Rehber Z11 modlama, switch ve keycaps değişimi

Birçok kişi bu zamanı bekliyordu ve artık zamanı geldi.
@Oguzh4nn
@Raven_141
@Racoon
@MichealScofield
@drpakers
Modlama için lazım olan materyaller: (telefonum bozuk olduğu için görsel paylaşamıyorum.)
Klavyenin içinden çıkan koruma kılıfı (foam için)
Maskeleme bandı Tape mod için maskeleme bandı.
Öncelikle klavyenin keycapslerini çıkartıyoruz

1721902527782.jpeg

Siz sadece vida olan kısımlarını çıkarsanız yeter.
( 9 vida var)
Çıkardıktan sonra metal ile plastik arasından parmağını sokuyorsunuz elinize klavyenin plastik tabanı ve PCB'li kısmı geçiyor.
Açtıktan sonra tape mod için olan bandı sağ taraf da gözüken Type-C girişi açık kalacak şekilde çekiyoruz
2 kat çektikten sonra metal olan kısmın switchli tarafına bakıyoruz, sonra 9 tane 9 tane vida girişine iğne ile delik açıyoruz, çeviriyoruz ve delik açılan yerlere tornavida benzeri bir şey ile genişletiyoruz.
Tape mod bitti.
Şimdi çıkardığımız arka plastik kapağa da aynı şekilde foam yapacağız
Foam için gerekli malzeme sadece kutusundan çıkan koruma kılıfı, kılıfı Type-C girişi açık kalacak ve klavye boyutu ile uyumlu olacak şekilde kestikten sonra arkaya koyuyoruz, kılıfdan 2 tane çıkıyor 2 tane de yapabilirsiniz. (Bunda da delme işlemi gerekli)
Ben 2 kat foam 3 kat tape yaptığım için klavyeyi kapatmakla uğraştım 2 saat.
Şimdi gelelim switch ve keycaps değişime
Kang Whıte
Switchler kesinlikle stok switchlerden daha iyi, geçen gün karşılaştığım pim kırma sorunu da yok.
Modlama yaptığım için böyle mi bilmiyorum ama red switchle sesi çok az farklı. Hissiyat değişik.
Kendi stok red switchlerinde lubesuz oldukları için yay sesi oluyordu ama bunlar fabrica lubelu olduğu için yay sesi yok
Sadece 2 tane kendimden kaynaklı sorun yaşadım onlar da pinlerini bükmekdii onun da çözümü var.
Keycaps olarak ise
Romoral Keycaps
Ben bu modeli tercih etmiştim ama siz romoral markasının PBT ve diğer keycapslerinden tercih edebilirsiniz.
Terletme vs. yapmıyor, 100 TL'ye gayet kaliteli hissettiriyor. Ayrıca stok red switchler ile takılsanız bile bu keycapsler sesini daha tok yapıyor.
Dikkat: Klavyeyi switch değiştirip kullanmak için alacaksanız almayın. Yanından gelen puller çok kötü, Outemu soket+3 pin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün elimdeki Z11'in yanında gelen süngerle PE foam ve foam mod yaptım tape mod yapmadım bir ara onu da yaparım. Switch olarak Akko 5087B'nin yanında gelen Akko jelly black switchleri kullandım. İtiraf etmeliyim çok güzel geliyor sesi. Ses testini dinlemek isteyenler için link bıraktım.

@belirsizz hocam sizin Z11'in sesi nasıl?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı