Peki siz bahsettiğiniz değerleri yükselten bir takviye önerebilir misiniz? Çinko, testosteron vs?ZMA çinko ve magnezyum değerlerini arttıramıyor. Total ve serbest testestoron, büyüme hormonunu da yükseltemiyor.
En önemlisi de antrenman performansı arttıramıyor ve vücut kas yağ oranına olumlu bir etkisi yok.
Zaten ZMA'yı bulan kişi de sporcularının doğal olduğunu iddia etse de sporcularına anabolik ilaç enjekte ettiği ortaya çıktı. Yani bulan kişi de dürüst değil.
Olumlu etkilerini gösteren tek çalışmanın da finanse edilmiş sahte çalışma olduğu ortaya çıktı.
Kaynakça;
![]()
Effects of Zinc Magnesium Aspartate (ZMA) Supplementation on Training Adaptations and Markers of Anabolism and Catabolism - PubMed
This study examined whether supplementing the diet with a commercial supplement containing zinc magnesium aspartate (ZMA) during training affects zinc and magnesium status, anabolic and catabolic hormone profiles, and/or training adaptations. Forty-two resistance trained males (27 +/- 9 yrs; 178...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
![]()
Serum testosterone and urinary excretion of steroid hormone metabolites after administration of a high-dose zinc supplement - PubMed
The present data suggest that the use of ZMA has no significant effects regarding serum testosterone levels and the metabolism of testosterone in subjects who consume a zinc-sufficient diet.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Testestoron yükseltmek için spor yapmalısınız, besin olarak pek yükselten bir şey yok.Peki siz bahsettiğiniz değerleri yükselten bir takviye önerebilir misiniz? Çinko, testosteron vs?
Teşekkürler yardım için.Testestoron yükseltmek için spor yapmalısınız, besin olarak pek yükselten bir şey yok.
Çinko gibi şeyler için kendi vitaminlerini almalısınız.
Rica ederim. Spor hakkında her zaman beni etiketleyebilirsin.Teşekkürler yardım için.
ZMA almak yerine,Merhaba. İnternette araştırma yaparken ZMA'yı gördüm. İçerisinde sanırım çinko ve magnezyum varmış. 16 yaşındayım spor yapmıyorum sadece evde kendi çapımda spor yapıyorum. Sizce gelişimimde faydası olur mu?
ZMA almak yerine,
Cilt sağlığı, bağışıklılık gibi sebeplerden çinko kullanmak.
Kramp, uyku kalitesi, yorgunluk yönetimi, enerji gibi sebeplerden magnezyum kullanabilirsin.
Eğer ihtiyacın olduğunu düşündüğün bir kısım varsa kullanabilirsin.
Çinkonun net olarak cilt sağlığına iyi geldiğini biliyorum. Magnezyumunda doğru formlarını kullandığınız zaman direkt olarak uyku kalitesine, kas kramplarına, yorgunluğunuza etki ettiği biliniyor.
Testosteron arttırması gibi saçma özellikleri yok.
Bisglisinat uyku(dolayısıyla mss) ve stres için özellikle en önemli form oluyor. Eğer kas krampı için almayı düşünüyorsanız sitrat almanız en mantıklısı olur. Gün içindeki yorgunluğunuz için de malat almanız lazım diyebilirdim ancak ben sanmıyorum ki gün içinde ki yorgunluğunuzun sebebi ve çaresi magnezyum malat olacak. Yani bunun çok daha farklı nedenleri olabilir önce bunları çözmelisiniz. E tabi magnezyum malat buna katkı sağlar sonuçta olayı enerji metabolizmasına katkı sağlamak ama yan rollerde yani bi beslenme uyku dinlenme üçlüsünü önce daha iyi oturtursanız çok çok çok daha gözle görülür etki görmüş olursunuz.Reis magnezyum almayı düşünüyorum gün içinde sürekli kas krampları vs yaşıyorum ve gün içinde aşırı yorgun oluyorum magnezyumun bısglycınate formunu mu almalıyım ve marka olarak Proteinocean nasıldır.
Testosteron arttırması gibi saçma özellikleri yok.
Reis magnezyum almayı düşünüyorum gün içinde sürekli kas krampları vs yaşıyorum ve gün içinde aşırı yorgun oluyorum magnezyumun bısglycınate formunu mu almalıyım ve marka olarak Proteinocean nasıldır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.