Yulaf ve cicibebe ile kilo almak sağlıklı mı?

• Konuyu başlatan Rexie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 21.415
Bence birkaç yıl sonra kilo alırsın. Çok zorlamana gerek yok bu konuda. Eğer hormonal bir problemin yoksa sağlıklı beslenmende fayda var. Paketli ürünler neticede sağlıklı değil.

Cicibebe yerine ballı yoğurtlu yulaf yiyebilirsin sağlıklı, kalorili ve besleyicidir.

Not: Yulafı fazla abartmanı tavsiye etmem erkekte östrojan hormonunu artırıyor.

Biliyorum cicibebe çok güzel bir şey hele süt ile karıştırınca daha da güzel. Fazla olmadığı sürece (40 tane fazla) günde bir kase 10-15 tane süt ile karıştırıp tüketebilirsin bence.

Östrojan ile ilgili olan bilgiyi ilk defa duydum. Günde 2 su bardağı yulaf fazla mı? Şu ballı yoğurtlu yulaf için porsiyon nasıl hazırlanmalı?
Ya şu bir ben de işe yaramadı arkadaş, yaklaşık 2 aydır cicibebe tüketiyorum ve 2 ayda sadece 1 kilo aldım 🥴

Metabolizma hızıyla ilgili olabilir belki.

Östrojan ile ilgili olan bilgiyi ilk defa duydum. Günde 2 su bardağı yulaf fazla mı? Şu ballı yoğurtlu yulaf için porsiyon nasıl hazırlanmalı?

Ben kasenin yarısı yoğurt yarısı yulaf olarak yapıyorum. O anki tatlı yeme dürtülerime göre de bal ekliyorum :D yani senin bileceğin iş. Yulafı ve balı ne kadar çok olursa kalorisi o kadar çok olur. Kalori de kilo almana yarayan şey zaten.

Ben kasenin yarısı yoğurt yarısı yulaf olarak yapıyorum. O anki tatlı yeme dürtülerime göre de bal ekliyorum :D yani senin bileceğin iş. Yulafı ve balı ne kadar çok olursa kalorisi o kadar çok olur. Kalori de kilo almana yarayan şey zaten.

Sağ olun hocam. Evde istemediğim kadar yoğurt ve bal var zaten. Cicibebenin de fiyatı biraz tuzlu. Benim açımdan daha ekonomik olduğu için ilgilimi çekti. Yarın bunu demeye başlarım gibi. :D

Cici bebe yerine kahvaltılık peynir ve pirinç pilavı yiyin. Cici Bebe'de şeker var.

Muz yerine konserve tatlı mısır öneririm.

Rica etsem karbonhidrat ve şekerin sizin için tanımını öğrenebilir miyim? Meraklandım da.
Sağ olun hocam. Evde istemediğim kadar yoğurt ve bal var zaten. Cicibebenin de fiyatı biraz tuzlu. Benim açımdan daha ekonomik olduğu için ilgilimi çekti. Yarın bunu demeye başlarım gibi. :D

Tadı da güzel oluyor bak benden söylemesi. Tarçın seviyorsan karışımının birazına ekleyip dene belki seversin. Balsız yaptığımda tarçın koyuyordum.

@Tanrı_Misafiri dediğiniz yoğurtlu tarifi denedim. Çok hoşuma gitmedi açıkçası. Doyurucu gelmedi bana. Tarife ekstra ne katabilirim? Veya kullandığınız başka bir tarif var mıdır?

@Tanrı_Misafiri dediğiniz yoğurtlu tarifi denedim. Çok hoşuma gitmedi açıkçası. Doyurucu gelmedi bana. Tarife ekstra ne katabilirim? Veya kullandığınız başka bir tarif var mıdır?

Aaa... Doyurucu olması gerekmiyor zaten. Bunu yeyip yemek yemezseniz işe yaramaz. Bu karışımları normal yemek yeme rutinimize ara öğün kategorisinde diyete ekstra kalori sağlaması için yiyoruz. (Ben genelde ikindi zamanı yiyordum.)

Normalde karışımda yoğurt yerine süt kullanınca daha leziz oluyor. Kakao da atabiliyorsunuz. Süt kullanım ömrü az olduğu için evde her an bulunmuyor diye yoğurt kullanırdım.

Sakın yoğurtlu karışıma kakao eklemeyi denemeyin. Ben bir kere yaptım o hatayı...

Başlarda kilo almak için yaptığım ama çok uğraştırdığından bıraktığım bir karışım var. Tadı daha lezzetli ama dediğim gibi sabır gerektiriyor sürekli yapması.

Malzemeler göz kararı yapıyordum ama yaklaşık olarak şöyle.

Yulaf (200 ML'lik su bardağı dolusu),
Karışımın ne kadar sıvı olması isteğinize bağlı olarak 100 - 200 ML süt,
Orta boy muz,
Alerjiniz yoksa yer fıstığı (yer fıstığı ezmesi ya da keyfinize göre tuzsuz çerez versiyonunu kullanabilirsiniz),
Yine zevkinize göre 1 tatlı kaşığı civarı kakao veya hindistan cevizi isterseniz her ikisini de ekleyebilirsiniz.
Karışımın tatlı olması için şeker veya bal ekleyebilirsiniz.
Tüm bunları blendera atıp birazcık dönerin. Karışım hazır.

Yer fıstığına alerjim yok. Çok da severim kendisini. Fakat evde yok. Sanırım zincir marketlerde satılıyordu. Yarın alırım. Kakaoyu seven biri değilim. Bu yüzden kullanmam. Yoğurdu tek başına severim fakat yulafla çok hoşuma gitmedi. Süt, bal, yulaf ve birkaç tane cicibebeli bir şey yaptım az önce. Fıstık ezmesi alınca cicibebeyi bırakırım diye düşünüyorum. Çünkü bal tek başına tat vermeye yetmiyor. Yarın bu dediğiniz karşımı denersem geri dönüş yaparım. Yardımınız için de teşekkür ederim.

AAA... Doyurucu olması gerekmiyor zaten. Bunu yeyip yemek yemezseniz işe yaramaz. Bu karışımları normal yemek yeme rutinimize ara öğün kategorisinde diyete ekstra kalori sağlaması için yiyoruz. (Ben genelde ikindi zamanı yiyordum.)

Normalde karışımda yoğurt yerine süt kullanınca daha leziz oluyor. Kakao da atabiliyorsunuz. Süt kullanım ömrü az olduğu için evde her an bulunmuyor diye yoğurt kullanırdım.

Sakın yoğurtlu karışıma kakao eklemeyi denemeyin. Ben bir kere yaptım o hatayı...

Başlarda kilo almak için yaptığım ama çok uğraştırdığından bıraktığım bir karışım var. Tadı daha lezzetli ama dediğim gibi sabır gerektiriyor sürekli yapması.

Malzemeler göz kararı yapıyordum ama yaklaşık olarak şöyle.

Yulaf (200 ML'lik su bardağı dolusu),
Karışımın ne kadar sıvı olması isteğinize bağlı olarak 100 - 200 ML süt,
Orta boy muz,
Alerjiniz yoksa yer fıstığı (yer fıstığı ezmesi ya da keyfinize göre tuzsuz çerez versiyonunu kullanabilirsiniz),
Yine zevkinize göre 1 tatlı kaşığı civarı kakao veya Hindistan cevizi isterseniz her ikisini de ekleyebilirsiniz.
Karışımın tatlı olması için şeker veya bal ekleyebilirsiniz.
Tüm bunları blendera atıp birazcık dönerin. Karışım hazır.

Yazmayı unutmuşum kusura bakmayınız. İçine 5-10 tane de bebe bisküvisi atabilirsiniz :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı