Yazılımla zengin olunabilir mi?

Bir fikirle bir ürün üretip satmadıkça zengin olamazsın. Yazılım bir araçtır, sağlam bir ihtiyaca hizmet etmesini sağlar ticarete dökersen kazandırır.

Her hangi bir meslek sana fazlasıyla para kazandırır fakat her hangi bir meslek seni ortalama biri de yapabilir.
Bana kalırsa yazılım sektörü birkaç seneye doyum noktasına ulaşacak ve diğer birçok meslek gibi ortalama maaşlar olacak. Bu yüzden yeni şeylere yönelebilir veya olmak istediğin şeyde fazlasıyla çalışıp farkını ortaya koyabilirsin.

10 yil sonra da talep ayni mi kalacak?

Sokaktan geçen birine hangi işi yapacaksın diye sorsam yazılımcı diyor bence çok fazla yazılımcı olacak gelecekte. Şu an bile zengin olamıyorsun bunu kim çıkardı bilmiyorum ortalama maaşın üstünde alıyorsun biraz o kadar dolardan TL'ye çevirince fazla oluyor fakat TL'nin hep böyle fazla kalacağı belli değil farklı bir meslek yaparakta yazılımcı kadar kazanabilirsin.

Bence kesinlikle başla, bu işlerde çok para var. Birçoğu parayı bölüşmemek için böyle diyor, bakma onlara. Yazılımcı olup da zengin olmayana denk gelmedim. Iş bile aramıyor çoğu, iş onları arıyor.

Yeni fikirler üreten sistemin ihtiyaçlarını arzlarını görüp karşılayabilen kişiler ne iş yapıyor olursa olsunlar kazanırlar fakat para kazanma motivasyonuyla yazılıma başlayıp totorial videoları tüketen kimseler projelerdeki ara elemanlar olmaktan öteye gidemezler eğer uğraşır kendini geliştirir ve üretebilirsen kazanırsın.

Senin yaş kaç, meslek neydi? Böyle bir şeyi bilmeden nasıl söyleyebiliyorsun? Komik geldi gerçekten. @Ülküsüz
Bilgisayar mühendisliği okuyorum ama Udemy'de 25 TL'lik süper kaliteli kurslar varken aslında üniversite boş iş. Sırf zamanında tercih yaptım diye okuyorum Tanrı seni inandırsın.

Bence kesinlikle başla, bu işlerde çok para var. Birçoğu parayı bölüşmemek için böyle diyor, bakma onlara. Yazılımcı olup da zengin olmayana denk gelmedim. Iş bile aramıyor çoğu, iş onları arıyor.

Katılıyorum. İlk etapta aksini düşünüyordum ama zamanla jeton düştü.

Sırf Almanya'ya gelmesinler diye "Avrupa battı yeğenim, Türkiye cennet" diyen gurbetçiler neyse kendilerine rakip çıkmasın, pasta bölünmesin diye "yazılımda o kadar para yok ya" diyen yazılımcı ve adayları benzer zihniyeti taşıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı