Yeni Çıkacak Ekran Kartları Beklenmeli mi?

Hocam her şeyi beklerseniz, sonunda hiçbir şey elde demezsiniz. Bize de RX 580 alabilecekken VEGA bekle, dolar düşecek vs. dediler ve şu anda ne dolar düştü ne de piyasada kart var ve o bütçeye biraz zor bulursunuz gibime geliyor. Vega çıkar, tam alacakken ; 'DUR! Volta bekle, o daha iyiymiş'. O çıkar sonra bunu bekle derken dediğim olay olur. Bence pek umutlanmayın derim, iyi günler...
Teknolojinin özetini yapmış arkadaş. Paranız hazırken ihtiyaç doğrusultusunda alıp kullanın kısaca.

Ya birkaç yerde okudum, madem 1080 alacaksınız neden Ryzen 1600 aldınız diyorlar. R7 1700 almalıydınız diyorlar, biraz moralim bozuldu açıkçası :/
Ne eksisi olabilir ki ? İşlemciden biraz kısıp ekran kartına vereyim diye düşünmüştüm.
Edit: PSU 12V kanalından 456W veriyor, Ryzen 1600, 1700'e göre daha az güç istiyor diye biliyorum onu tercih etmemde bir etkende buydu.

Ya birkaç yerde okudum, madem 1080 alacaksınız neden Ryzen 1600 aldınız diyorlar. R7 1700 almalıydınız diyorlar, biraz moralim bozuldu açıkçası :/
Ne eksisi olabilir ki ? İşlemciden biraz kısıp ekran kartına vereyim diye düşünmüştüm.
Edit: PSU 12V kanalından 456W veriyor, Ryzen 1600, 1700'e göre daha az güç istiyor diye biliyorum onu tercih etmemde bir etkende buydu.

Çok büyük bir fark yaşamazsınız eğer mimari ya da render gibi programlar kullanmıyorsanız. 1600 ile 1700'ün güç tüketimleri aynı bu arada. 1700'de stok RGB fan ve 4 thread fazladan var.

Renderla falan uğraşmıyacağım ben günlük işler ve oyun bilgisayarı olacak. Birde yanına CM Masterliquid 240 almayı düşünüyorum.

Onu diyen halt etmiş. Ryzen 1600 1080 SLI bile kaldıracak güçtedir. İçin rahat olsun.

Teşekkürler içimi rahatlattınız. :)

Bu arada Amazon'dan 4x2 8GB 3000MHz RAM almıştım sonradan bir adet daha aynısından alıp 4x4 16GB yaparım diye düşünüştüm, 2 kanal performansı 4 kanala göre daha iyi diye okudum, ne kadar doğru bilemiyorum tabii. (Amazon.com: Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 DRAM 3000MHz (PC4-24000) C15 Memory Kit - Black: Computers & Accessories),
içimden bir ses iade et şunu al diyor:
Amazon.com: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR4 3000 (PC4-24000) C15 for DDR4 Systems, White LED (CMU16GX4M2C3000C15): Computers & Accessories
Hem 16GB hemde yabancı forumlarda okuduğuma göre LED modelleriyle daha iyi çalışıyor yazmışlar.

Son düzenleme:
Teşekkürler içimi rahatlattınız. :)

Bu arada Amazon'dan 4x2 8GB 3000MHz RAM almıştım sonradan bir adet daha aynısından alıp 4x4 16GB yaparım diye düşünüştüm, 2 kanal performansı 4 kanala göre daha iyi diye okudum, ne kadar doğru bilemiyorum tabii. (Amazon.com: Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 DRAM 3000MHz (PC4-24000) C15 Memory Kit - Black: Computers & Accessories),
içimden bir ses iade et şunu al diyor:
Amazon.com: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR4 3000 (PC4-24000) C15 for DDR4 Systems, White LED (CMU16GX4M2C3000C15): Computers & Accessories
Hem 16GB hemde yabancı forumlarda okuduğuma göre LED modelleriyle daha iyi çalışıyor yazmışlar.
Hocam dual channel daha iyi çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Lakin iade Edip onu almanız daha mantıklı çünkü artık 16 GB şart ve ileride bu da yetmeyecek o yüzden bir 16 daha alacak RAM slotu olur. 4x4'te tüm slotları kaplarsınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı