Matematik temelim hiç yok, çarpım tablosunu bile bilmiyorum desem yalan olmaz. Karekök sıfır matematik +geo'nun PDF'sini biraz inceledim benim için uygun olduğunu düşünüyorum.Başarılar dilerim, temeliniz yok ise hangi kitapları alarak başlıyorsunuz ve kimler önerdi acaba? Yanlış veya zor bir kaynak ile başlamayınız. Ek olarak hiçbir şey imkansız değildir, yapabileceğinizin en iyisini yapın.
Zor mu? İmkansız mı? Türkiye'de örneği var mı buna benzer?
TYT matematikteki en temel konuları halledip AYT'ye geçeceğim. Stratejim en başından beri bu şekilde, TYT mata çok kafa yormayı düşünmüyorum.Ya sayısalsın ya da eşit ağırlıkçısın diye tahmin ediyorum. Her iki bölümde de odaklanacağın en önemli ders AYT matematik. AYT de yapacağın 1 net TYT de 2 veya 3 nete mi ne karşılık geliyordu ona bakarsın ama AYT senin kalen oraya iyi bastır, orada iyi yaparsan akar gidersin. Tabii şunu da unutmamak lazım: Milyona girmiş adam düzensiz çalışıyordur, çalışmayı bilmiyordur o yüzden öncelikle düzenli çalışacağından emin ol. Okula ya da dershaneye gidiyorsan rehberlik hocalarından ya da bilgisine güvendiğin, aranın iyi olduğu hocan varsa onunla iyi bir program oluştur. Düzenli çalışmak en önemli şey. Bu 1 yılda çok depresyona gireceksin, bırakmak isteyeceksin; sana garanti ediyorum tam bu duyguları hissettiğin zaman çalışmaya daha çok devam et çünkü bu, bu sınava giren herkesin başına yıl içinde defalarca kez başına geliyor ve çalışmak istemediğinde devam edenler sınavda iyi yerlere geliyor.
@xlarce12 Arkadaş bir hayli bu konularda bilgili belli ki, kendisinin sözlerine de dikkat edebilirsin. TYT AYT dengesini nasıl ayarlayabileceginizi öğrenmiş mıydınız?Ya sayısalsın ya da eşit ağırlıkçısın diye tahmin ediyorum. Her iki bölümde de odaklanacağın en önemli ders AYT matematik. AYT de yapacağın 1 net TYT de 2 veya 3 nete mi ne karşılık geliyordu ona bakarsın ama AYT senin kalen oraya iyi bastır, orada iyi yaparsan akar gidersin. Tabii şunu da unutmamak lazım: Milyona girmiş adam düzensiz çalışıyordur, çalışmayı bilmiyordur o yüzden öncelikle düzenli çalışacağından emin ol. Okula ya da dershaneye gidiyorsan rehberlik hocalarından ya da bilgisine güvendiğin, aranın iyi olduğu hocan varsa onunla iyi bir program oluştur. Düzenli çalışmak en önemli şey. Bu 1 yılda çok depresyona gireceksin, bırakmak isteyeceksin; sana garanti ediyorum tam bu duyguları hissettiğin zaman çalışmaya daha çok devam et çünkü bu, bu sınava giren herkesin başına yıl içinde defalarca kez başına geliyor ve çalışmak istemediğinde devam edenler sınavda iyi yerlere geliyor.
Hocam tyt ayt dengesi tabi önemli ama ayt 'nin getirisi çok daha fazla ve de ayt çözmek daha kolay .Tabiki konular uzun ayt de ama direk bilgi geliyor zaten ,sen o konuyu biliyorsan bitti ama tyt öyle değil sürekli yorum yapman lazım ve çok bilmekten daha çok yorum yapabilmen lazım .Bi de dalga geçeceğine sen ver tavsiyeyi dinliyelim.@xlarce12 Arkadaş bir hayli bu konularda bilgili belli ki, kendisinin sözlerine de dikkat edebilirsin. TYT AYT dengesini nasıl ayarlayabileceginizi öğrenmiş mıydınız?
Naptınız?Say için 2. mezunum. TYT sıralamam 1.2 milyon, say sıralamam ise 720 bin. Temelim hiç yok, OBP 55.2 kitapları az önce sipariş verdim, gelir gelmez çalışmaya başlayacağım. Mezuna kalmak kadar kötü bir şey yok. Seneye sıralamamı yazarım buraya.
Say için 2. mezunum. TYT sıralamam 1.2 milyon, say sıralamam ise 720 bin. Temelim hiç yok, OBP 55.2 kitapları az önce sipariş verdim, gelir gelmez çalışmaya başlayacağım. Mezuna kalmak kadar kötü bir şey yok. Seneye sıralamamı yazarım buraya.
Say için 2. mezunum. TYT sıralamam 1.2 milyon, say sıralamam ise 720 bin. Temelim hiç yok, OBP 55.2 kitapları az önce sipariş verdim, gelir gelmez çalışmaya başlayacağım. Mezuna kalmak kadar kötü bir şey yok. Seneye sıralamamı yazarım buraya.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.