YKS'de ilk 7 bine girilir mi?

denizyıldızı

Decapat
Ben bu sene zerre çalışmadım kitabın ağzını açmadım TYT 1 milyon AYT 1 milyon sorunlarım vardı bu sene sıkı çalışıp ilk 5 ile 7 bin arasına girmeyi düşünüyorum. Aklımda üniversite vardı ama geçen seneki olaylarla çalışamadım kaldı 9. sınıf alt yapım var. Benim gibi olan var mı yapabilir miyim?

O kadar adam görüp yazmamış şaka gibi.
Zor çünkü. 4 yıl hayvan gibi çalışıp son sene iki kat daha da hayvan gibi basan insanlar anca 10-15 bin altı yapıyor. Bir senede bu kadar çekemezsin hele OBP düşükse daha da zor. Ama 100.000 altı kesin yaparsın eğer iyi çalışırsan. Ama tüm bu sözleri ve gelecek diğer cevapları bir kenara at, düşünmeyi bırak. Sen çalışmaya başla yeterli. Elinden gelenin en iyisini yap oluru varsa olur olmazsa en kötü bir daha denersin veya hedef değişir.

OBP 83 biraz düşük ama çok geri atmaz ya ben umursamıyorum. Ezber kısmı kolay benim için benim mat temelim yoktu geçen sene 5 ay gittim özel derse TYT matematik az öğrendim. Aslında konu matematiğin benim için zor olması coğrafya tarih ıvır zıvır kolay konu matematik de olabilir. Yani onda bir tık zorlanıyorum. Bu arada bu sene ki YKS hayatıma girdiğim en kolay sınavdı niye bu kadar kolay sormuşlardı bilmiyorum ki ya tam da benim senemde denk geldi. Zerre kitap açmayınca anca 60 soru çözdüm. @333657

Zor çünkü. 4 yıl hayvan gibi çalışıp son sene iki kat daha da hayvan gibi basan insanlar anca 10-15 bin altı yapıyor. Bir senede bu kadar çekemezsin hele OBP düşükse daha da zor. Ama 100.000 altı kesin yaparsın eğer iyi çalışırsan. Ama tüm bu sözleri ve gelecek diğer cevapları bir kenara at, düşünmeyi bırak. Sen çalışmaya başla yeterli. Elinden gelenin en iyisini yap oluru varsa olur olmazsa en kötü bir daha denersin veya hedef değişir.
???

Hocam şaka mısın sen ya kimse sana anında cevap vermek zorunda değil. Hatta geri dönmek zorunda da değil komple. Sürekli soru işareti atıyorsun. Zaten bir kere mesaj yazdın mı bildirim geliyor dönecek döner her türlü. Hayır bir de 2 dakika bekleyip hemen etiket atmışsın dur yahu DM'den mi yazıyorsun :D DM atsan bile beklersin 10-15 dakika.

OBP 83 biraz düşük ama çok geri atmaz ya ben umursamıyorum. Ezber kısmı kolay benim için benim mat temelim yoktu geçen sene 5 ay gittim özel derse TYT matematik az öğrendim. Aslında konu matematiğin benim için zor olması coğrafya tarih ıvır zıvır kolay konu matematik de olabilir. Yani onda bir tık zorlanıyorum. Bu arada bu seneki YKS hayatıma girdiğim en kolay sınavdı niye bu kadar kolay sormuşlardı bilmiyorum ki ya tam da benim senemde denk geldi. Zerre kitap açmayınca anca 60 soru çözdüm.
Oturup konuları bitireceksin ve bol bol soru çözeceksin anlamadığını gerekirse zorla oturtacaksın bunun formülü bu. Onlarca matematik öğretmeni ücretsiz bir şekilde ders anlatıyor kimden anlıyorsan ondan dinle hemen ardından konu çöz. Konular pekişince denemelere geç. Diğerlerine hiç ıvır zıvır diyerek geçme her derse çalışmakta yarar var iyi bir derece istiyorsan. Türkçe'nin %80'i, sözel TYT sorularının da yarısı sadece okuyarak çözülüyor ama bu kısmı zaten herkes yapıyor bir eleyiciliği olmuyor.

Son düzenleme:
Hocam şaka mısın sen ya kimse sana anında cevap vermek zorunda değil. Hatta geri dönmek zorunda da değil komple. Sürekli soru işareti atıyorsun. Zaten bir kere mesaj yazdın mı bildirim geliyor dönecek döner her türlü. Hayır bir de 2 dakika bekleyip hemen etiket atmışsın dur yahu DM'den mi yazıyorsun DM atsan bile beklersin 10-15 dakika.

Oturup konuları bitireceksin ve bol bol soru çözeceksin anlamadığını gerekirse zorla oturtacaksın bunun formülü bu. Onlarca matematik öğretmeni ücretsiz bir şekilde ders anlatıyor kimden anlıyorsan ondan dinle hemen ardından konu çöz. Konular pekişince denemelere geç. Bu sınavda eleyici dersler Türkçe ve Matematik'tir bunları fullersen zaten derece yapıyorsun. Ama tavsiyem fen dahil çalışman 2025'e girmeden TYT'yi kesinlikle bitirmelisin. Hatta 50-60 günde dahi bitirebilirsin öyle 5 aya yayma. Bu arada üstte biraz kızdım kusura bakma ama en sinir olduğum şeylerden biridir tepkimi göstermeden edemedim.
hocam bilgisayarda sorun var aynı anda iki kere paragraf gitmiş anca böyle düzeltebildim tövbe ya:D

Bazen insanlar bilmeden ön yargılı davranıyorlar ya gıcık oluyorum anlamadan dinlemeden pat diye konuşuyorlar yapmayın hocam.
Hocam tamam özür diledik de üstümüze çıkıyorsun bu sefer. Aynı şeyi ikinci kere yaptığın için söyleme gereği duydum mesajda. Önce o kadar kişi görüp kimse yazmıyor demiştin sonra onu soru işaretine çevirip konuyu öne çıkarmıştın bu nedenle aynı amaçla kullandığını düşündüm. Hani soru işareti de "Eee?" "Cevap nerede?" gibi anlamlarda olması beklenir şekilde kullanılmış.

Hocam tamam özür diledik de üstümüze çıkıyorsun bu sefer. Aynı şeyi ikinci kere yaptığın için söyleme gereği duydum mesajda. Önce o kadar kişi görüp kimse yazmıyor demiştin sonra onu soru işaretine çevirip konuyu öne çıkarmıştın bu nedenle aynı amaçla kullandığını düşündüm. Hani soru işareti de "eee?" "cevap nerede?" gibi anlamlarda olması beklenir şekilde kullanılmış.

1.yi yazdım diğerleri bilerek değil anlıyorum sizi peki bir şey demiyorum.

Hocam şaka mısın sen ya kimse sana anında cevap vermek zorunda değil. Hatta geri dönmek zorunda da değil komple. Sürekli soru işareti atıyorsun. Zaten bir kere mesaj yazdın mı bildirim geliyor dönecek döner her türlü. Hayır bir de 2 dakika bekleyip hemen etiket atmışsın dur yahu DM'den mi yazıyorsun :D DM atsan bile beklersin 10-15 dakika.

Oturup konuları bitireceksin ve bol bol soru çözeceksin anlamadığını gerekirse zorla oturtacaksın bunun formülü bu. Onlarca matematik öğretmeni ücretsiz bir şekilde ders anlatıyor kimden anlıyorsan ondan dinle hemen ardından konu çöz. Konular pekişince denemelere geç. Diğerlerine hiç ıvır zıvır diyerek geçme her derse çalışmakta yarar var iyi bir derece istiyorsan. Türkçenin %80'i, sözel TYT sorularının da yarısı sadece okuyarak çözülüyor ama bu kısmı zaten herkes yapıyor bir eleyiciliği olmuyor.

Sizce seneye zor mu olur dersiniz? Ön lisans kapatıldı neredeyse vakıf harici.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı