Din adamlarının devlet memuru sayılmasını destekliyor musunuz?

Din adamlarının memur sayılmalı mı


  • Oy verenlerin toplamı
    86
İmamın maaşını cemaat versin. Camiye gitmeyen adam vermesin.
Dostum tamam maaşı cemaat verecek de camiye girişler neden ücretli olacak onu soruyorum. Yukarıda öyle yazmışsın o düşünceni merak ediyorum. Şimdi gelip diyanete çok bütçe ayriliyor falan diyeceksin ona ben de katiliyorum zaten, cami bakımı da benden çıkıyor diyeceksin onun da hatırı sayılır bir kısmı bağışlarla oluyor. Tek hesabım var bu arada haberin olsun :)
 
Son düzenleme:
Dostum tamam maaşı cemaat verecek de camiye girişler neden ücretli olacak onu soruyorum. Yukarıda öyle yazmışsın o düşünceni merak ediyorum. Şimdi gelip diyanete çok bütçe ayriliyor falan diyeceksin ona ben de katiliyorum zaten, cami bakımı da benden çıkıyor diyeceksin onun da hatırı sayılır bir kısmı bağışlarla oluyor.
İmam maaş almayacak maaş yerine cemaatden ücret alacak. Bu sadece çözümlerin biri. Diyanet özelleştiğinde cemaatlerin kontrolüne geçeceği için imam maaşlarını cemaatler verebilir. Cemaatler de zorunlu vergi yerine gönüllü bağış usülü bütçe çıkarabilir. Bu mantık bir sürü problemi çözüyor. Kimsenin gitmediği sokak başı 2 cami olması, yeterli kişi gitmezse imam para kazanamayacak böylelikle her sokağa cami inşaası duracak. Camiye gitmeyen adamın cebinden para çıkmayacak. İmamlar arası rekabet imamların sunduğu hizmetin kalitesini arttıracak. Devletin üzerinden büyük bir yük kalkacak (Diyanetin 2024 bütçesi 91.824.805.000 TL) Buradaki tek sorun fakirler namaz kılmayacak mı? Bunu da kâr amacı gütmeyen vakıflar sağlayabilir. İmam fakirden para almayabilir. Ya da cemaat vergi verir gibi manuel olarak fakirin ücretini karşılayacak. Sadece diyaneti devletten ayırarak vatandaşların cebine 91.824.805.000 TL geri girmiş oluyor. Kişi başı yıllık 2000tl vatandaşta kalıyor. Bunu birçok memur için uygulayabilirsin bu da vatandaşın cebini rahatlatır. Onun yerine yine de vergiyi alıp 91 milyar tl daha mantıklı şeyler için harcanabilir. Camiye girişin zaten ücretli, sadece vergiye gizlenmiş durumda ancak vergi sayesinde camiye giren de ücretini veriyor girmeyen de.
 
Ya cok sacma bir dusunce ama soyle bir durum var. Din adamlari kesinlikle para almalidir lakin devletin onlara verdigi para helal para degil gibi. Cunku icki, kumar, genel ev, sigara gibi urunlerden vergi alindigi gibi devlet kesimlere gore ucreti de adaletsiz dagitiyor.

O yuzden din adamlarinin boyle para almasi yerine daha helal bir yerden para almalari uygun olur gibime geliyor.
 
Öğretmenlerin atama beklemesinin sebebi imamlar değil ki devletin gözünde kadrolu öğretmenin yaptığı işi ücretli öğretmen de yapıyor hem de çok daha uyguna yapıyor. İşine gelmiyor devletin.

Öğretmenlerin atanmamasının doğrudan sebebi imamlar değil, dolaylı yoldan imamlar.

Devletin değil, hükümetin işine gelmiyor.

Anlatmaya çalıştığım şu; bu kadarına gerek yok. Özellikle başka meslek sahiplerine ihtiyaç varken.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı