Zeki olup olmamak derslere mi bağlı?

IQ testlerinin anlamı yok, o testler öğrenme hızını belirliyor. Gerçek zeka yaratıcılık, karmaşık düşünebilme, detaylı düşünebilme ve sorgulamayla alakalıdır.
Zeka dediğin şey öğrenme hızıdır zaten. Zeki bir insan her şeyi yapabilir.

Zeka, bir etki karşısında en kısa sürede en doğru tepkiyi verebilme yetisidir ve alandan alana göre değişir. İlgi ve yetenek de farklı şeylerdir, benim de birçok alana ilgim var ama yeteneğim yok. Çalışarak yeteneklerini geliştirebilirsin ya da geliştiremezsin, o zaman o konuda zeki olup olmadığına karar verebilirsin. Derslerdeki başarın da senin o alandaki yeteneğini belirler, toplam ortalamaysa sadece çalışmanı. (Yetenek ile zekayı benzer anlamlarda kullandığım için karışık gelmiş olabilir.)

"Dehanın 10'da 1'i yetenek, 10'da 9'u çalışmaktır." -Albert Einstein.
Zeka doğuştan gelir ama o kadar çok zeki değilsen ya da çok aptal değilsen diğer normal zekadakilerle arandaki tek fark çalışmak, harcanan emek olur.

Merhabalar, genel olarak bilime çok merak duyuyorum. Zaman yolculuğu vs. bu konu hakkında şu 2 yıldır sayısız araştırmam vardır ancak asla sınavlarda başarılı olamıyorum. Bu zeki olmadığım anlamına mı geliyor?

Kanka araştırma derken neden bahsediyorsun? YouTube'dan video falan mı izledin? :D

Zeka bir ışındır. Başladığı miktar bellidir ve sonsuza kadar ilerleyebilir. Ders çalışmak sana bir şeyler öğrettiğinden beynindeki kıvrım sayısı artacaktır. Bu yönden bakarsan ilerletir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı