Yeni başlayanlar için spor takvimi önerisi

pablocraxk

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, spora yeni başlıyorum ve spor salonunda yapabileceğim, tüm vücudu kapsayan bir program arıyorum. Şu an şınav bile zor geldiği için, haftada 5 gün uygulayabileceğim, dengeli bir takvim önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler!

Merhaba, spora yeni başlıyorum ve spor salonunda yapabileceğim, tüm vücudu kapsayan bir program arıyorum. Şu an şınav bile zor geldiği için, haftada 5 gün uygulayabileceğim, dengeli bir takvim önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler!
Ben full body yapıyorum 4 hafta oldu. Pazar ve çarşamba dinleniyorum.

Programınız varsa verir misiniz? ve ben Cumartesi Pazar dinlenmeyi düşünüyordum ama sizce aralardamı dinlemeyi tercih ediyim yoksa arka arkayamı?
Öncelikle şöyle spor salonu pazar kapalı zorunli olarak tatil. Çarşamba hafta ortası dinlenme.

Aslında hocam çoğunun ismini bilmiyorum :(. Size yardımcı olmak isterdim ama spor hocanız gösteriyor zaten endişe etmeyin.

Hocam home gym olarak bu programı yazmıştım, şuan çok vaktim olmadığı için sadece kopyala yapıştır olarak buraya atıyorum. Ben düzeltene kadar buradaki arkadaşlar neyi çıkart neyi ekle diye söylerler sana.

OMUZ
Dumbell side Lateral Raise 4x12
Rear Deltoid db 4x12
Dumbell Shoulder Press 4x12
Shrug 4x12

GÖĞÜS
Bench 2x15 tekrar ısınma sonrasında kilo arttırarak 12-10-8-10-12
DB fly 4x12
Incline Bar Press 4x12
Önemli : İtişlerde patlayıcı şekilde itip yavaşça bırak

SIRT
DB rowing 4x12
Bar rowing 4x12
One arm Low Row 4x12
Tekli 4x12

BICEPS
Ez bar curl 3x7-7-7
DB Alt. Curl 3x12
Preacher Curl 3x12 superset Hammer curl 3x12

TRICEPS
Triceps overhead 4x12
Dips 4x12
DB kickback 4x12
Reverse grip 4x12

BACAK
Squat 4x12
Jumping split squat 4x20
Single leg seated calf raise 4x20
Calf raises 4x20

Hocam home gym olarak bu programı yazmıştım, şuan çok vaktim olmadığı için sadece kopyala yapıştır olarak buraya atıyorum. Ben düzeltene kadar buradaki arkadaşlar neyi çıkart neyi ekle diye söylerler sana.

OMUZ
Dumbell side Lateral Raise 4x12
Rear Deltoid db 4x12
Dumbell Shoulder Press 4x12
Shrug 4x12

GÖĞÜS
Bench 2x15 tekrar ısınma sonrasında kilo arttırarak 12-10-8-10-12
DB fly 4x12
Incline Bar Press 4x12
Önemli : İtişlerde patlayıcı şekilde itip yavaşça bırak

SIRT
DB rowing 4x12
Bar rowing 4x12
One arm Low Row 4x12
Tekli 4x12

BICEPS
Ez bar curl 3x7-7-7
DB Alt. Curl 3x12
Preacher Curl 3x12 superset Hammer curl 3x12

TRICEPS
Triceps overhead 4x12
Dips 4x12
DB kickback 4x12
Reverse grip 4x12

BACAK
Squat 4x12
Jumping split squat 4x20
Single leg seated calf raise 4x20
Calf raises 4x20
yardımın için sağol hocam bunun gün olarak hazırlanmış halini vericek misiniz? yoksa ben yapay zekaya yaptırayım mı ?

yardımın için sağol hocam bunun gün olarak hazırlanmış halini vericek misiniz? yoksa ben yapay zekaya yaptırayım mı ?
Kusura bakma, yoğun çalışıyorum mail gelmese görmeyecektim bildirimi.
Göğüs - biceps
Sırt - triceps
Omuz - bacak

Şeklinde yapabilirsin. Bacak çalışmaya alıştıktan sonra omuzu ikinci güne atıp direkt bacak günü yapabilirsin. Bacak işi ekstra özen istiyor çünkü.

Hocanın yazması daha iyi olur, büyük ihtimal Full Body yazar. Memnun kalmazsan yeni konu aç yardımcı olurlar. Genelde Güray Aydın Hipertrofi yapıyorlar.
Orda Bulunan Hoca bize fullbody yapın demişti ilk 1 ay boyunca fullbody yapmak istemedim ondan dolayı bu sporu yapmış ve devam ettiren insanlardan bilgi almak istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı