Zayıflama İçin Öneri

alımsatım

Hectopat
Katılım
5 Mart 2015
Mesajlar
288
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Boyum 1.78, 1.80 civarı, 16 yaşındayım ve 84,5 kiloyum. Bu yaza kadar 80 81 kilo falandım. Ramazanda oruç falan tuttuk. Bir de hep yemek yedikten sonra yattık başka bir şey yapmadım aktif olarak ve bu kiloya çıktım. Üç haftadır fitness'a gidiyorum ve iki haftadır diyet yapmaya çalışıyorum. Uyku düzenim pek yok gece saat 3 gibi yatıyorum sabah 12 gibi kalkıyorum. Sonra kahvaltı ediyorum. İki saat sonra ara öğün meyve veya form bisküvisi ve kas için badem gibi şeyler tüketiyorum. Sonra akşam saat 6:30 gibi spora gidiyorum ve 8:30 civarı geliyorum ve akşam yemeği var. Şu iki haftadır sadece 2 gün günde bir tane çikolata yedim onun dışında hiç abur cubur yemedim. Fitness'a haftada 5 gün gidiyorum. Ama zayıflama hala yok hep aynı kiloda çıkıyorum. Hatta bugün kahvaltıdan sonra 85,5 kilo çıktım. Ve şöyle bir durum var sadece bu aylık gidiyorum fitness'a çünkü okul saatlerim belli olacak ve ona göre devam edeceğim. Öğlenci olursam sabah 7-9 arası hızlı tempo yürüyüşe gideceğim. Sabahçı olursam fitness'a gitmeyi düşünüyorum. Bu ayın 28'inde sürem doluyor ve bende hala birşey yok hatta karnım biraz daha çıkmış gibi duruyor, evdekiler de fark etti. Ne yapmalıyım ne tavsiye edersiniz okullar açılana kadar eski kiloma düşebilir miyim ? Bu arada ekmek günde bir dilim veya iki dilim tüketiyorum en fazla akşam tüketmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence burda öneri istemen yanlış. Bizim vericeğimiz öneriler sende sağlık sorunlarına yol açabilir. Herkesin metobolizması veya vücut yapısı farklı. Ayrıca herhangi bir sağlık sorunun varsa ona göre hareket etmen gerekir.Yani kilo vermek istiyorsan diyetisyene başvurmalısın diye düşünüyorum.
 
Diyetisyen çözüm olabilir ama internette karın kası için egzersizler hareketler var onlara bakmanızı öneririm. Hem göbegindeki yağlar erir. Hemde six pack(karın kası) olur. Hem vücudun iyi olup gelişir. Hemde forma girmiş olursun.
İyi Forumlar. ..
 
Diyetisyene gitmek önemli, kesin bir bilgiye göre hareket etmek her zaman daha iyidir. Sonuçta boş yere o kadar sene üniversite okumuyorlar. :) Ayrıca benim bilgime göre de akşamüstü saat 6'dan sonra yediğin her şey senin için normalde olduğundan daha zararlı. Çünkü bu saatlerden sonra sindirim sistemin diğer zamanlara göre daha yavaş çalışmakta. Buna da dikkat etmelisin.
 
İnternetten tonla araştırma yapmanda fayda var. Youtube vb. sitelerdeki kanalları takip edebilirsin. Zamanla doğru olana ulaşmış olursun. Ancak kilo vermeye gelirsek temelinde kalori açığı yaratmak vardır. Yani sen günde 5 saatte yürüsen yaktığından dafa fazla besini vücuduna alıyorsan kilo veremezsin. Yine internet üzerinden alman gereken kaloriyi hesaplayabilirsin . Yaşına , boyuna , cinsiyetine vs. göre belirlenen kalorinin 300-400 kadar altına düşersen kilo vermeye başlarsın. Ancak fitness da 3 hafta hatta 3 ay bile çok kısa bir süredir. Sporu ve sağlıklı beslenmeyi hayatımıza adepte edersek hedeflerimize ulaşabiliriz.
 
Diyetisyen çözüm olabilir ama internette karın kası için egzersizler hareketler var onlara bakmanızı öneririm. Hem göbegindeki yağlar erir. Hemde six pack(karın kası) olur. Hem vücudun iyi olup gelişir. Hemde forma girmiş olursun.
İyi Forumlar. ..

Malesef yanlış bir bilgi. Bölgesel yağ yakımı fiziken mümkün değildir. İnternet sitelerinde "Karın bölgenizi eritin, basen bölgenizi eritin, şu hareketi bu hareketi yaparak x bölgedeki yağlardan kurtulun." ibareleri ticari dolandırıcılık örneğidir. Yağ yakımı tüm vücuttan sağlanır. Yağ yakabilmek için de kalori açığını yaratmak gerekir. Bir diyetisyene gidip, metabolik durumunu ölçtür. Buna göre diyetini ayarla. Olay, sabır ve disiplindir dostum. (y)
 
Temel olarak yapman gereken şey : Vücuda gereğinden fazla kalori almamak ve evde akşama kadar yatmak yerine dışarı çıkıp bir şekilde kalori harcamak :)

Çikolata veya şekerli ürünler tüketiyorsan kilo vermen zaten çok zor olur. Mesela ben Canga isimli çikolatadan tüketiyorum, 500 kalori var içerisinde. Sen bu çikolatadan günde 2 tane yersen kilo vermenin önünde engel yaratır mesela.

Beslenmene dikkat bu bir, ikincisi ise devamlı olarak yapabileceğin bir spor bul kendine. Yüzmeye giderim dersen de haftada 5 gün gitmelisin.
5 gün boyunca evde yatıp 2 gün havuza gitmen sana hiçbir şey kazandırmaz.

Bisiklet sürmeye ne dersin :) Her gün 15km yol yapsan 1 ayda fark yaratmaya başlar. Bisiklet dönüşü yemeğe abanırsan yine kaybeden sen olursun.
Bu iş biraz ülke yönetmeye benziyor, ithalat ve ihracat oranını iyi tutturacaksın.
 
Düşük kalori, sağlıklı besin ve harcanılan kalori yüksek olduğu sürece ''Zayıflamak Zorunda'' kalır vücudun. Lifli besinler tüketmeye çalış, şekerin hertürlüsünden uzak dur. Daha az karbonhidrat tüket. Bol bol kardio yap. Zaman içinde o karnındaki yağlar yağları vücuduna pirzola gibi görünecek, enerjisini almak için cayır cayır yakacaktır :). Herhangi bir sağlık sorunu yaşarsan derhal bir sağlık kurumuna sorunu bildir. Sağlıcakla :).
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı