Şahsıma gelen tehdit maili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski şifreler kolayca erişilebilir. Herhangi bir data leak durumunda açığa çıkmıştır. Bu fidye isteme postalarını ciddiye almanız gereken zaman postaya bir kanıt sabitledikleri zamandır.


Yukarıda verdiğim link üzerinden mailinizi kontrol edin. Bakın bakalım bir data leak ta ele geçirilmiş mi geçirilmemiş mi?
pwned dedi galiba geçirilmiş çok endişeleniyorum
 
Bu şifrenin başka bir varyasyonunu kullanıyorum şu an, ona benziyor. Ne e posta şifrem ne Facebook ne Instagram şifrem o

Bu şey gibi, 1.000.000 dolar kazandınız mailleri gibi. Olta atıyor, eğer inanırsanız ödersiniz. Tarayıcınıza kamera izini vermişseniz yine bir nebze olabilir ama bu mail telefonunuzda kullandığınız kullanıcı hesabı mı mesela. Yani arkadaşlar da demiş aslında, ama kanıtı olsa etkili bir imaj çizmek için fotoğrafı sizinle paylaşırdı ve bunu paylaşırdım derdi. Şu an ben de size mail atayım elimde kanıt olmadan atıp tutayım ve para isteyeyim. İnanmayın ve spam atın kullanıcıya. Ben Outlook uygulamasında bu tarz mesajlara "konuşmayı yoksay" diyorum ve bir daha spam kutuma dahi gelmeden çöp kutusuna gidiyor. Bu tarz bilinmeyen mesajları spam kutusunda dahi çıkarmayın mümkünse. Çünkü mesajın içerisinde bilgisayarınıza indirilebilecek bir veri olabilir eğer güvenli mesaj kutusuna taşınırsa. İşte o zaman sorun yaşamaya başlayabilirsiniz.
 
Elim ayağım titriyor, psikolojim alt üst oldu. Bu yazıyı bile şu an zor yazıyorum. Bu bahsettiğim mailde benim sıkça kullandığım bir şifre yazıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu şifreyi eskiden kullanıyordum, şu anki şifrem ise ona benziyor. Bana 1055 dolar gönder yoksa benim kötü görübtülerimi paylaşacağını söylüyor. Malum sitelere girdiğimi söylüyor ve o siteden RDP ile kamerama erişiğini söylüyor ve bundan sonra ise bu kötü amaçlı yazılımın messengerımdan e mailimden ve facebookumdan kişilerime eriştiğini ve eğer bu parayı atmazsan onlara atacağını söylüyor. Çift ekranlı bir goruntu oluşturmuş birinde benim izlediğim şey birinde ise benim görüntülerim varmış. Kanıt istersem ise bu goruntuleri 8 kişiye atacağını ve ondan sonra gondereceğini söylüyor. Kanunlara girersem ise gönderilen e postanın hacklendiğni ve izinin sürülemeyeğini söylüyor. Metin İngilizce yazılmıştı. Bu metini elim titreye titreye yazdım. Size tavsiye sakın güvenirliğinden emin olmadığınız sitelere girmeyin veya programları kurmayın. Posta spama düşmüştü. Bu mesaj ı know ile başlıyor.

Bana sorarsan kameranızın önüne her zaman bir şey ile örtün bu band olur başka bişey olur, ve "FAKE" gibi geldi bana.
 
Hocam endişe etmeyin benim de böyle bir konu açmışlığım var. Toplu sızdırılmalarda şifreni elde ediyorlar ve sanki özellikle senin şifrelerini çalıp görüntülerini ele geçirmişler gibi davranıyorlar. Yani seni oltalayıp senden para çalmaya çalışıyorlar. Sakın kanayım demeyin, kendinize yeni ve güvenli bir şifre seçin ve en önemli hesaplarınızı gözden geçirin, iki aşamalı doğrulama var ise açın. Başınıza hiç bir şey gelmeyecektir. Şahsen annemin parolasının olduğu bir E-Posta bize de gelmişti. Bunun Chrome eklentili bir VPN kullanan kullanıcıların bilgilerinin sızdırılması sonucu olduğunu araştırınca anlamıştık.
 
Eğer sitede çalınmış gösteriyorsa, bütün şifrelerinizi kökten sonuna bir karekter falan koymadan değiştirin. Açabildiğiniz her yerde 2 faktörlü doğrulamayı açın, hesaplarınızın ayarlarından tüm cihazlardan çıkış yapın ve kullandığınız telefon bilgisayar gibi teknolojik aletleri taratın ve hiç bir şekilde birine para göndermeyin.
 
Bir dosya indirmeden kameraya erişilemez diye biliyorum. Yakın zamanda bilinmedik bir dosya indirdiniz mi?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı