Cyberpunk Efsanesi: Johnny Silverhand

  • Ekleyen nih
  • Oluşturma tarihi
  • Blog girdisi okuma süresi 3 dakika okuma
Johnny Silverhand, orijinal ismiyle Robert John Linder, 1988 yılında Texas'da doğmuştur. Yaşı konusunda yalan söyleyerek
genç yaşta askeriye alınmıştır. Askeriyedeyken Nikaragua ve Meksika'ya 2. Orta Amerika (Cyberpunk tarihindeki bir savaş, ileride yazıları gelecek.)
savaşına katılması için gönderilir. Meksika'da savaş esnasında Johnny'nin hayatı bir arkadaşı tarafından kurtarılır, bu arkadaşı ise Johnny'i korumaya çalışırken ölür.
Johnny savaş sırasında bir kolunu kaybeder.

2. Orta Amerika savaşı, yozlaşmış güçlü devletler tarafından başlatıldığı gibi oldukça yıkıcıdır. Savaş esnasında devletlerin bazı gizli sırlarının ortaya çıkmasıyla birçok
Amerikan askeri kendi ülkeleri adına savaşmayı reddeder ve orduyu terk eder. Devlet, halk arasında bu asker kaçaklarından nefret edilmesi için propaganda yapar.

Johnny, bu kaçak askerlerden birisidir. Devletinin yozlaşmışlıkları ortaya çıktığında o devlet için savaşmayı reddetmiştir.
Bu savaş hem onun bir koluna, hem de bir arkadaşına mâl olmuştur. Night City'e giden Johnny, kaybettiği kolun yerine
sibernetik bir kol taktırmış ve ismini Johnny Silverhand olarak değiştirmiştir. Soyadındaki "Silverhand" taktırmış olduğu
sibernetik kolunu temsil eder.

Johnny kendine bir isyan görevi olarak Rock'ı seçer. İleride Samurai olarak bilinecek bir Rock grubuyla devletin ve genel olarak dünyanın
yozlaşmışlığını anlatır. Bu yolda aşırı ünlenecek olan Johnny ve grubu, devrimci "rockerboy" hareketinin öncüleri olur.

Bu başarılarına rağmen Samurai üyelerinin kişisel sorunları grubun sonunu getirecektir.
Grubun üyelerinden biri olan Nancy; erkek arkadaşıyla içerisinde bulunduğu ihmalkar, tacizkar ilişkiye daha fazla katlanamaz ve onu öldürür.
Polisin cesedi bulmasıyla Nancy tutuklanır. Grup içerisinde kritik bir yere sahip olan Nancy'nin tutuklanması, Samurai'in sonu olur.
Samurai, Nancy'siz oldukça zor bir zaman geçirir ve en sonunda dağılır.

Bu Samurai'in sonu olsa da Johnny Silverhand'in müzik kariyerinin sonu olmaz. Müzik kariyerine solo olarak devam eden Johnny, müzikleri
aracılığıyla anti-devletçi ve anti-şirketçi mesajını yaymaya devam eder. Bir müzik kuruluşu Johnny'nin kaçak asker kimliğini yaymakla
tehdit eder, bunun sebebi Johnny'i kendi isimleri altında çalıştırmak istemeleridir. Bunun sonunda Johnny yeni bir albüm yayınlar.
Bu albümde bir kaçak olduğunu itiraf etmekle birlikte devletin savaş sırasında yapmalarını istedikleri iğrenç şeylerden bahseder.
Bu albüm halk arasında kaçaklara karşı olan nefret dolu görüşü değiştirecektir.

Johnny devrimci müziğini yaşatmaya Japontown'da, bir polis şirketi olan NCPD'nin kullandığı insanlık dışı yolları protesto ederek devam eder.
Johnny bu sıralarda Rogue'dan(Oyundan biliyorsunuz.) ayrılır. Bunun sebebi Rogue, Johnny'nin kendisini aldattığını öğrenir.

Johnny'nin The Hammer konserinden sonra Johnny ve o zamanki sevgilisi Alt Cunningham, Arasaka tarafından tutulmuş bir hırsız çetesi tarafından saldırıya uğrar.
Bu saldırı sonucunda Johnny yaralanır, Alt ise kaçırılır. Alt uzman bir yazılımcıdır ve daha önce ITS şirketi adına Soulkiller adlı
bir program yazmıştır. Arasaka'nın isteği Alt'ın yeni bir Soulkiller programı yazmasıdır.

Sevgilisini kurtarmak için Rogue gibi kişilere danışan Johnny, Alt'ı kurtarma adına Arakasa'ya bir saldırı planı düzenler.
Saldırı gerçekleşir fakat Arasaka çalışanı olan Toshiro, panik anında Soulkiller programını Alt üzerinde kullanır.
Bu işlem Alt'ın "ruhunu" bedeninden ayırır ve Arasaka ana bilgisayarına sıkıştırır. Johnny, Alt'ı ölü zanneder ve
Toshiro'yu katleder.

Bu saldırıdan sonra Johnny, hayatının belli bir kısmını Aldecaldos klanıyla bir nomad olarak geçirir. Bu süre zarfında
yaptıkları hakkında çok fazla bir bilgi yoktur.

Tarihler 2023 yılını gösterdiğinde Johnny Silverhand'i efsaneleştirecek olan olayın plan hazırlıkları başlar. Arasaka kulesinde
yapılacak saldırı için Morgan Blackhand, Rogue gibi kişilerin bulunduğu bir ekip toplanır. Bu ekibin amacı bir mini nükleer
silah kullanarak Arasaka kulesini yok etmektir, böylece 4. Şirket Savaşlarını durdurabileceklerini düşünürler.
Johnny'nin bu saldırı konusunda başka bir planı daha vardır. Alt konusunda Johnny ümidini kaybetmemiştir, hala onu arama ve kurtarma amacı güder.

Bu efsane olarak bilinecek plan, uygulamaya konulur. Bunun haricinde Johnny, Alt'ı bulup onu özgürleştirmeyi başarır fakat kuleden kaçmayı beceremez.
Cyberpunk evreni için adeta bir ölüm makinesi olan Adam Smasher, Johnny'i ve onun bir arkadaşının kaçışını durdurur ve onları katleder fakat saldırı başarılı olur ve Silverhand ismi efsaneleşir.

Johnny'in 2077'deki belleği başka bir hikaye anlatır. Bu hikayeye göre Johnny, Smasher ile olan savaşından kaçabilmiş ama kaçış helikopterine yetişemeden
tekrardan Smasher tarafından durdurulmuş ve ağır yaralanmıştır. Ölmek üzere olan Johnny, Arasaka tarafından iyileştirilir ve sorguya çekilir.
Arasaka, Soulkiller programını Johnny üzerinde uygulamaya karar verir ve uygular. Johnny'nin bilinci bir belleğe aktarılır ve ölü bedeni
Night City'nin dışına gömülür.

Bu bellek bu olaylardan çok uzun yıllar sonra, 2077'de Arasaka şirketinin kurucusunun oğlu olan Yorinobu Arasaka'nın eline geçer.
Bundan sonra bu belleğin çalınması için 2 kişi tutulacaktır: V ve Jackie Welles.

Bundan sonra ne olduğunu, neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bu blogluk bu kadardı. Sonraki yazılarda görüşürüz.
Not: Bazen yazıların birdenbire alta atlama sebebi çeviriyi Not Defteri'nden yapmış olmamdandır. Gördüklerimi düzeltiyorum ama gözümden kaçan olursa sebebini biliyorsunuz.

Yorumlar

İlk karşılaşma da karizmatik gibi gelse de oyun ilerledikçe hem sinir bozucu hem de sıkıcı bir karakter halini alıyor keza Silverhand'ın en büyük sorunu motivasyonlarınında çok belirsiz olması. Neyi neden yaptığı çok iyi işlenmiyor. Boş yaşamış ve saçma sapan bir şekilde ölmüş sonradan dirilmiş bir karakter ve bu açıdan bana tales from borderlands'ten yakışıklı Jack karakterini hatırlatıyor. Bu oyun Cyberpunk'tan yıllar önce çıktı ve oyunu oynayanlar benzerliği görürler.
 
  • Beğen
İfadeler: nih
Silverhand hakkında oyunda daha fazla içerik olmalı idi diye düşünüyorum. Oyunun olayı bu karakter zaten. DLC ile umarım daha çok içerik görürüz.
 
  • Beğen
İfadeler: nih
Cyberpunk 2077 ' yi 20 saatte bitirmişim açıkçası sevmedim oyunda ki olumlu olan tek şey Keanu Reeves ( Johnny )'ti çok iyi bir karakter.
 
Cyberpunk 2077 ' yi 20 saatte bitirmişim açıkçası sevmedim oyunda ki olumlu olan tek şey Keanu Reeves ( Johnny )'ti çok iyi bir karakter.

20 saatte bitirdiyseniz sevemezsiniz zaten. Oyunun hikayesi yan görevler vs. ile 40-45 saate kadar çıkabiliyor. Siz direkt oyunun sonuna rushlamışsınız. Hiçbir oyunun anlamı kalmaz öyle.

Öyle yan görevler var ki Johnny'nin grubu ile konser bile var. 20 saat oyunu anlamaya ve sevmeye gram yetmz.
 
20 saatte bitirdiyseniz sevemezsiniz zaten. Oyunun hikayesi yan görevler vs. ile 40-45 saate kadar çıkabiliyor. Siz direkt oyunun sonuna rushlamışsınız. Hiçbir oyunun anlamı kalmaz öyle.

Öyle yan görevler var ki Johnny'nin grubu ile konser bile var. 20 saat oyunu anlamaya ve sevmeye gram yetmz.
Witcher 3'ü tam kapsamlı yan görevleriyle bitirmiştim ancak ana hikayesi o kadar muhteşemdi ki sırf ordan gitsem bile her ne kadar çok şey kaçıracak olsamda genede çok eğlenirdim. ( RDR2' de öyle ) (Not: Cyberpunk 2077 'yi de baştan oynamayı planlıyorum zaten 30 gb güncelleme gelmişti bir ara merak ettim )
 
Witcher 3'ü tam kapsamlı yan görevleriyle bitirmiştim ancak ana hikayesi o kadar muhteşemdi ki sırf ordan gitsem bile her ne kadar çok şey kaçıracak olsamda genede çok eğlenirdim. ( RDR2' de öyle ) (Not: Cyberpunk 2077 'yi de baştan oynamayı planlıyorum zaten 30 gb güncelleme gelmişti bir ara merak ettim )
O güncelleme oyunu çok sağlam bir hale getirdi eğer 1.5 yamasını kastediyorsanız. The Witcher 3'ü 180 saat oynadım ben de. :D İki oyunun da yeri bende ayrı güzeldir.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
nih
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
906
Yorumlar
6
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

nih adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı