Yeni kurduğum sistemde mavi ekran hataları

Tadashi00

Kilopat
Katılım
28 Ağustos 2016
Mesajlar
262
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. 3-4 gün önce almış olduğum donanımları (anakart, işlemci, M.2 SSD ve RAM'leri) kasaya monte ettim temiz kurulum yaptım. İlk başta açılmadı bununla ilgili konu açmıştım zaten. Mavi ekran almaya devam ettiğim için 2. kez temiz kurulum yapmak zorunda kaldım Steam'deki oyunlarım diğer HDD'de olduğu için kurmama gerek yoktu. Fakat o kadar bunalttı ki beni hata veriyor açılmıyor oyunlar ne yaptıysam olmuyordu. Ben de komple Steam ve oyunları sildim tekrar indirdim birkaç oyun bu sürede mavi ekran hiç vermedi. Bugün tekrar 2 kere mavi ekran verdi. Neden kaynaklandığına bakamadım. Şimdi sorum şu ben acaba donanımı yanlış mı taktım ve ya yazılımsal bir sıkıntı mı var hiç bilmiyorum ve artık bunu çözmek istiyorum bir hevesle aldım bu parçaları taktım ama oyun oynayamıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce tekrar mavi ekran hatası aldım crome kapatmaya çalışırken bir anda dondu ve bu hatayı verdi arkada Steam açıktı ve watch dogs oyununu indiriyordu onunla alakalı olabilir mi?
IMG_20190101_231007.jpeg
 
Ben mavi ekran sorununu dual kit ram ile alırken tek ram ile almıyordum. Aynı tip bir sorun mu bilemiyorum ama ben ram zamanlamalarını Bios'da ki "memory try it" kısmından değiştirerek çözdüm. Bu Mobo ve ramlerin arasında bir zamanlama optimizasyonu olması gerektiğini gösteriyor.
 
Ben mavi ekran sorununu dual kit ram ile alırken tek ram ile almıyordum. Aynı tip bir sorun mu bilemiyorum ama ben ram zamanlamalarını Bios'da ki "memory try it" kısmından değiştirerek çözdüm. Bu Mobo ve ramlerin arasında bir zamanlama optimizasyonu olması gerektiğini gösteriyor.
Dediğinizde anladığım tek bir tanesi bile bozuk olursa ramlerden böyle birşey olabilir dediğiniz ben nasıl onu bulabilirim memory try it görselini bırakıyorum aşağıya. En üstteki seçili şuan değişirsem bir sıkıntı olur mu?
1546374586213.jpeg
 
Kurulumdan sonra güncelleştirmeyi de ihmal etmeyin. Mavi ekran hatalarını genel de sök tak yaparak tesadüfen çözdüğümden sebep çözüm ilişkisini pek bilemiyorum. Aldığınız hata ile ilgili okuduğum klavuzda ilk tavsiye edilen driverlardı.
 
Bende zamanlamalar 15.15.15.35 2400mhz'di onun yerine ekte gördüğünüz gibi 14.16.16.36 2400 mhz yaptım ve sorun düzeldi. Ramlerim 2400mhz limite sahipti. Ramlariniz maksimum 3000 mhz, orada 3000 mhz yi geçmeyecek şekilde bir seçim yapmalısınız. Orada 3000 mhz ile ilgili birkaç cl (zamanlama) seçeneği çıkmasını umuyordum ama tek bir seçenek var gibi. Disabled (hizmet dışı) demek. 3000 mhzyi geçmeyecek şekilde seçim yapıp bir save yapmayı deneyin.
 

Dosya Ekleri

  • bak.jpg
    bak.jpg
    31,7 KB · Görüntüleme: 42
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı