YKS için nasıl çalışılmalı?

Olympos1

Hectopat
Daha fazla  
Detaylı ve her soruya cevap vermenize gerek yok, yeter ki biraz yardım edin. Cevapları süzgeçten geçirip plan oluşturacağım.

12.sınıfım sayısalım temelim var ve yok gibi bir şey, yazılılarım asla 80 altı gelmedi ama son gün uyumadan çalışarak bu notları aldım. Muhtemelen çoğu şeyi unutmuşumdur.

Sorularımın çoğu zaman yönetimi hakkında olacak.

1) TYT ve AYT kaç ayda biter? Çalıştığım saatle ilgili biliyorum saati 4+ saat alalım.

2) TYT ve AYT'i nasıl beraber götürürüm? Götüremezsem bile okul ile TYT'yi nasıl beraber goturebilirim? Okuldaki hocaların anlatımını beğenmiyorum.

3) Günde kaç ders çalışmalıyım? kaç konu çalışmalıyım? Hangi derse ne zaman çalışmalıyım?( sadece matematik çalışıyorum diğer dersleri ne zaman çalışacağımı bilmiyorum)

4)1 saatlik konu videosunu 2X izlesem bile soruları çöz not al derken 2 saatte bitiriyorum, nasıl hızlanırım?

5) Paragraf çöz, geo çöz, problemler çöz, konu testleri çöz falan filan. Bu soru çözme işini 1 günüme nasıl uyarliyacagim?

6) Derslere göre çalışmalarım nasıl olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 1-)TYT eğer tüm konulara çalışacaksan 4 5 ayda biter ama amacın soru çıkacak nokta atışı konuşaraa 2 ayda halledersin.
2-)TYT ile aynı anda yürütmek zor tavsiyem TYT'yi sağlam kafayla aradan çıkartıp devam etmen AYT'ye.
3-)günde kaç saat çalışayım diye bir durum tamamen senin kendi zaman yönetimin ve potansiyelinle alakalı bazen 5 6 saatlik çalışmak 3 saatlik sağlam bir çalışmanın yanına bile yaklaşamıyor illa zaman istiyorsan günlük 4 saat gayet yeterli.
4-)her şey not almak zorunda değilsin kendince unutabileceğin veya sınavda karşına çıksa zorlanabileceğin konularda yapabilirsin.
5-) her şeyi aceleye getirme bir gün çorba gibi sayısal sözel geo meo ile çalışıp kendi potansiyeline ve motivasyonuna zarar verirsin gerek yok gün gün sayısalsa sayısal yani bir zor ders bir de daha hafif derslere çalışabilirsin matematik biyoloji gibi en verimlisi bu olacaktır.
6-)derslere göre çalışmanın en önemli noktası planlı şekilde ilerlemen bu iş en nihayetinde soru çözme odaklı bol bol soru çöz deyip geçiştrmeyeceğim basitten başla zamanla zor sorulara odaklan.

Detaylı ve her soruya cevap vermenize gerek yok, yeter ki biraz yardım edin. Cevapları süzgeçten geçirip plan oluşturacağım.

12.sınıfım sayısalım temelim var ve yok gibi bir şey, yazılılarım asla 80 altı gelmedi ama son gün uyumadan çalışarak bu notları aldım. Muhtemelen çoğu şeyi unutmuşumdur.

Sorularımın çoğu zaman yönetimi hakkında olacak.

1) TYT ve AYT kaç ayda biter? Çalıştığım saatle ilgili biliyorum saati 4+ saat alalım.

2) TYT ve AYT'i nasıl beraber götürürüm? Götüremezsem bile okul ile TYT'yi nasıl beraber goturebilirim? Okuldaki hocaların anlatımını beğenmiyorum.

3) Günde kaç ders çalışmalıyım? kaç konu çalışmalıyım? Hangi derse ne zaman çalışmalıyım?( sadece matematik çalışıyorum diğer dersleri ne zaman çalışacağımı bilmiyorum)

4)1 saatlik konu videosunu 2X izlesem bile soruları çöz not al derken 2 saatte bitiriyorum, nasıl hızlanırım?

5) Paragraf çöz, geo çöz, problemler çöz, konu testleri çöz falan filan. Bu soru çözme işini 1 günüme nasıl uyarliyacagim?

6) Derslere göre çalışmalarım nasıl olmalı?
1) Yazın TYT veya Eylülde TYT başlayıp Kasım/Aralık gibi bitirirsen (Yani TYT 4-5 bilemedin 6 ayda bitirilmeli) Sonra AYT gidebilirsin sınava kadar. TYT yi de Branş denemeleri veya genel denemelerle pekiştireceksin

2) TYT'yi kendin halledeceksin eğer takıldığın bir şey olursa Youtebe dan izleyeceksin neyde takıldıysan. AYT yi okul ile birlikte götürebilirsin veya %50 sen %50 öğretmen şeklinde de deneyebilirsin

3)Sayısal olmandan dolayı 4 veya 5 veya üzeri diyelim. AYT fen kısmı da var çünkü. Kaç konu çalışman gerektiği sana kalmış bir durum. (Her gün 20-40 soru paragraf çözmelisin fix bu. Sosyali Sınava 2 ay kala da halledersin sıkıntı yok ama eğer çok istiyorsan belli başlı önemli dönemleri yazıp bunları her gün tekrar edebilirsin (Veya Limitin Tarih el kitabını al yeter) TYT fen hemen bitirirsin üstüne sayılsasın zaten. Her türlü halledersin ama kısa sürdüğünden sınava yakın aylarda başla.)

4) o 1 saatlik konu videosu hangi dersin videosu o önemli. Tarih Coğrafya falansa en fazşa 1.5x izle. Matematik Türkçe falansa normal hızında izle. AYT fen videolarını da aynı şekilde normal hız la izle.

5) Program yapacaksın başka bir şey yok. Eğer program yapmakta zorlanıyorsan okulunda ki PDR den rica et sana yapsın veya Koç tut onlar güzel yapıyor.

6) Türkçe den belli başlı konuları izleyeceksin. Tarihten Önemli dönemleri izleyip not alacaksın veya dediğim el kitabını alman yeterli olur. Coğrafya için coğrafyanın kodlarını izlemene yeterli olur. 40 günlük kampları var ya he onlar işte. Felsefe ve Din de sadece kavram bilmen yeterli.
Matematik için kesinlike ilk 12 konuyu bitirmen lazım eğer zorlanıyorsan VDD alabilirsin bir hocanın.
AYT fen kısmı hakkında bir şey diyemeyeceğim

Arkadaşlar diğer soruların cevaplarını vermişler ben de 4. soruya bir ek yapmak istiyorum. Gittiğin hocaların ders kitaplarını alırsan seni baya hızlandırır hem de aldığın verim artar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı