Z kuşağına laf eden Y kuşağının çoğunun bir şey yapmamış olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Milattan önce yaşamış Aristoteles'in sözünü yazıyorum:

"Bugünlerde gençler kontrolden çıkmış durumda. Kaba bir şekilde yemek yiyorlar. Yetişkinlere karşı saygısızlar. Ebeveynlerine karşı çıkıyorlar ve öğretmenleri sinirlendiriyorlar"

Gerçekten de 2000 yıldır zihniyetimizde 1 gram değişiklik olmamış olması gerçekten çok üzücü. Herkes kendini üstün görme derdinde, sanki tüm acıları kendi çekmiş tüm zorlukları kendi çekmiş gibi davranıyor.

Bir de şey demeleri yok mu "Z kuşağı = Tiktok kuşağı" demeleri, gerçekten komik. Sosyal medyada tiktok çekenlerle en çok dalga geçen yine Z kuşağıdır. Siz 2-3 tane palyaço gördünüz diye herkesi de öyle sanmayın.
 
İnsan insandan feyz alır. Z kuşağını eğitmesi gereken insanlar bunlar değil mi? E kardeşim sen Z kuşağına bir şeyler öğretmek yerine onu yerin dibine gömersen kusura bakma ama senin kafa geriliğindendir. Sen eğitimini vereceksin, bilgini aktaracaksın ki o laf attığın Z kuşağı bir işe yarasın. Tabi olmayan şeyi nasıl aktaracaksın?
 
Bir şey yapmamış olmaları yaptıkları eleştirilerin haksız olduğunu göstermez.
 
İyi de y kuşağının en büyükleri henüz 35 yaşlarında. Siz x ve boomer kuşağının söyledikleri ve yaptıkları ile y kuşağını eleştiriyorsunuz. Biri 55 yazmış, diğeri uçak muçak demiş. Bunlarla y kuşağının alakası ne?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk öncelikle iyi ki kurallar var yoksa küfür edeceğim bir kişiliksin. Osmanlı İslam ile mi yönetildi? Eğer gerçek şeriat ile yönetilse idi Osmanlı 300 yıl zor yaşardı. Ben de Müslüman'ım ama şeriatın gelmesini kesinlikle istemiyorum. Osmanlı'yı sevmeme nedenim gerici olması. Bir piyanoyu gavur icadı olarak görüyordu Osmanlı ve neden sevmek zorundayım? Sana ne kardeşim? Sevmiyorum gerici Osmanlı'yı fakat Osmanlı'nın tek sevdiğim yönü yobaz bir imparatorluk olmaması idi. Şeriat Osmanlı'da olsa da herkes kendi dinini özgürce yaşayabiliyordu ve evet, din siyasete karıştırılmamalı. Dini siyasete karıştıran insanlardan nefret ederim. Ben imparatorları mı diyorum? Osmanlı'nın sadece birkaç tane sevdiğim imparatoru var, bu kadar. Onlar da Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman. Osmanlı'nın son dönemlerinde zaten 1936'daki SSCB gibi hain subaylar vardı. Osmanlı'nın zaten 19. yüzyıl ve 20. yüzyılı berbattı. Silahları modern değildi. Nasıl şu anda FETÖ var ise o zaman da tarikatlar vardı ki şu anda bile var. Osmanlı tarihi temiz mi? Hayır. Bulgarlara ne kadar eziyet etti, biliyor musun?

Al, kaynak; Kategori:Osmanlı İmparatorluğu'nun işlediği katliamlar - Vikipedi
Yarım saattir yaptığın yazım hatalarını düzeltiyorum, bu kadar mı Türkçe cahili olur bir insan? İşin komik tarafı hiç mi bir moderatör görmedi şu mesajı? O kadar saçma sapan şeyler söylemişsin ki ben bile mesajı okurken gülmeye başladım. Yahu Kanuni Sultan Selim nedir? Madem Osmanlı hakkında bir bilgin yok, neden konuşuyorsun be adam? Zaten buradan yaşının en fazla 13-14 olduğunu çıkarabiliyorum. Almanlar bile malum şahsa saygı duyar, sever, gurur duyar ama bizim 13-14 yaşında daha süt içen çocuklar Osmanlı'dan nefret eder. Nedenmiş? Piyano gavur icadı görülüyormuş. Osmanlı sanatta İslam'ın izin verdiği, öngördüğü, tavsiye ettiği şeyleri kullandı. Piyano yerine ney, santur, ud, kanun gibi çalgı aletleri kullandı. Elbette ki piyanoyu da kullanabilirdi lakin dediğim gibi siyasetin içinde din vardı ve din adamları yani şeyhülislamlar buna izin vermezdi. Osmanlı Türk tarihindeki belki de en önemli imparatorluk. Farklı bir medeniyet, farklı bir tarih. 623 yıllık koca bir medeniyeti sadece piyanoyu gavur icadı olarak gördü diye mi dışlıyorsun?

Katliam olayına gelirsek, her imparatorluğun tarihinde katliamlar vardır. Yunanlar, Bulgarlar, Sırplar ve Romanların Osmanlı'ya yani Türklere yaptığı katliamların haddi hesabı yokken sen gidip Osmanlı'nın katliamlarını mı bana göstermeye çalışıyorsun? Bu yaptığın kendi tarihine düşmanlık, hakaret değil midir? Sana şimdi Osmanlı zamanında Türklere yapılmış katliamları göstersem aklın hayalin şaşar. Tekrar söylüyorum, kendi tarihine bu kadar düşman olma. Osmanlı senin bir atandır, sevmek zorundasın. Doğrusuyla yanlışıyla bizim tarihimizdir. Kendi tarihimizi bize kötü gösterip insanları bölmeye çalışmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kurallar olmasa küfür edecekmiş, çok korktum. Yarım saattir yaptığın yazım hatalarını düzeltiyorum, bu kadar mı Türkçe cahili olur bir insan? İşin komik tarafı hiç mi bir moderatör görmedi şu mesajı? O kadar saçma sapan şeyler söylemişsin ki ben bile mesajı okurken gülmeye başladım. Yahu kanuni sultan selim nedir? Madem osmanlı hakkında bir bilgin yok, neden konuşuyorsun be adam? Zaten buradan yaşının en fazla 13-14 olduğunu çıkarabiliyorum. Almanlar bile malum şahsa saygı duyar, sever, gurur duyar ama bizim 13-14 yaşında daha süt içen çocuklar osmanlı'dan nefret eder. Nedenmiş? Piyano gavur icadı görülüyormuş. Osmanlı sanatta İslam'ın izin verdiği, öngördüğü, tavsiye ettiği şeyleri kullandı. Piyano yerine ne, santur, ud, kanun gibi çalgı aletleri kullandı. Elbet ki piyanoyu da kullanabilirdi lakin dediğim gibi siyasetin içinde din vardı ve din adamları yani şeyhülislamlar buna izin vermezdi. Osmanlı Türk tarihindeki belki de en önemli imparatorluk. Farklı bir medeniyet, farklı bir tarih. 623 yıllık koca bir medeniyeti sadece piyanoyu gavur icadı olarak gördü diye mi dışlıyorsun? Katliam olayına gelirsek, her imparatorluğun tarihinde katliamlar vardır. Yunanlar, bulgarlar, sırplar ve romanların osmanlı'ya yani türklere yaptığı katliamların haddi hesabı yokken sen gidip osmanlı'nın katliamlarını mı bana göstermeye çalışıyorsun? Bu yaptığın kendi tarihine düşmanlık, hakaret değil midir? Sana şimdi osmanlı zamanında türklere yapılmış katliamları göstersem aklın hayalin şaşar. Tekrar söylüyorum, kendi tarihine bu kadar düşman olma. Osmanlı senin bir atandır, sevmek zorundasın. Doğrusuyla yanlışıyla bizim tarihimizdir. Kendi tarihimizi bize kötü gösterip insanları bölmeye çalışmayın.

Tamam.
Kendi tarihine bu kadar düşman olma. Osmanlı senin bir atandır, sevmek zorundasın.

Sevmek zorundayım? :D Aynen kanka ya, sevmek zorundayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
13 yaşındaki birisine boşa laf anlattığımı tahmin etmem lazımdı. Ama o ders sana uzun süre yeter, hizaya geldin. 13 yaşından bir daha böyle saçma sapan şeyler yazmayacaksın artık en azından.

17 yaşındayım, aynen hizaya geldim ya, aynen. Sevmiyorum kardeşim, sevmiyorum! Sana ne! Sosyal'deki insanların Türkçesini dikkatli yazdığını falan mı düşünüyorsun?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
: D? 17 yaşındayım aynen hizaya geldim ya aynen sevmiyorum kardeşim, sevmiyorum! Sana ne? Sosyal de ki insanların Türkçesini dikkatli yazdığını falan mı düşünüyorsun? Neyse, Yyunanistan'ı seviyorum diye hain ilan eden birinden bir şey beklemek saçma olur.
Z kuşağının cahil kesiminin vücut bulmuş hâlisiniz resmen.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı