Yazılıma sıfırdan başlamak

cinardrmzz

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, 9. sınıf lise öğrencisiyim. Yazılıma olan merakım var. Python başlamak istiyorum. Fakat yazılım öğrenirken çok kafam karışıyor, neden oluyor?
İngilizcem bence idare eder, tabii yazılım öğreneceğim ve bu Türkçe olmayacak. Öğrenmem şart. İlk olarak yabancı dilimi geliştireceğim daha sonra Python öğreneceğim.
Farklı konulardan edindiğim bilgilere göre algoritmaları öğrenmem gerek, daha ne olduğunu bilmiyorum :D
Bu sebepten ötürü algoritma için bir kaynak öneren var mı?
Ne yaparsam daha iyi olur?

Eleştiriye açığım. Ne söylersiniz ona göre öğrenmeye çalışacağım. Sonuçta benden tecrübelisiniz.

Merhaba, 9. sınıf lise öğrencisiyim. Yazılıma olan merakım var. Python başlamak istiyorum. Fakat yazılım öğrenirken çok kafam karışıyor, neden oluyor?
İngilizcem bence idare eder, tabii yazılım öğreneceğim ve bu Türkçe olmayacak. Öğrenmem şart. İlk olarak yabancı dilimi geliştireceğim daha sonra Python öğreneceğim.
Farklı konulardan edindiğim bilgilere göre algoritmaları öğrenmem gerek, daha ne olduğunu bilmiyorum :D
Bu sebepten ötürü algoritma için bir kaynak öneren var mı?
Ne yaparsam daha iyi olur?

Eleştiriye açığım. Ne söylersiniz ona göre öğrenmeye çalışacağım. Sonuçta benden tecrübelisiniz.

Bu soruyu bilgisayar mühendisi abime sorduğumda verdiği cevap problem çözme yeteğinin olması lazım dedi geliştirmenin yolu yok demişti tokat gibi gelmişti bu cevap algoritma seviyeni bir yere kadar getirebilirsin geri kalan senin zekana bakıyor. Python derlenmeyen bir dildir çabuk öğrenirsin Türkçe kaynak istersende tuncay erola bakmanı öneririm iyi çalışmalar dostum. ekstra olarak gündelik hayatındaki işleri adım adım böl kafanda oturacaktır yavaş yavaş @cinardrmzz

Son düzenleme:
Merhaba, yazılım veya dil öğrenimi için BTK Akademi'yi önerebilirim. Python hakkında pek bilgim yok ancak güzel kurslar veren hocalar mevcut. Sonunda sertifika da alabiliyorsun. Sadece bir öneri 😊.

Başında bir yol gösterici yoksa kafanın karışması normal. Biraz yazılımda karşılaşacağın problemlere karşı inatçı olmalısın, zaten zamanla öğreniyorsun.

Yazılım öğreneceğim diye yola çıkanların çoğunun sonu hüsranla bitmiştir bunun arkasında da hedefsizlik yatar. Bir hedefin olmalı, örneğin: "Kendime ait bir web sitesi yapacağım", "iki boyutlu bir futbol oyunu yapacağım", "Minecraft'ta mod geliştireceğim ineklerin yüzünde keçiler olacak" gibi hedefler. En başta küçükten büyüğe doğru ilerleyen dinamik(sabit olmayan) sıkıldıkça hedeflerini güncelleyeceğin ama üzerine pek düşünmeyeceğin bir hedef planlaması yapman büyük yararına olur.

Oturup matematik çalışır gibi yazılım çalışırsan 1 ayda sıkılır 2 hafta da öğrendiklerini unutursun. Şunları öğreneyim sonra hop! Başlarım şu projeye diye girişirsen bir süre sonra sıkıntıdan patlarsın standart dışı bir insan değilsen.

Kardeşim Java geliştiricisi, bırakın matematik öğrenmeyi liseye bile gitmedi. Minecraft oynamayı seviyordu, bir gün canı sıkıldı ve Minecraft için plugin geliştirmeye kafa patlatmaya başladı ve bunu yaparken hedefleri belli ve basitti, ufak ufak ilerlerken bilgi birikimini arttıra arttıra en sonunda düzgün bir sunucu kurup gelir elde etmeye başladı. Bunu yaparken hiç bir zaman bana gelip abi ben nasıl yazılıma başlamalıyım diye sormadı.

Yazılımcı olan insanların birçoğu bu işe başlarken ben nasıl yazılım öğrenirim diye merak etmez. Örneğin: "ben bu butonu sağdan sola efektli geçiremez miyim ya?" diye kendine soru sorar ve bunun gibi binlercesinin cevabını ararken yazılımı öğrenirler.

"İyi güzel diyorsun da abi en azından temelleri nasıl öğreneceğimizi söyleseydin" dediğinizi duyar gibiyim. İnternette dehşet bir kaynak var, bu soruyu soran ilk siz değilsiniz, gerçekten ararsanız bunun cevabını bulmama gibi bir ihtimaliniz yok. Bu yüzden size oturup nasıl temel atacağınıza dair yol göstermeye çene çalmam zaman israfı.

"Ararsam, bulurum" bir işle uğraşırken de bu cümleyi hep aklınızdan geçirin.

Yazilim muh okuyorum su an. Cevaplari okuyunca şok oldum. Kodlama ogrenmek gayet basit bir şey. Sen su an yeni bir dil ogreniyorsun ing ogrenirken basta zorlanmadin mi? Ayni mantik. Zamanla oturdugunu fark edeceksin. Oyle zeki olmana falan da gerek yok. Problem cozme becerin gelisecek problem cozdukce.

1- C# ile başlamanı tavsiye ederim, (Görece kolay bir dildir ve her alanda kullanılıyor python öğrenmek sana çok şey kazandırmayabilir. Onuda öğren tabi ama önce C# dinle beni bro geçtik bu yollardan :) )

2- Amaçsız bir şey öğrenemezsin, Mesela bir market satış programı yapmaya çalış bakalım 3-5 tane ürünün olsun, kasaya giren para ve para üstü olarak hesaplamalar, Güzel bir başlangıç olur.

3- Yazılımcının ingilizce de gramere ihtiyacı yoktur o yüzden sürekli kelime ezberle, senin yaşlarında iken günlük hayatta en çok kullanılan 1000 kelimeyi 15 şerli olmak üzere yazıcıdan çıktı alıp küçük küçük kağıtlara kesip bölmüştüm. Her gün 1 tane kağıdı yani 15 kelimeyi cebime koyar bütün gün telefona bakar gibi canım sıkılınca oturup 15 kelimeyi ezberlerdim. (Asla aynı gün 30 kelime ezberlemeye çalışmadım. Kalıcı olmasını istiyordum ve oldu da.) Ayrıca 1000 kelime bitirince bir alışkanlık oluyor bu ezber işi yeni 1000 kelimem nerde diye diye bir bakmışsın daha 6 ay bile olmamışken ingilizce konusunda kendine bir özgüven gelmiş.)

4- Algoritma senin hayal gücündür. Ne olduğunu öğren algoritmanın ama çokta takılma hayal gücünü serbest bırak algoritma otomatik olacak zaten.

5- En önemli konudan bahsedeyim, C# ile başladın. 3 ay sonra pythona bir bakiyim veya bir javayada bakiyim dersen orda kaybedersin. başladığın programlama dilinde en az 1 yıl geçir bir şeyler ortaya koy, ondan sonra diğer dillere merak sal.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı