YouTube %38 vergi hayırlı olsun

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.347
Doğru olan buydu ama saçma olan muafiyetin olmaması. Sadece 29 yaş altı 3 yıl muaf tutulmuş. Kazanç sınırı da olmalıydı mesela 10.000 TL"ye kadar olan kazançlar muaf tutulabilirdi.

10000 derken aylık mı? Çünkü asgari maaş alıp da 500-600TL vergi ödeyenler var. Asgari maaşın yarısının altı muaf tutulabilir.

Normal olan da bu. Ülkede kazanılan paranın vergisi ödenmeli. Ödemeyen kişi illegal yapar. Youtuber meslek olarak kabul edilebilir artık, bu insanın bir işçiden ne farkı var? Kazandığı para ve yaptığı iş onu ayrıcalıklı yapmaz :)

Devletin vergilerinin ağırlaştığı doğru ancak bu konuda vergi almaları mantıklı bu işten iyi kazanılan paralarda var.
Devletin vergilerinin ağırlaştığı doğruymuş. Bu oturduğun Ülke Türkiye değil Vergiye. Doğunca hükümete zorunlu olarak vergi vermeye başlıyorsun. Ama 18 yaşına kadar velilerin ödemeye başlıyor. Bu Ülke de hiç bir şey iyi değil zaten. Ekonomisi de, yönetimi de mükemmel zaten.(!) Zaten ülke de okumadan montaj bilgisi edinip biraz asgari ücret kazanan sosyal medya platformundan para kazanan kişilerin de ekmeğine taş koysunlar. İsterse milyon kazansın aylık, ben izliyorum geçiyorum. Aylık 10.000 TL kazanan fenomene laf bulacağına vergi ödemeyen, cebinde 5000 TL ile gezen ampulcü vekiller vergi ödesin.

Devletin vergilerinin ağırlaştığı doğruymuş. Bu oturduğun Ülke Türkiye değil Vergiye. Doğunca hükümete zorunlu olarak vergi vermeye başlıyorsun. Ama 18 yaşına kadar velilerin ödemeye başlıyor. Bu Ülke de hiçbir şey iyi değil zaten. Ekonomisi de, yönetimi de mükemmel zaten.(!) Zaten ülke de okumadan montaj bilgisi edinip biraz asgari ücret kazanan sosyal medya platformundan para kazanan kişilerin de ekmeğine taş koysunlar. İsterse milyon kazansın aylık, ben izliyorum geçiyorum. Aylık 10.000 TL kazanan fenomene laf bulacağına vergi ödemeyen, cebinde 5000 TL ile gezen ampulcü vekiller vergi ödesin.

İçinizi dökmüşsünüz ancak bende farklı bir şey söylemedim?.. Bir şeyden gelir var ise gelir vergisi alınması lazım. Bunun fenomen, vekil, şu, bu diye ayrılmasını savunmuyorum.
Bu tarz gelirler yıllık olarak hesaplanır.

Anladım. O zaman mantıklı. Bilgilendirme için teşekkürler.

Devletin vergilerinin ağırlaştığı doğruymuş. Bu oturduğun Ülke Türkiye değil Vergiye. Doğunca hükümete zorunlu olarak vergi vermeye başlıyorsun. Ama 18 yaşına kadar velilerin ödemeye başlıyor. Bu Ülke de hiç bir şey iyi değil zaten. Ekonomisi de, yönetimi de mükemmel zaten.(!) Zaten ülke de okumadan montaj bilgisi edinip biraz asgari ücret kazanan sosyal medya platformundan para kazanan kişilerin de ekmeğine taş koysunlar. İsterse milyon kazansın aylık, ben izliyorum geçiyorum. Aylık 10.000 TL kazanan fenomene laf bulacağına vergi ödemeyen, cebinde 5000 TL ile gezen ampulcü vekiller vergi ödesin.

Söylediklerinize kesinlikle katılmaktayım ama bu vergi sistemi dünyanın her ülkesinde böyle. Bizler vergi kaldırılsın demiyoruz, bu kadar AĞIR ve SAÇMA vergilendirme olmasın istiyoruz. Verginin de vergisini ödüyoruz ya. Yoksa vergi sistemi her yerde aynı. Ama hiç bir ülkede ÖTV aracı 3 araç fiyatına çıkarmıyor, sıkıntı burada.

Belirli bir' miktarda para kazanan kanallar için uygulanması daha doğru olurdu. Mesela aylık 20000TL kazanan kanallar için.

Aylık 20000 rakamına kadar muafiyet mi? Şaka olmalı bu. Asgari ücretle çalışan insanlar bile 500 lira vergiye dahil oluyor. Aylık 1000 lira ve altı olabilir belki muaf, ancak o şekilde bir mantığı olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı