Cyberpunk Evrenindeki Şirketler - Arasaka

Bu blog'da Cyberpunk evreninde önemli bir yere sahip olan, son Cyberpunk evreninde geçen oyun Cyberpunk 2077'de de bol bol geçen Arasaka şirketinden bahseceğim.

Bir Japon şirketi olan Arasaka; üretim, bankacılık ve kurumsal güvenlikle uğraşır. Dünyada etkisi aşırı büyük olan bir mega şirkettir. Japon ürünlerinin Avrupa'ya, Amerika ve Asya'ya dağıtılması rolünü sahiplenmişlerdir. Polisler ve özel güvenlik şirketlerinin askeri teknoloji, silah ve araç gibi konularda ilk tercihi Arasaka yapımı silahlar, teknolojiler ve araçlar olmuştur.

Belli bir süre zarfında Arasaka kötü bir üne sahip olmaya başlamış ve en korkulan şirketlerden birisi olmuştur. Bunun sebebi ise Arasaka'nın kullandığı suikastçılar, sizi hayatı dar edebilecek avukat ordusu ve şirketin Japon mafyası Yakuza ile olan bağlarıdır. Arasaka dünya üzerindeki en büyük kurumsal askeri gücü bünyesinde barındırır, bu üstün askeri güç oldukça korkutucu bir güçtür. Diğer şirketler bile kendi varlıklarını korumak için Arasaka'nın ordularını kiralamışlardır. Bu kiralanan ordular başka şirketlere hizmet ediyor olsalar da her zaman ve her zaman öncelikleri Arasaka'dır. Eğer Arasaka'nın varlığı tehlikedeyse ordudaki her birey için Arasaka öncelikli gelir, ölümüne sadıklık söz konusudur.

Arasaka'da yer edinmiş bu sadıklığı Arasaka'nın kendisinde, Japon topluluklara yaptıkları yardımlarda görürüz. Bir Japon şirketi olan Arasaka ne kadar da kötü bir nama sahip bir şirket olsa da dünyanın her yerinde var olan Japon topluluklarına yardım etmeyi es geçmez.

Arasaka 1915'de Japonya'da kurulmuştur. 2. Dünya Savaşı zamanında şirket gücünü Japon ordusunu desteklemekle harcasa da, o zamanki Arasaka yöneticisi ve aynı zamanda Arasaka'nın kurucusu olan Sasai Arasaka Japonya'nın kaybedeceğini ön görmüştür. Savaş kaybedilse ve Japonya çok ciddi hasarlar almış olsa da Arasaka küçük bir şirket olarak yaşamına devam etmiştir.

Sasai'nin ölümünden sonra babasının yolundan giden, gençliğinden itibaren ekonomi gibi konularda çalışma yapan Saburo Arasaka şirketin başına geçmiştir. Şirket Saburo'nun eline geçtiğinde hâlâ küçük bir şirket olsa da Saburo, askeri birlikler kurmaya başlamıştır. Bu askeri birlikler özenli ve üst teknolojiyle donatılmış, sağlam askeri birliklerdir ve bu dünya çapındaki şirketler tarafından kısa sürede anlaşılır. Bu askeri birliklere olan ilgi ve Saburo'nun üstün bilgisi Arasaka'yı küçük bir şirket olmaktan çıkaracaktır.

Arasaka o kadar iyi yönetilen bir şirkete evrilmiş ki, dünya güçlerinden Amerika'nın bile ayakta duramadığı ve çöktüğü ekonomik krizde bile zarara girmeyen hatta kâr eden kurum olmuştur. Bu ekonomik kriz öncesi Arasaka büyük bir şirketken, bu krizden sonra mega bir şirkete dönüşmüştür. Tüm dünya alçalırken kendileri yükselmiştir.

Arasaka'nın Cyberpunk için önemi burada bitmez, Cyberpunk evreninin efsanevi hikayesi Johnny Silverhand'in hikayesi Arasaka'da geçer. Silverhand hikayesinden burada bahsetmek istemiyorum, şu anlık sadece bir bilgi olarak kalsın.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
nih
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
828
Son güncelleme
Değerlendirme
4,00 yıldız 1 değerlendirme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

nih adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı