Yunanistan-Türkiye savaşı mı çıkacak?

Birkaç kere sürtünme olur sonra geçer. Fakat Türkiye'nin ve Yunanistan'ın uzlaşması gerektiğini düşünüyorum. Pahalıya patlayacak sonra.
 
O kadar emin olma. Yunan hava sahası gerçekten çok iyi bir şekilde korunuyor. Ayrıca tankları Türkiye'nin tankları gibi müze tankları değil.
Askerleri deneyimsiz. Bizim askerlerimiz yıllardır savaşıyor ve oldukça deneyimleri var. Hava sahaları iyi olabilir. Yunanistan'a zaten Tank sokacağımızı düşünmüyorum, dağlık alan. Olası bir savaşta çok yüksek ihtimalle savunan taraf Yunanistan olur. Hava konusu sıkıntı ama Kara tarafında %100 galibiyet elde ederiz. Tabi Havayı tamamen kaybedersek orası sıkıntılı.
 
Askerleri deneyimsiz. Bizim askerlerimiz yıllardır savaşıyor ve oldukça deneyimleri var. Hava sahaları iyi olabilir. Yunanistan'a zaten tank sokacağımızı düşünmüyorum, dağlık alan. Olası bir savaşta çok yüksek ihtimalle savunan taraf Yunanistan olur. Hava konusu sıkıntı ama kara tarafında %100 galibiyet elde ederiz. Tabii havayı tamamen kaybedersek orası sıkıntılı.

İlk başta tank sokmayız ama eninde sonunda sokmak zorunda kalacağız. Yunanistan'ın Leopard 2A6 tankları elimizdeki müzelik M60'lardan çok daha üstün. Ayrıca elimizdeki Leopard 2A4'ler de oldukça eski.
 
İlk başta tank sokmayız ama eninde sonunda sokmak zorunda kalacağız. Yunanistan'ın Leopard 2A6 tankları elimizdeki müzelik M60'lardan çok daha üstün. Ayrıca elimizdeki Leopard 2A4'ler de oldukça eski.
Tank sokarsak boşa para ve zaman kaybı olacağını düşünüyorum. Dağlık araziler yüzünden her yerde mayın olabilir, mayını geçtim çok yavaş ilerlerler ve olası bir hedef haline gelebilirler. Hadi bunları da geçtim tanklar eski zaten. Yeni modern tanklar karşısında şansları yok. Belki Havayı kazanırsak o zaman sokabiliriz. Ama tahminimce Paletli Arazi Araçlarını sokarız. Mini Tank benzeri olanlar var ya, onları. İsimlerini hatırlayamadım.
 
Senelerdir çıkacak olan o meşhur savaş...

Dünya 100 yıl öncesi gibi değil. Siz savaşlar iki devlet arasında olur diye düşünüyorsunuz ama öyle değil, en iyi örneği Ukrayna'da iste. Diger uluslararası örgütler veya ülkeler doğrudan mudahele etmese bile verecekleri askeri yardımlar neticesinde Rusya gibi çamura saplanirsin. Hele ki mudahele ettikleri zaman gir girebiliyorsan bakalım Yunan'a maksimum bir hafta içinde Ankara'da ne bayrağı sallanıyor gör.

Savaş olsa Türkiye Yunanistan savaşı senin dediğin gibi olmaz çünkü savaş Rusya destek verir bize asker gönderir o zaman 3. dünya savaşı çıkar zaten ama bence bizi sadece yunanistana askeri mühimmat verir ve ambargo uygularlar çıkarma yapmaları çok düşük ama olursa ordumuz direnir ve zaten Rusya bize derhal askeri birlik yollar ve nükleer savaşa döner ve sadece olan insanlara olur.
 

Geri
Yukarı