Yeni sisteme eski sistemdeki SSD'yi takmak

umutbabapro

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim eski sistemimde Windows 11 Pro kullanıyordum sistemi komple yeniden topladım ama Windows kurmayı da bilmediğim için eski sistemdeki Windows'u kullandığımda sorun olur mu yoksa yeniden Windows yüklemeli miyim?

Kullanırsın ama mavi ekran hataları ile karşılaşırsın yani durduk yere mavi ekran atabilir en iyisi Windows tekrar kurman.

Genelde Windows kendisi ayarlar. Bir takıp deneyin. Sorunsuz açılırsa driver güncellemesi ile kullanılır ama sorun çıkarsa mecburen temiz kurulum ile format gerekecek.

Sürücüler eski sisteme ait olduğu için hata verme olasılığı çok yüksek. Komple değiştirdiğinizi söylediniz, sıkıntı çıkaracaktır. İlk açılışta olmasa bile 5-10-belirsiz bir süre sonra veya oyuna vs. girince mavi ekran verecektir. Temiz kurulum yapmak mantıklı olacaktır.

Bir şey olmaz ekran kartı ve çipset driverini yüklersin biter. Benim fikrim temiz başlangıç için format atmak olur, bilmemek ayıp değildir hocam herhangi bir sorununuz için konu açmanız yeter.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurulum ekranında SSD'yi seçeceğiniz yerde diskleri biçimlendirin, her şeyi silmiş olacaksınız ve sıfırdan temiz bir Windows 11 kuracaksınız. Anlamadığınız yerde etiketleyebilirsiniz.

Genelde Windows kendisi ayarlar. Bir takıp deneyin. Sorunsuz açılırsa driver güncellemesi ile kullanılır ama sorun çıkarsa mecburen temiz kurulum ile format gerekecek.

Peki yeni Windows'u kurduğunumza önceki kurulu olan Windows SSD de kalmaya devammi edecek yoksa kendisi siliniyor mu?

Bir şey olmaz ekran kartı ve çipset driverini yüklersin biter. Benim fikrim temiz başlangıç için format atmak olur, bilmemek ayıp değildir hocam herhangi bir sorununuz için konu açmanız yeter.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurulum ekranında SSD'yi seçeceğiniz yerde diskleri biçimlendirin, her şeyi silmiş olacaksınız ve sıfırdan temiz bir Windows 11 kuracaksınız. Anlamadığınız yerde etiketleyebilirsiniz.

Format atılmadan önce USB'ye yükleyip formattan sonramı kullanacağız nasıl olacak hocam.

Format atılmadan önce USB'ye yükleyip formattan sonramı kullanacağız nasıl olacak hocam.
Geç oldu ama yine de söyleyeyim, önce USB'yi hazırlıyoruz. Sonrasında PC'yi boot moduna alıp USB'den tekrar Windows kurma ekranına geliyoruz. Orada diskleri biçimlendirip kuruluma devam ediyoruz. Bu sayede diskler temizlenmiş oluyor ve temiz bir Windows kuruyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı