Yazılıma hangi dil ile devam edilmeli?

Anladım hocam yani kendi kendime öğrenmeliyim. Peki hata yaparsam onu size sormaktan çekinmeyeyim değil mi?
Tabii ki çekinmemelisin. Sadece bana değil, herkese sormalısın. İnternet üzerinde araştırmalı, kafana takılan yerleri sormalısın. Belli bir seviyeye gelene kadar herkes, kendisinden daha tecrübeli kişilere soru sorar ki böyle olması da gerekir.
 
Tabii ki çekinmemelisin. Sadece bana değil, herkese sormalısın. İnternet üzerinde araştırmalı, kafana takılan yerleri sormalısın. Belli bir seviyeye gelene kadar herkes, kendisinden daha tecrübeli kişilere soru sorar ki böyle olması da gerekir.

Hocam, peki şimdi ilk ne yapmalıyım?
 
Hocam, peki şimdi ilk ne yapmalıyım?
İlk olarak HTML ve CSS öğrenmeye başlamalısınız. İkisi aynı anda öğrenebilecek diller ve programlama dillerine nazaran daha kolay öğrenilirler. Bu dillerden sonra JavaScript öğrenmeye başlamalısınız. Bu üç dili kullanarak projeler yapmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. Ondan sonrasında JavaScript tarafında framework'ler öğrenebilir ve sonrasında back-end tarafına geçiş yapabilirsin.
 
Farklı öğrenme yöntemleri var. Ben bir şeyi kodlamak istedim ve yazdım. İlk başlarda takıldığım yerler oldu, araştırdım ve hallettim. Böyle böyle proje oluştura oluştura ilerledim. Bahsettiğim sitelerden ve birçok farklı siteden yararlandım. Bu şekilde ilerlettim kendimi.

Kısacası dokümantasyonları okuyup proje geliştirmelisiniz. İlerleyen zamanlarda yazdığınız projelere benzer projelerin kodlarını da okuyup karşılaştırma yapmanız iyi olacaktır. Başka birisi nasıl düşünmüş diye incelemek de çok önemlidir. Çünkü bir sorunun birden çok çözümü olur ve çoğu zaman sizden daha iyi çözüme sahip kişiler olacaktır.
HTML ve CSS için bu kadar kasmasına gerek yok bence, herkes sizle aynı metot ile öğrenemeyebilir, ben de aynı metotla öğrendim.

Ücretsiz veya ücretli herhangi bir HTML ve CSS kursu bitirmeli bence.
 
HTML ve CSS için bu kadar kasmasına gerek yok bence, herkes sizle aynı metot ile öğrenemeyebilir, ben de aynı metotla öğrendim.

Ücretsiz veya ücretli herhangi bir HTML ve CSS kursu bitirmeli bence.
Benle aynı metodu izlemesi gerektiği söylemedim zaten. Herkes farklı öğrenebilir. Kursların çok yararlı olmadığını düşünüyorum ve sebeplerini de az çok belirttim. Yine de kurslara bakmak isteyen birisine karışmam, isteyen istediğini yapsın. Bir şeyleri öğrenmek için illaki dokümantasyon okuması ya da bir yerden dokümantasyonun anlatılmasını dinlemesi gerekecek zaten.
 
Öncelikle merhaba. Benim yazılım dilleri ile pek bilgim yok neredeyse çoğu konuyu okudum ama kendi konumu açmak istedim o yüzden buna kızmayın soruma gelecek olursak.
Ben Windows ugulama geliştirme alanında gelişmek istiyorum(belki ileride web alanını da geçebilirim) FDM sistemden bilgi toplayan uygulumalar yapmak istiyorum ama tabii siz ne isterseniz o bölüme yönelebilirim internette çoğu kaynakta başlangıç için Python öneriyorlar sizde hangi dil ile başlamalıyım ve kaynak önerirseniz daha mutlu olurum.
Amacın windows uygulama yapmak. Bunun için C# yeterli olur.

Eğer amacın gerçekten programlama öğrenmek ve bu alanda kendini geliştirmek ise biraz daha derine inip altyapıları öğrenmen lazım. Bunu en iyi sağlayan dil bence C. Ama herkes farklı şeyler söyler. Bu yüzden kaliteli bir eğitim bulmalı ve orada hangi şanslı dil ise onla devam etmelisin.
Bence ünilerin açıkders kaynaklarını kullanabilirsin. Bilgisayar mühendisi öğrencileri hangi eğitimleri alıyor, neler öğreniyorlar falan bakabilirsin. Benim şuanki aklım olsa lisede üniye falan hazırlanmaz, tamamen matematik, İngilizce ve programlamaya ağırlık verirdim. Üni okumazdım.

Search key: Bla bla üni ceng (veya bilgisayar mühendisliği) açık ders

Ankara: @nkadem: Tüm dersler
ODTU: METU OCW: Computer Engineering
ITU: ninova - İTÜ e-Öğrenim Merkezi

Farklı okullarında açık derslerine göz atabilirsin. Özellikle yabancı okulların. Altta CS50 kursun linkini bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Genel bir kaynak olsun diye bu linkleri de paylaşmadan geçmeyeyim.
 
Merhaba,

Amacına, hedefine ve en önemlisi severek yapacağın işe yönelik bir dil öğrenmeni tavsiye ederim. Burada önemli olan soru neden bir yazılım öğrenmek istiyorsun? İkinci soru ne yapmak istiyorsun.

Web sayfası veya mobil uygulama geliştirmek istersen java ailesini (java script, react, type script vb.); algoritmalar ile uğraşacağım ayrıca otomasyonla kendi evimi akıllı hale getireceğim dersen Python öğrenebilirsin.

Herkes öğrendiği için sen de kendini öğrenmek zorunda hissetme; içinden geliyorsa başla.

Saygılarımla.
 
İlk olarak HTML ve CSS öğrenmeye başlamalısınız. İkisi aynı anda öğrenebilecek diller ve programlama dillerine nazaran daha kolay öğrenilirler. Bu dillerden sonra JavaScript öğrenmeye başlamalısınız. Bu üç dili kullanarak projeler yapmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. Ondan sonrasında JavaScript tarafında Framework'ler öğrenebilir ve sonrasında Back-End tarafına geçiş yapabilirsin.

Hocam beklediğiniz için teşekkürler banım daha yeni kalktı. Asıl sorunum şu: Benim web alanında uzman olmak istiyorum ancak şu an hiçbir şey bilmiyorum. Kodu nereye yazayım, nasıl çıktı alırım bilmiyorum. Bunun gibi temel şeyleri bilmemden nasıl kendim çalışabilirim?

Win için C#, Java veya Python.

Uygulama türüne göre değişir zorlukları. Ne tarz bir uygulama geliştirmek istiyorsunuz?

Hocam aslında fikrimi değiştirdim. Şu anda web alanında gelişmek istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı