ZMA alınır mı?

Briann0

Hectopat
Merhaba. İnternette araştırma yaparken ZMA'yı gördüm. İçerisinde sanırım çinko ve magnezyum varmış. 16 yaşındayım spor yapmıyorum sadece evde kendi çapımda spor yapıyorum. Sizce gelişimimde faydası olur mu?

ZMA çinko ve magnezyum değerlerini arttıramıyor. Total ve serbest testestoron, büyüme hormonunu da yükseltemiyor.

En önemlisi de antrenman performansı arttıramıyor ve vücut kas yağ oranına olumlu bir etkisi yok.

Zaten ZMA'yı bulan kişi de sporcularının doğal olduğunu iddia etse de sporcularına anabolik ilaç enjekte ettiği ortaya çıktı. Yani bulan kişi de dürüst değil.

Olumlu etkilerini gösteren tek çalışmanın da finanse edilmiş sahte çalışma olduğu ortaya çıktı.

Kaynakça;

ZMA çinko ve magnezyum değerlerini arttıramıyor. Total ve serbest testestoron, büyüme hormonunu da yükseltemiyor.

En önemlisi de antrenman performansı arttıramıyor ve vücut kas yağ oranına olumlu bir etkisi yok.

Zaten ZMA'yı bulan kişi de sporcularının doğal olduğunu iddia etse de sporcularına anabolik ilaç enjekte ettiği ortaya çıktı. Yani bulan kişi de dürüst değil.

Olumlu etkilerini gösteren tek çalışmanın da finanse edilmiş sahte çalışma olduğu ortaya çıktı.

Kaynakça;

Peki siz bahsettiğiniz değerleri yükselten bir takviye önerebilir misiniz? Çinko, testosteron vs?

Merhaba. İnternette araştırma yaparken ZMA'yı gördüm. İçerisinde sanırım çinko ve magnezyum varmış. 16 yaşındayım spor yapmıyorum sadece evde kendi çapımda spor yapıyorum. Sizce gelişimimde faydası olur mu?
ZMA almak yerine,
cilt sağlığı, bağışıklılık gibi sebeplerden çinko kullanmak
kramp, uyku kalitesi , yorgunluk yönetimi , enerji gibi sebeplerden magnezyum kullanabilirsin.
Eğer ihtiyacın olduğunu düşündüğün bir kısım varsa kullanabilirsin.
Çinkonun net olarak cilt sağlığına iyi geldiğini biliyorum. Magnezyumunda doğru formlarını kullandığınız zaman direkt olarak uyku kalitesine, kas kramplarına, yorgunluğunuza etki ettiği biliniyor.
Testosteron arttırması gibi saçma özellikleri yok.

ZMA almak yerine,
Cilt sağlığı, bağışıklılık gibi sebeplerden çinko kullanmak.
Kramp, uyku kalitesi, yorgunluk yönetimi, enerji gibi sebeplerden magnezyum kullanabilirsin.
Eğer ihtiyacın olduğunu düşündüğün bir kısım varsa kullanabilirsin.
Çinkonun net olarak cilt sağlığına iyi geldiğini biliyorum. Magnezyumunda doğru formlarını kullandığınız zaman direkt olarak uyku kalitesine, kas kramplarına, yorgunluğunuza etki ettiği biliniyor.

Reis magnezyum almayı düşünüyorum gün içinde sürekli kas krampları vs yaşıyorum ve gün içinde aşırı yorgun oluyorum magnezyumun bısglycınate formunu mu almalıyım ve marka olarak Proteinocean nasıldır.

Reis magnezyum almayı düşünüyorum gün içinde sürekli kas krampları vs yaşıyorum ve gün içinde aşırı yorgun oluyorum magnezyumun bısglycınate formunu mu almalıyım ve marka olarak Proteinocean nasıldır.
Bisglisinat uyku(dolayısıyla mss) ve stres için özellikle en önemli form oluyor. Eğer kas krampı için almayı düşünüyorsanız sitrat almanız en mantıklısı olur. Gün içindeki yorgunluğunuz için de malat almanız lazım diyebilirdim ancak ben sanmıyorum ki gün içinde ki yorgunluğunuzun sebebi ve çaresi magnezyum malat olacak. Yani bunun çok daha farklı nedenleri olabilir önce bunları çözmelisiniz. E tabi magnezyum malat buna katkı sağlar sonuçta olayı enerji metabolizmasına katkı sağlamak ama yan rollerde yani bi beslenme uyku dinlenme üçlüsünü önce daha iyi oturtursanız çok çok çok daha gözle görülür etki görmüş olursunuz.
Yani sonuç olarak muhtemelen kas kramplarına en iyi gelecek olan sitratı önericem.
Marka olarak da protein ocean direkt marka gözüyle bakarsak kötü bir marka değil. Marka önermek yanlış olur markanın ürünü önerilir. Spesifik bir ürün yoksa ortada yanlış kanılara varılabilir çünkü varsayıyorum protein oceanın creatinini öneririm ama wheyini önermem.
Onun dışında magnezuym sitratı alabileceğiniz en mantıklı yer ya natures supreme ya da venatura olacaktır. One up da varsa o da olabilir. En ucuzu hangisiyse onu tercih edebilirsin.(En az 250-300 mg, sindirime olan katkısı ön planda olsun dersen sabah, uykuda kas krampı vs. çekiyorsan yatmadan 1 saat önce en mantıklısı)

Uyku, testosteron artışı ve spor performansı için çok önemlidir. Magnezyum glisinat, uyku kalitesini artırarak dolaylı yoldan testosteron seviyelerine ve spora olumlu etki edebilir. Çinkonun doğrudan testosteron artırıcı bir etkisi olmasa da, eksikliği testosteron düşüklüğüne neden olabilir.

Malat enerji üretimini destekler, yorgunluk hissini azaltabilir. Glisinat kas gevşetici etkisi vardır, stresi azaltır, uykuya da yardımcı olabilir. Sorununuzun tek sebebi magnezyum eksikliği olmayabilir fakat eğer magnezyum almayı düşünüyorsanız ve Proteinocean'dan alacaksanız magnezyum glisinat ürününü alın fakat onun yerine malat ve glisinatı bir arada bulunduran magneyum komplex ürünleri oluyor onlardan tercih edebilirsin.

Nature's Supreme Multi Magnesium Complex 60 Tablet - Magnezyum bunun gibi bir ürün veya malat ve glisinat olan ürünler tercih edebilirsin.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı