Zaman makinesi ya da zamanda yolculuk yapılabilir mi?

Zamanda yolculuk veya zaman makinesi yapılabilir mi?


  • Oy verenlerin toplamı
    87
  • Anket kapandı .
Hocam düşünün bir, olmuş bitmiş bir şeye nasıl döneceğiz? Eğer geçmişe gidebilseydik o zaman şuan taş devri bile yaşanıyor olacaktı geçmişte. O zaman sonsuz bir döngü olurdu. Yani paralel evrenler giriyor işin içine ve kesin varlığı kanıtlanmadı. Gelecek ise daha olmayan bir şey, o yüzden olmayan bir şeye gidemeyiz. Bu biraz felsefe ve bilim melezi gibi bir şey ama öyle bir şey mümkün olsaydı bile bu teknolojiyle imkansız olurdu.
 
Ben yapılamayacağını düşünüyorum. Örneğin geleceğe gitmek istiyorsak bilinmeyen bir sonuca gidemeyiz bence. Gelecek olmayabilir 5 dakika sonra koca bir meteor dünyayı yok edebilir. Ayrıca zamanı fiziksel olarak nasıl yorumlayabiliriz bilmiyorum geçmişte ki bir konumun yeri zamanı nasıl olur karışık geliyor bana. Ayrıca zamanda yolculuk ışınlanma ile gerçekleştirilecekse canlıların ışınlanması gibi bir durum olamaz. Çünkü ışınlanmada ilk nesne yok olur sonrasında oluşan ise onun kopyasıdır.

Sağ olun hocam.
 
Yapılabilir ama ya zamanda geriye gidilemez (sadece ileri gidilebilir) yada gidilse bile (hem geçmişte hem geleceğe) farklı -paralel- bir evrene gidilir.
Eğer normal bir şekilde geçmişe gidilebilse idi şuan gelecekten insanlar olurdu aramızda, belki de varlardır.
Birde işin din tarafı var. Tanrı zamanı ve diğer her şeyi yarattı. Zaman insanlığın en büyük düşmanı. İnsanlık zamanı yenmeyi başarırsa bir nevi Tanrıyı yenmeyi başarmış demek olur. Bu da pek mümkün gözükmüyor.
Yenebilmek için var olduğundan emin olmalıyız.
 
Hayatı hayat yapan şey zaten akışı değil midir birazda? Geçmişe dönebiliyor olsaydık pek bir anlamı kalmazdı bence. Zamanda yolculuk varsa gelecekte ki kişiler neden zamanda geri gelmiyor?
 
Hocam düşünün bir, olmuş bitmiş bir şeye nasıl döneceğiz? Eğer geçmişe gidebilseydik o zaman şu an taş devri bile yaşanıyor olacaktı geçmişte. O zaman sonsuz bir döngü olurdu. Yani paralel evrenler giriyor işin içine ve kesin varlığı kanıtlanmadı. Gelecek ise daha olmayan bir şey, o yüzden olmayan bir şeye gidemeyiz. Bu biraz felsefe ve bilim melezi gibi bir şey ama öyle bir şey mümkün olsaydı bile bu teknolojiyle imkansız olurdu.

Vallahi haklısınız hocam.
 
Şimdi bunu detaylıca düşünmek lazım. İlk olarak zaman yolculuğunun nasıl olacağını düşünelim. Eğer direkt filmlerdeki gibi olacaksa nasıl geriye gideceğiz? Paralel evrenler? Veya zamanı geriye sarmak? Paralel evrenler ise oralara nasıl gidileceğini bilemiyoruz. Ki bence önümüzdeki 2000 yıl boyunca da bilemeyeceğiz. Henüz Andromeda'nın ötesini bilmeyen, en fazla 3-5 gezegene ayak basabilen İnsanlar, evrenler arası mı geçiş yapacak? Ben İnsanlarda bunu yapabilecek bir zeka olduğunu düşünmüyorum. Zamanı geriye sarmak ise değil 2000 yıl, 200.000 yıl geçse gene olmaz. Diyelim ki sardık; geçmişte yaptığımız bir şeyin sonucu ne olacak? Mesela zaman makinası M.S 379000. yılda bulunsun, ben gidip M.S 270000. yılda yaşayan adamı öldürsem bunun etkisi ne olur? Belki de zaman makinası hiç var olmamış olacak. Ayrıca kulağa saçma gelse de bu işin bir de kötü kısmı var. Bu gücün yanlış ellere geçmesi de İnsanlığın sonunu getirebilir. Kısaca zaman hafife alınamayacak bir güçtür. Elleşmeyin.
 
Şimdi bunu detaylıca düşünmek lazım. İlk olarak zaman yolculuğunun nasıl olacağını düşünelim. Eğer direkt filmlerdeki gibi olacaksa nasıl geriye gideceğiz? Paralel evrenler? Veya zamanı geriye sarmak? Paralel evrenler ise oralara nasıl gidileceğini bilemiyoruz. Ki bence önümüzdeki 2000 yıl boyunca da bilemeyeceğiz. Henüz Andromeda'nın ötesini bilmeyen, en fazla 3-5 gezegene ayak basabilen İnsanlar, evrenler arası mı geçiş yapacak? Ben İnsanlarda bunu yapabilecek bir zeka olduğunu düşünmüyorum. Zamanı geriye sarmak ise değil 2000 yıl, 200.000 yıl geçse gene olmaz. Diyelim ki sardık; geçmişte yaptığımız bir şeyin sonucu ne olacak? Mesela zaman makinası M.S 379000. yılda bulunsun, ben gidip M.S 270000. yılda yaşayan adamı öldürsem bunun etkisi ne olur? Belki de zaman makinası hiç var olmamış olacak. Ayrıca kulağa saçma gelse de bu işin bi de kötü kısmı var. Bu gücün yanlış ellere geçmesi de İnsanlığın sonunu getirebilir. Kısaca zaman hafife alınamayacak bir güçtür. Elleşmeyin.
2000 çok fazla ya, en fazla 200 yıl içinde şuan ki cevapsız tüm sorular cevap bulacaktır. İddia ya var mısın? :p.
 
Şimdi bunu detaylıca düşünmek lazım. İlk olarak zaman yolculuğunun nasıl olacağını düşünelim. Eğer direkt filmlerdeki gibi olacaksa nasıl geriye gideceğiz? Paralel evrenler? Veya zamanı geriye sarmak? Paralel evrenler ise oralara nasıl gidileceğini bilemiyoruz. Ki bence önümüzdeki 2000 yıl boyunca da bilemeyeceğiz. Henüz Andromeda'nın ötesini bilmeyen, en fazla 3-5 gezegene ayak basabilen insanlar, evrenler arası mı geçiş yapacak? Ben insanlarda bunu yapabilecek bir zeka olduğunu düşünmüyorum. Zamanı geriye sarmak ise değil 2000 yıl, 200.000 yıl geçse gene olmaz. Diyelim ki sardık; geçmişte yaptığımız bir şeyin sonucu ne olacak? Mesela zaman makinesı m. S 379000. yılda bulunsun, ben gidip m. S 270000. yılda yaşayan adamı öldürsem bunun etkisi ne olur? Belki de zaman makinesı hiç var olmamış olacak. Ayrıca kulağa saçma gelse de bu işin bir de kötü kısmı var. Bu gücün yanlış ellere geçmesi de insanlığın sonunu getirebilir. Kısaca zaman hafife alınamayacak bir güçtür. Elleşmeyin.

İşte o yüzden de zamanın uzaydaki akışına hakim olmalıyız hocam. Çok haklısınız daha Andromeda'nın sadece varlığından haberdarız o yüzden biz yetişemeyeceğiz zaman yolculuğuna falan o yüzden dediğin gibi elleşmeyin. :)
Zamanda yolculuğu bulmuş olsaydık gelecekten günümüze gelen olmaz mıydı?
Bilmem?.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı