YKS'de ilk 10.000 iyi mi?

Okumadım etmedim. Gerek görmedim çünkü liseyi bitirdiğimde 5 iş biliyordum. İş hayatına atıldım 7. mesleği öğrendim ve hayalim olan grafik tasarımı yapıyorum. Grafik tasarım okumuş en iyi öğrenci gelsin beni herhangi bir şeyde geçemez çünkü bu işi 7 yıldır yapıyorum. 4 yıl eğitim almış biriyle 7 yıl çalışmış birinin arasındaki fark o kadar fark ki fark yani.

Bu konuda size katılıyorum. Günümüzde maalesef okullarda çok fazla teorik bilgi öğretiliyor. Öğrenciler mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığında sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Örneğin kitapta makine bozulursa şunu bunu yap diyor. Hepsini yapıyorsun makine düzelmiyor. Keşke daha çok pratik yönelimli eğitimler verilse.

Asgariden falan başlamıyorlar. Gerçekten bu firmalarda asgari maaşlı mühendis çalıştırdıklarına falan mı inanıyorsun? Teknoparkta çalışan tanıdığım 800$ ile başladı şu an 1000$ oldu maaşı, kurumsal bir firmada çalışan tanıdığım 30k ile başladı hepsini tek tek yazamam maalesef ki.

Madem yerleşmesi ve bu kadar maaş alması kolay. Neden ülkenin refah seviyesi ve yurt içi milli geliri bu kadar az? Bir topluluğun yüksek maaş alması geneli değiştirmiyor maalesef.

Evet. Neyi komik ? Ne kadar olmasını bekliyordunuz ?
Komik olan şu bilgisayar mühendisliği 3. sınıf terkim gitmiyorum artık. 3 yıl okudum fakat hiç bir işe yaramadı kendimi geliştirdim oyun yazılımcılığı yapıyorum. Haftalık o kadar alıyorum. İngiltere Londra da uzaktan çalışıyorum.

Yeni mezun, çalışma tecrübesi olmayan adama 2000 dolar mı vermelerini bekliyorsun. :D Amerika'da değiliz. 800 dolar gayet iyi Türkiye şartlarında öyle birisi için.
Son oku.

Komik olan şu bilgisayar mühendisliği 3. sınıf terkim gitmiyorum artık. 3 yıl okudum fakat hiç bir işe yaramadı kendimi geliştirdim oyun yazılımcılığı yapıyorum. Haftalık o kadar alıyorum. İngiltere Londra da uzaktan çalışıyorum.
Mark zuckerberg'de Harvard'ı bıraktı şimdi dünyanın en zengin kişilerinden birisi. Şartlar, şanslar, yetenekler değişir.
Yaptığınız karşılaştırma saçma.

3 yıl okudum. Bende o sınava girdim çalışıp. Burada asgari ücretlede çalıştım. Genel tecrübemi paylaşıyorum. İş tamamen insanın kendisinde bitiyor. Diploma filan hikaye.

Mark zuckerberg'de Harvard'ı bıraktı şimdi dünyanın en zengin kişilerinden birisi. Şartlar, şanslar, yetenekler değişir.
Yaptığınız karşılaştırma saçma.
Aynen o yüzden diyorum. Her şey kendinde biter insanın.

Al hayrını gör hocam ne yapmamızı bekliyorsun ?
Bu konuda size katılıyorum. Günümüzde maalesef okullarda çok fazla teorik bilgi öğretiliyor. Öğrenciler mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığında sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Örneğin kitapta makine bozulursa şunu bunu yap diyor. Hepsini yapıyorsun makine düzelmiyor. Keşke daha çok pratik yönelimli eğitimler verilse.

Madem yerleşmesi ve bu kadar maaş alması kolay. Neden ülkenin refah seviyesi ve yurt içi milli geliri bu kadar az? Bir topluluğun yüksek maaş alması geneli değiştirmiyor maalesef.
Herkes iyi maaş alamaz tabi ki ama siz gidip ODTÜ ve İTÜ dışında direkt iş bulan yok demişsiniz ve ben yakın çevremden aşağı yukarı 25 insanın mezun olmadan veya mezun olduğu gibi dediğim gayet iyi imkanlarda iş bulabildiğinden bahsettim. Ben herkes iş bulabilir demiyorum ama illa o 2 okuldan mezun olmana gerek yok. Siz 2 okul dışında iş bulamazsınız dediniz bende yakın çevremden bildiğim 20'ye yakın kişiden örnek verdim.

Seveceği yapabileceği yapmalı insan. Yoksa diplomada olsa olmaz olmasada önce işi seveceksin. Sonra en iyisi olmak için kendini geliştiriceksin.

Al hayrını gör hocam ne yapmamızı bekliyorsun ?

Herkes iyi maaş alamaz tabi ki ama siz gidip ODTÜ ve İTÜ dışında direkt iş bulan yok demişsiniz ve ben yakın çevremden aşağı yukarı 25 insanın mezun olmadan veya mezun olduğu gibi dediğim gayet iyi imkanlarda iş bulabildiğinden bahsettim. Ben herkes iş bulabilir demiyorum ama illa o 2 okuldan mezun olmana gerek yok. Siz 2 okul dışında iş bulamazsınız dediniz bende yakın çevremden bildiğim 20'ye yakın kişiden örnek verdim.
Okul değil işte onları oraya getiren yine kendileri. Eğitimi biliyorum. Benimde tanıdıklarım var. Tecrübe ettiğim şeyi paylaşıyorum. Bir şey yapmak için değil fakat şunu anlatmaya çalışıyorum. Okul, diplama filan değil önemli olan insanın kendini doldurması.

Okul konusunda eğitimden bahsetmiyorum insan hep eğitim almalı ve öğrenmeli 7sinden 70ine ama bu bizim eğitim sistemimiz de değil onun yerine internetten kurs izlese daha iyi. Hala 2010 müferadatı var.

Seveceği yapabileceği yapmalı insan. Yoksa diplomada olsa olmaz olmasada önce işi seveceksin. Sonra en iyisi olmak için kendini geliştiriceksin.

Okul değil işte onları oraya getiren yine kendileri. Eğitimi biliyorum. Benimde tanıdıklarım var. Tecrübe ettiğim şeyi paylaşıyorum. Bir şey yapmak için değil fakat şunu anlatmaya çalışıyorum. Okul, diplama filan değil önemli olan insanın kendini doldurması.
Şu an eyvallah hocam. Bana sadece maaşı küçümseyerek yazdığınız için öyle bir tepki verdim. Fikirlerinizi bütün bir cümle halinde verirseniz böyle iletişim sıkıntıları yaşamayız. Tabi ki haklısınız insan sevmediği bir işi yapamaz şu an bilgisayar, yazılım bölümlerine maddi kaygılar ile merak saran insanların çoğu sizin derecenize erişmeyi bırak büyük ihtimalle asgari maaştan hallice durumlara düşecek çünkü çok fena insan yığılması oluştu, sizin gibi erken kalkan insanlar yol aldı. 2016 yılında üniversite tercihi yaparken bende yazılım mühendisliğine yönelmeyi düşünmüştüm sonra ne kadar bilgisayar kullanmayı, söküp takmayı sevsem de yazılımsal işlere hiç ilgi duymadığımı fark edip farklı bir mühendisliğe yöneldim ne kadar bir bilgisayar mühendisi kadar kazanamayacak olsam da işimde iyiyim ve mutluyum. Herkeste bunu hedeflemeli zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı