Deneyimsiz biri hangi Linux dağıtımını kullanmalı?

Tespitiniz doğru, aslında Linux'a geçme amacım farklı bir işletim sistemi kullanmaktan çok farklı bir arayüz kullanmak istememdi. KDE Neon'da Arch'taki gibi ayarları özeleştirebilme var mı? Mesela Arch Linux'ta ayarlar uygulamasına girip bir şey değiştirmek isteyince (mesela tasarım ile alakalı) hemen yukarıda "yensini ekle" gibi bir seçenek var. Bu KDE Neon'da var mıdır?

Özelleştirme imkanı dağıtımda değil masaüstü ortamında olur.
Arch Linux KDE üzerinde özelleştirme yapacaksanız bunu KDE Neon üzerinde bile yapabilirsiniz.

Özelleştirme imkanı dağıtımda değil masaüstü ortamında olur.
Arch Linux KDE üzerinde özelleştirme yapacaksanız bunu KDE Neon üzerinde bile yapabilirsiniz.
Anladım, galiba KDE Neon'u deneyeceğim. Peki performans bakımından aralarında herhangi bir fark var mıdır?

Anladım, galiba KDE Neon'u deneyeceğim. Peki performans bakımından aralarında herhangi bir fark var mıdır?

Linux dağıtımlarının genelinde pek bir performans farkı yoktur.
(Bazı performans odaklı dağıtımlar hariç)

KDE Neon'da Arch'taki gibi ayarları özeleştirebilme var mı? Mesela Arch Linux'ta ayarlar uygulamasına girip bir şey değiştirmek isteyince (mesela tasarım ile alakalı) hemen yukarıda "yensini ekle" gibi bir seçenek var. Bu KDE Neon'da var mıdır?
Dediğim gibi bu masaüstü ortamının görevi, Plasma Linux için en özelleştirilebilir masaüstü ortamı rahatlık ile denilebilir bence. Yani sorunuz Plasma için Plasma'nın her yerine sağ tıklayarak istediğiniz denemeyi yapabilirsiniz. Yada mağazadan daha önce yapılmış bir tema indirebilirsiniz.

Dediğim gibi bu masaüstü ortamının görevi, Plasma Linux için en özelleştirilebilir masaüstü ortamı rahatlık ile denilebilir bence. Yani sorunuz Plasma için Plasma'nın her yerine sağ tıklayarak istediğiniz denemeyi yapabilirsiniz. Yada mağazadan daha önce yapılmış bir tema indirebilirsiniz.
Son bir soru: Oyun ve günlük kullanım için KDE Neon mu yoksa KDE Manjaro mu?

KDE Neon Ubuntu tabanlıymış. İnternette birçok kişinin Ubuntu'yu kötülediğini gördüm. Oyun oynarken sıkıntı olur mu? Veya günlük kullanımda bilgisayarım durup dururken donup kalır mı? Kısacası Ubuntu'nun kötülenmesinin sebebi tam olarak nedir?

KDE Neon Ubuntu tabanlıymış. İnternette birçok kişinin Ubuntu'yu kötülediğini gördüm. Oyun oynarken sıkıntı olur mu? Veya günlük kullanımda bilgisayarım durup dururken donup kalır mı? Kısacası Ubuntu'nun kötülenmesinin sebebi tam olarak nedir?

Ubuntu'nun kendisi ve masaüstü ortamı (GNOME) kurulum esnasında veya kurulumdan sonra bazı sorunlar oluştuğu için kötülüyorlar.

Sizinkisi Ubuntu tabanlı hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

Hic bilginiz yoksa ve minti de sevmediyseniz zorin deneyin bence, windowsa benzer taraflari var cunku alismak acisindan iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı