Yeni Sistemde İlk Kontroller Nasıl Yapılır?

Parçalar takılı gelirken üç olasılık var. HDD bozulabilir. Ekran kartı kırılabilir. Onun dışında şansınıza ek her şey olabilir.
Hocam moderatör konu açına kadar yardım edin sistem sürekli reset atıyor.

Arkadaşlar PC bugün montajlı geldi. 1 saat kullandım herşey normaldi sonra bios güncelledim. Agesa 1.0.0.6a yine herşey normal PC çalıştı. Daha sonra RAM'leri 2133 MHZ gördüğü için X.M.P. Enabled yaptım sanırım Profile 1 3200 MHZ 1.35V gibi bir değer gördüm. Save exit yapıp çıktım. Başka hiç bir yeri kurcalamadım.PC sürekli reset atıyor. Açılmıyor daha ilk günden bozdum mu of of ne olur yardım edin:(((((((

Sistem
Ryzen 1600
Corsair 16 GB CL16 3200
Gigabyte GA-AB350M

@Nazım Paşa
@105993

Sistem 2-3 kere restart atıp BIOS'a atması lazım. Sistemi açtığında ne oluyor?
Hocam sistem belki 20-30 kere reset attı 15dk bende mecbur psu tuşundan kapattım.

Hocam sistem belki 20-30 kere reset attı 15dk bende mecbur psu tuşundan kapattım.
Sistem şimdi açayım mı hocam korkuyorum daha ilk günden gümlettik herhalde.

Sorunun çözüldü mü?
Maalesef hocam sistem açılmıyor ki. Fanlar dönüyor görüntü gelmeden kapanıyor. Reset atıyor. Kafayı yiyecem RAM lerin frekansını artırayım dedim yapmaz olaydım kendim bir ayar kurcalasam tamam diyeceğim ama x.m.p disabled idi ben açıp profile 1'e tıkladım sonra 3200 1.35v gibi bir şey gördüm save exit yapıp çıktım sonra durum böyle:((((((((

Şimdi istersen iki seçenek var;
1. Büyük ihtimalle biosta hata yaptın. Bios pilini çıkarıp 1-2 dk bekleyip takarsan sorunun çözülecektir.
2. Yarın aldığın firmayı arayıp teknik destek alabilirsin.
Biosun pilini çıkarmayla garanti ile ilgili bir sorunun olmaz bu arada bilgin olsun.

Maalesef hocam sistem açılmıyor ki. Fanlar dönüyor görüntü gelmeden kapanıyor. Reset atıyor. Kafayı yiyecem RAM lerin frekansını artırayım dedim yapmaz olaydım kendim bir ayar kurcalasam tamam diyeceğim ama x.m.p disabled idi ben açıp profile 1'e tıkladım sonra 3200 1.35v gibi bir şey gördüm save exit yapıp çıktım sonra durum böyle:(((((((([/

@Emircan Gençler hocam bilgili kişileri etiketliyebilir misiniz ?
Hala daha konum açılmadı.

Şimdi istersen iki seçenek var;
1. Büyük ihtimalle biosta hata yaptın. Bios pilini çıkarıp 1-2 dk bekleyip takarsan sorunun çözülecektir.
2. Yarın aldığın firmayı arayıp teknik destek alabilirsin.
Biosun pilini çıkarmayla garanti ile ilgili bir sorunun olmaz bu arada bilgin olsun.
İnşallah Hocam BIOS pilini nasıl çıkarabilirim görseli var mı sistemi ben montajlamadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı