.
Not: Bu arada bu programlar Linux'da var mı yok mu diye yorumlarda belirtirseniz sevinirim.

Eğer derseniz ki " senin hiç Linux kullanmanı gerektiren bir şey yok", bunu da yorumlarda belirtebilirsiniz.

Laptop: Monster Abra A5 v15.5.4.
Laptop özelliklerim:
GTX 1650.
i5 10300H.
16 GB RAM.
512 GB SSD.

Ve son olarak: Bilgisayara hem Windows hem de Linux kurmayı düşünüyorum. İlk olarak Windows kuracağım için, kurma esnasında rahatlıkla diski bölebilirim, Linux'u kurmak için bölme işlemi yapmak mantıklı mıdır? Eğer mantıklı ise 512 GB SSD'yi kaça kaç bölmeliyim?

Linux'u hiç yüklemeden okuldan mezun olabilirsin. Hocaların ille de Linux diye tutturacağını sanmıyorum. Hocaların ille de Windows diye tutacağını da düşünmüyorum.

Ancak bu bir tercih meselesi. Tüm işlerini Linux üzerinde halledebilirsin. Bazı alanlara yönelemeyebilirsin ama yönelebileceğin alanlarda daha rahat olursun. Örneğin, Adobe uygulamalarını kullanamazsın. Bunun yerine alternatiflerini kullanabilirsin. Ama bu durumda da çoğu kişi tarafından profesyonel olarak kabul edilmeyeceksin eğer grafik tasarım alanına kayarsan.

İlla Linux veya Windows'a mahkum olmak zorunda değilsin. Dual boot kurulum yap. Kullanacağın programlara göre geçiş yaparsın.

Öneri olarak stabilitesinden ötürü Ubuntu Mate, Manjaro, Linux Mint dağıtımlarından birisini tercih edebilirsin.

Hangisi isini kolaylastiriyorsa onu kullanir.
Ayrica yazdigin uygulamanin calisacagi platform neyse ona da asina olman gerekir.
Isletim sistemi agnostik olmali yazilim muhendisi, hepsine de hakim olmalisin ve yazilim gelistirebilmelisin.
Elbette kisisel favorin olacak, o da subjektif bir olay.

Bir yazılımcı olarak size hemen ufak bir formül vereyim ve 1 ay sonra kendinizde meydana gelen değişikliği forumda paylaşırsanız çok müteşekkir olurum sayın hocam.
Formül şudur:
Temel Linux Bilgisi + Arch Wiki + Tecrübeler = "Ben Linux Kullanıyorum!"
Şöyle uygulanır:
1 - TryHackMe'deki Linux Odası Tamamen Bitirilir
2 - Arch Wiki'de Bir Arch Linux Sisteminde Neler Beklendiğine Bakılır
3 - Arch Wiki'de Sıkça Sorulan Sorulara Bakılır
4 - Arch Wiki'de Arch ile Diğer Distrolar Karşılaştırılır -ki neden diğer distroları değil de arch linux kullandığını anlasın-
5 - Artık Kurulum Aşamasına Geçilir
6 - Kurulum Bittikten Sonra Genel Öneriler Gözden Geçirilir
7 - Uygulamalar İncelenir Ve Kullanıcı Hangi Paketleri Kullanacağına Karar Verir

Artık temel seviyede Linux bilgisine sahipsiniz. öhm öhm.. GNU/Linux demek istemiştim.

Benim sana tavsiyem dual boot kurmandan yana. Bende bilgisayar mühendisliği okuyorum. Dual olarak kullanmak zorundayım. Çünkü derslerin hepsi C#, MSSQL, Matlab üzerine. Bir tek web dersinde linux kullanıyorum. Günlük işlerde ve çalışmalarım için genelde linux kullanıyorum çünkü ileride yapmak istediğim iş için gerekli. Dual kurmanız da fayda var. Hem bir yazılım mühendisi olarak linux işletim sistemini de az buçuk kullanabiliyor olmanız gerek. Bu arada tavsiyem ubuntu yâda debian kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…