Yeni kurallardan dolayı aktifliğiniz azaldı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kassalar ne kasmasalar ne?
Yıllardır Discord ve Steam üzerinde olan gruplaşmalardan bu şekilde beğeni kasıp sonra haksız yere şişmiş beğeni ve mesaj sayılarıyla bir sürü şeye etki etmeye başlıyorlar. Moderasyona linç girişiminde bulunuluyor, geçmişte "çok sayıda" örneği var. Kendilerinin önerisinden başka bir öneride bulunanı linç ediyorlar, geçmişte "onlarca" örneği var. Yüksek olan beğeni sayılarıyla söyledikleri diğer üyeler üzerinde daha etkili oluyor, daha doğru olan şeyi söyleyen az beğenili üyeler laf dinletemiyor. Üstüne mesaj ve beğeni sayıları fazla olunca moderasyonda görev alma ihtimali yükseliyor, moderasyona gelen ise bütün yönetimle ilgili bilgileri grubuna sızdırıyor. Hangi moderatörün ban attığından tut diğer üyelerin özel bilgilerine kadar her şeyi açıyorlar. Bu da geçmişte birkaç defa büyük boyutta oldu.

Yani kısacası son Discord gruplaşması bardağı taşıran son damla oldu. O grubun "şimdilik" amacına ve neler yaptıklarına hakim değilim ama geçmişte hiçbir gruplaşma masum şekilde bitmedi. Eninde sonunda üyeler bu grupları kendi menfaatleri için art niyetli kullanıp birlikte hareket etmeye başlıyor.

Beğeni ile Discord ne alaka ben onu anlamadım?
 
Yıllardır Discord ve Steam üzerinde olan gruplaşmalardan bu şekilde beğeni kasıp sonra haksız yere şişmiş beğeni ve mesaj sayılarıyla bir sürü şeye etki etmeye başlıyorlar. Moderasyona ve diğer üyelere linç girişiminde bulunuluyor, geçmişte "çok sayıda" örneği var. Kendilerinin önerisinden başka bir öneride bulunanı linç ediyorlar, geçmişte "onlarca" örneği var. Yüksek olan beğeni sayılarıyla söyledikleri diğer üyeler üzerinde daha etkili oluyor, daha doğru olan şeyi söyleyen az beğenili üyeler laf dinletemiyor. Üstüne mesaj ve beğeni sayıları fazla olunca moderasyonda görev alma ihtimalle yükseliyor, moderasyona gelen ise bütün yönetimle ilgili bilgileri grubuna sızdırıyor. Hangi moderatörün ban attığından tut diğer üyelerin özel bilgilerine kadar her şeyi açıyorlar. Bu da geçmişte birkaç defa büyük boyutta oldu.
Anladım. Zaten "beğeni eşittir bilgi" ön yargısı sebebiyle bile beğenilerin olmaması gerektiği düşünüyorum.
 
Türkçe dayatmasından ve en ufacık hatamızdan dolayı cezadan dolayı, foruma millet pek yüzüne bakmıyor.
 
Begenilerin kaldırılması umrumda bile değil. Sırf bundan kaynaklı forumdan solmak bence mantıksız.
 
Azalmadı, hatta mesaj yazma isteğim yükseldi diyebilirim. Sınıf ayrımı hep vardı forumda, biraz da olsa azaldı ve yeni üyelerin önü açıldı. İki hafta önce beğeniler kaldırıldı diye lokum dağıtacak olan kişiler şimdi geri istiyorlar orası ayrı komik bir durum :D
 
Bu foruma biz beğeni almak için değil sorunları çözmek için geliyoruz. Beğeniler gelse de gelmese de olur.
 
Aksine arttı. DA Forum'a 3-4 gündür girmiyorum bile :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı