Cyberpunk Evrenindeki Şirket Savaşları - 1

  • Ekleyen nih
  • Oluşturma tarihi
  • Blog girdisi okuma süresi 2 dakika okuma
Cyberpunk evrenini araştırmaya başlamam üzerine, Cyberpunk wiki ve YouTube'da Cyberpunk'ın lore'unu paylaşan videolardan edindiğim bilgilerle birkaç Cyberpunk içeriği hazırlamaya karar verdim.

Bununla alakalı daha sonra bir yazı yazacağım için detayına girmiyorum fakat kısaca bahsetmek gerekirse Cyberpunk evreni Amerikan devletinin ekonomik bir çöküş yaşaması üzerine özel şirketlerin yükseldiği bir evren. Bu evrende 4 tane büyük kurumsal savaş gerçekleşmiş, burada ilkinden bahsedeceğim.

1. Kurumsal Savaş (2004 - 2006)

Bilgisayar parçaları gibi teknolojik ürünleri satan Euro Business Machines(EBM), bir havayolu şirketi olan Transworld Airlines'ı(TWA) satın almak ister. TWA ile yapılan görüşmeler sonucu TWA'nın CEO'su TWA'yı EBM'e satmaz.

Burada bir 3. taraf daha vardır, Orbital Air adlı bir havayolu şirketi. Bu şirket EBM'in TWA'yı satın alma girişimleri içerisinde olduğunun farkındadır ve kendileri de hâli hazırda TWA'yı satın alma konusunda ilgilidirler. EBM'in TWA'yı satın almasını bloke etmek için TWA CEO'su ile anlaşırlar ve başarılı da olurlar.

EBM bunu öğrendiğinde ise bunu hoş karşılamaz ve kendilerine yapıldığı gibi Orbital Air'in TWA'yı satın almasını engellemek ister. Bunun için bazı teröristlerle anlaşma yapan EBM, teröristlerin TWA ile satın alma konusunda anlaşma yapacak olan Orbital Air pazarlık ekibini kaçırmasını ister fakat işler beklenildiği gibi gitmez ve teröristler işlerinde başarısız olur, yakalanırlar. Sorgulamalar sonucunda EBM ile olan bağları anlaşılır. Saldıranların EBM olduğunu öğrendikten sonra Orbital Air, bir teknolojik şirket olan Zetatech'i yanına alır.

Zetatech siber bir şekilde EBM'e savaş açar fakat EBM bu büyük siber saldırılardan korunmasını bilir ve karşı koyarak Zetatech'i bu savaşın dışına iter. Orbital Air ve TWA'ya saldırmaya başlayan EBM, siber saldırının yanında fiziksel saldırıları da işin içine katar.

Bundan sonra ise bu şirketler arasında askeri ve siber savaşlar başta olmak üzere, korsancılık gibi yollar da işe dahil edilerek bir savaş verilir. Bu süre zarfında savaş içerisinde yer alan şirketler yüzlerce milyon eurodollar(Cyberpunk evrenindeki bir para birimi, detaylı olarak sonra anlatacağım.) zarara uğrar.

Bu büyük savaşı bitirecek olan şey, Orbital Air'in işe aldığı komandoların EBM CEO'su Ulf Grunwalder'ı esir almasıyla biter. Ulf Grunwalder komandolar tarafından yakalandıktan sonra teslim kararı vermek durumunda bırakılır.

Bu savaşın çok önemli bir tarafı vardır: Bu savaş diğer şirketlere, bir şirkete fiziksel veya siber olarak saldırılarda bulunmanın geçerli bir yol olabileceğini göstermiştir. Bazı şirketler EBM'den ve Orbital Air'den gördükleri bu savaş yöntemini ileride başka şirketlere uygulayacaklardır.

Yorumlar

2. si ne zaman gelecekse hemen gelsin knk bence.
2.'si hâli hazirda geldi.

2.'sinden sonraki yazıları yazmak için üşenmediğim bir zamanı bekliyorum, uzun sürebilir. :D
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
nih
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
625
Yorumlar
2
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

nih adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı