Zamanda yolculuk mümkün mü?

Mesela Yani

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2020
Mesajlar
636
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Sizce zamanda yolculuk mümkün olabilir mi? Bununla ilgili birçok teori var özellikle büyük bilim insanlarından-Einstein- zamanın bükülebildiğini, bükülebilirse de zamanda yolculuk yani geçmişe veya geleceğe gidilebileceği veyahut ışık hızına ulaşılabileceği teorisini savunuyor.
Bana göre ise, geçmiş varsa gelecekte de bir şeyler yaşanıyor bizlerin gelecekte ki hali yaşıyor bir şeyler oluyor ve bizim şu anki yaptığımız seçimler ya da diğer şeyler, gelecekte ki olayları etkiliyor. Etkiliyorsa geçmişte ki yaptığımız her şey de şu anki halimizi bize getirdi. Sizce böyle bir şey mümkün mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanın bir düzlem olduğuna ne zaman emin olduk da düzlemde ileri veya geri gideceğimizi tartışalım😁 Geçmiş veya geleceğin varolduğunu düşünmüyorum. Benim için zaman "şimdiden" ibaret. Eğer zaman "şimdi" yaşanıyorsa vücut bulur. Eğer geçmişte kaldıysa yalnızca anımsamadır. Gelecek dediğimiz ise yaşanmadığı veya yaşanmayacağı için hiçbir zaman "şimdi" olmaz. Anlam ifade de etmez.
 
Zamanla onunda formülü bulunur. Nasıl 100 yıl önce görüntülü konuşma imkansız gibi düşünülüyorsa şuanda biz bunu imkansız olarak görüyoruz.
 

Geri
Yukarı