Zeki olup olmamak derslere mi bağlı?

Einstein bile "yetersiz" damgası yiyip okuldan atıldı ancak adam bir dahi idi. Bana göre zekilik derslere ve sınav notlarına bakmaz.
1644517410780.png

Evrim Ağacın'dan bakmıştım ama bulamamıştım demek ki makalesi varmış. Bende olmayınca gerçek iddia zannettim, neyse sağ olun hocam :D
Önemli değil hocam. Herkesin gerçek sandığı bir söylentidir bu, ben de zamanında araştırmıştım gerçek mi diye.

Herkesin doğuumundaki zekası farklıdır fakat gerek çok çalışma gerek tecrübeler ile zeka seviyesi arttırılabilir. IQ arttırılabilir.

Dersler çoğunlukla ne kadar çalışkan olduğunu gösterir ki bu, zekadan daha önemlidir. Başarılı olmak için Einstein gibi zekaya sahip olmanıza gerek yok. Tüm bilim adamları veya başarılı saydığımız insanlar IQ rekorları kırmıyor. Tabi zeki ve IQ'nun doğuştan yüksek olması her zaman avantaj.

Ama çalışkanlık olmadan zeka sizi kısa bir mesafeye kadar götürür.

Bir kaynağa dayanmıyor, benim düşüncem ve gördüklerim.

Son düzenleme:
İnternette çeşitli kaynaklardan araştırmalar YouTube videoları ve yapmak istediğim ancak elimdeki imkanlardan ötürü asla yapamayacağım deneyler.

Bunları her gün milyonlarca insan yapıyordur. Zeki olsaydın derslerinde başarılı olurdun. Zeki olsaydın ders çalışmayı akıl ederdin mesela, zeka seni derslerinde başarılı yapmaz, ama zekiysen başarılı olmanın bir yolunu bulursun.

Dersler saçmalık. Egolu çocukları rezil edip öz güvensiz kişilere dönüştüren kişilerin verdiği dersler mi zekiliği belirler sence? Şimdi bir şey anlatırdım da isterseniz anlatırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı