Yeni Kitaba Başlayacağım

İsterseniz kitap içeriğine dair bir sayfa çekip koyabilirim.

Şimdi koymayın işin büyüsü kaçmasın. Ondan önce almayı düşündüğüm kitap olarak Metro 2033 var. Bir daha ki aya almayı düşünüyorum. Bundan sonrada sizin kitabı düşünmeye başladım. Önce filmini izlerim. Dedikleri kadar ve sizin dediğiniz gibi benimde ilgimi çekerse o zaman atarsanız memnun olurum. Kitabın son sayfasını atmayın da... :D

Bu yorum biraz spoiler içeriyor olabilir. Bahsedilen: Sherlock Holmes Kime: Berke Kan

Sanırım 2 kitabın filmi çıktı daha 3. filminin fragmanına rastlamadım. İlk filmi izledim gerçekten mükemmeldi. Etkilendiğim sahnelerden birisi, doktor ve doktorun sevdiği kadın ile akşam yemeğine oturup kadının ısrarı üzerine, gözlem yaparak kadının gelmişini, geçmişini söyledi. O sahnede çok etkilenmiştim. Böyle biri var mıdır acaba gerçekten?

Kitap serisini bir sorun çıkmazsa kesin almayı düşünüyorum. Bu aralar oturup soluk soluğa okuyacak zaman bulamıyorum. Yaza doğru bu konu altında aldığımda paylaşacağım.

Amacım bu konu altında yeni başladığım tüm kitapları sizlerle paylaşmak, tecrübelerimi anlatmak. 2033'ten önce okumak istiyorum ama şimdi o tek kitap olduğu için önce onu okumak daha mantıklı. Ama filminden sonra alt tarafı 5 sericik, önce onu mu alsam diye soruyorum kendime. :)

Bir diğer merak ettiğim nokta Sherlock kadının verdiği şarapla yatağa kelepçelenmiş buluyordu kendini. Gerçekten bir şey oluyor mu? Yoksa bu da bir oyun muydu? :) Bunu soruyorum çünkü kadın çok şaşırttı filmde, bir güveniyoruz bir güvenmiyoruz. Bakıyoruz yine güvenmiyoruz. Bu arada 2. fragmanda göremedim o kadını.

Bana spoiler verebilirsin. Sonuçta vereceğin spoiler'dan çok daha fazlası vardır kitapta. :) Bu arada kitaptan bir sayfa atabilirsin. Çok heyecanlı bir yerini atma, sonra biraz daha at durumuna düşmeyeyim burada. Şaka ediyorum istediğin yeri atabilirsin. :)

Kadınla olanlar oyundu. :D Sherlock Holmes diye bir gerçek yoktur. Sir Arthur Conan Doyle'un oluşturduğu bir karakterdir. Şu şekilde diyemeyiz.1. kitap 1. filmi, 2. kitap 2. filmi anlatıyor diye. Henüz 2. kitapta olduğum için filmde geçen hikayeyi daha bulamadım. (Tabi varsa.) Her kitapta 10 tane birbirinden ilgisiz vakalar var. Her olay yaklaşık 40 sayfa.

Kadınla olanlar oyundu. :D Sherlock Holmes diye bir gerçek yoktur. Sir Arthur Conan Doyle'un oluşturduğu bir karakterdir. Şu şekilde diyemeyiz.1. kitap 1. filmi, 2. kitap 2. filmi anlatıyor diye. Henüz 2. kitapta olduğum için filmde geçen hikayeyi daha bulamadım. (Tabi varsa.) Her kitapta 10 tane birbirinden ilgisiz vakalar var. Her olay yaklaşık 40 sayfa.

Yani bu ilk filmde olanlar 40 sayfadan mı ibaretti. Sanırım ben yanlış anladım. Çünkü 40 sayfalık bir şey değildi film. Mesela film oldukça etkileyiciydi. Dediğim kadın, doktor... Yani filmde gördüğüm karakterler vardır herhalde? :) Bu arada gerçekte böyle biri var mıdır acaba derken herhangi birini kastetmiştim. Olabilme ihtimali de var olmama ihtimalide... Filmdeki olay oldukça ilginç ve güzeldi. Kitaptaki olaylar daha mı güzel yoksa aynı dozda mı?

Normal bir kitap ile filmi karşılaştırsaydık çoğunluk kitap derdi ama Robert Downey JR o kadar mükemmel bir oyunculuk çıkartıyor ki karar veremedim. Gerçekte böyle birisinin olmasına imkan yoktur bence. Ara sıra onun gibi davranmaya çalışıyorum ama olmuyor. :D İnanılmaz bir karakter ve kitaptakilerle filmdekiler bağdaşıyor. Ama 50 tane film çekecek değiller herhalde. :D Al sana Spoiler.

u9AbVnO.jpg

LV3HDtk.jpg

bFaGx4U.jpg

Keşke filmde ki gibi olsaymış kitabı. Çünkü film gerçekten güzeldi. Belki filmdeki olay diğer kitaplardan birinde vardır. Şunu merak ediyorum. Filmde ki gibi merak ettiğimiz, ilginç ama bu nasıl olur dediğimiz, sonra aslında olanları gördüğümüzde şaşırdığımız şeyler oluyor ve bunları okurken oldukça merak uyandırıyor, sayfa sayfa kendini durduramıyorsan. Kitap oldukça ilgimi çekebilir. :)

Film de büyücü diye geçinen adamın asıl yaptıklarını filmin sonunda öğrendik ve bu gerçeklerden sonra ''vay be...'' diye içinden geçiriyor insan. Demek böyle yapmış diyorsun öğrenince. Merakın gidiyor, yeterince de tatmin oluyorsun.

Aynen öyle aynen. Bazen olayın başındaki verileri kafamda toplayıp ben de çözmeye çalışıyorum ama sonucuna hiç benzemiyor. Olayı bitirene kadar okuyasın geliyor. Mesela olaylar arasında bazen bağlantılar da olabiliyor. REIGATE BULMACASI'ndaki albayla ALBAYIN ÖLÜMÜ'ndeki albay aynı kişi. Rahmetli oluyor adamcağız. :) Detay seviyesi çok yüksek bir kitap.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı