Yeni oyunların fizikleri ve optimizasyonu şaka mı?

LinusTechTips

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Muhendisi
Ya arkadaşlar anlamıyorum, adamlar CS2 (Cities Skylines 2) için RTX3080 öneriyor. Sonra daha da utanmayıp 60FPS'yi ne yapacaksınız diye mesaj atıyor. Çoğu oyun bu durumda. Eski oyunlarda o zaman için bile pattes olan bilgisayarlar BF2 gibi o zaman için güzel oyunları açıyordu. O zamanın en kötü optimizasyona sahip oyunları GTA4, Crysis'Ti ki onlarda hakkını veriyordu. Fizik konusuna girmeyeceğim adamlar GTA4, HL2'de 2023 oyunlarından daha iyi fizikli oyun geliştirmişler. Peki bu konular hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu optimizasyon olayı ekran kartı üreticisi/oyun yapımcısı arasındaki anlaşmalarla ilgili diye düşünüyorum. Onlar bol bol para kazanıyor, oyuncunun sistemi iyi olmasına rağmen kötü optimizasyon yüzünden oyunu rahat oynayamıyor. Böylece oyuncu sistemini büyütecek, daha iyi bir ekran kartı alacak. E kazanan kim oluyor bu durumda? Üreticiler ve yapımcılar.

Ya arkadaşlar anlamıyorum, adamlar CS2 (Cities Skylines 2) için RTX3080 öneriyor. Sonra daha da utanmayıp 60FPS'yi ne yapacaksınız diye mesaj atıyor. Çoğu oyun bu durumda. Eski oyunlarda o zaman için bile pattes olan bilgisayarlar BF2 gibi o zaman için güzel oyunları açıyordu. O zamanın en kötü optimizasyona sahip oyunları GTA4, Crysis'Ti ki onlarda hakkını veriyordu. Fizik konusuna girmeyeceğim adamlar GTA4, HL2'de 2023 oyunlarından daha iyi fizikli oyun geliştirmişler. Peki bu konular hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Gözlerini hırs ve para büyümüş gelişmiş gibi gözüküp yerinde sayan bu oyun sektöründe...

Bu optimizasyon olayı ekran kartı üreticisi/oyun yapımcısı arasındaki anlaşmalarla ilgili diye düşünüyorum. Onlar bol bol para kazanıyor, oyuncunun sistemi iyi olmasına rağmen kötü optimizasyon yüzünden oyunu rahat oynayamıyor. Böylece oyuncu sistemini büyütecek, daha iyi bir ekran kartı alacak. E kazanan kim oluyor bu durumda? Üreticiler…
RTX 3000 serisi çok hızlı eskidi. GTX 1000 serisi 3000 serisi çıktığında halen iş gören kartlardı.

Katılıyorum. Bu da konuyla alakalı beğendiğim bir videodur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video kullanılmıyor hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı