Ne olacak bu ülkenin hali?

Bu ülke düzelmez. Cehalet topraklarına sinmiş. İnsanlar çalıp çırpıyorlar, ki bunun yanı sıra ek gelir olaraktan da Allah dedikleri bir varlık ve de onun dini olarak (sözde) gördükleri İslam'ı kullanaraktan keyf ediyorlar. Eğer ahlâkınız, saygınız, şerefiniz yoksa ve de az milleti kandırabileceğiniz üç kağıtçı yetenkleriniz varsa size önerim dini kullanın. Keyf edersiniz. Ya da yalan söyleyerekten, onu bunu kandıraraktan para götürün. Şu an zengin olan böyle oluyor. Din denilen unsur boşuna mı duruyor sanıyorsunuz. Toplumun yüzde 99'u İslam'ın istediklerini yerine getirmiyor, getirdiğini sanıyor. Üstüne cennetlik bir havada geziyorlar. İbadet var yalan da var. Yalan var gıybet var. Gıybet var çalma var. Hepsi ama hepsi böyle. Biz çok mu farksızız? Toplum kişiyi kendine çekiyor. Biz de yaşamak için öyle yapıyoruz.

Kısacası bu ülkeden hiçbir halt olmaz. Eğer ahlâksız bir bireyseniz keyf edersiniz. Ha değilseniz (ki neredeyse yok) sürünürsünüz. Gidin yurt dışında yaşayın. Bu topraklardan kurtulmadığınız sürece gerçekten hayatı yaşayamayacaksınız. Her şey bitti ama her şey. Olumsuz ve de yanlış olan her şey de arttı. Batıyoruz değil, battık. Cehalet, savaş, şiddet, fakirlik, terbiyesizlik, vahşet, saygısızlık, sevgisizlik, yalan, vahşilik... artık Türkiye denilen bu toprakları simgeliyor. Ki her zaman da simgeleyecekte. Ne bu halk iyi bir yaşamı hak ediyor ne de yönetenleri.

Kim bu bataklıktan memnun ki? (Körleri ve de uyuyanları bilemem.)

Ne kadar da konuşsak da boş. X yine X'dir ve yine X her zaman olduğu gibi, hiç değişmemekle beraber; X olduğu halini daha da güçlendirerek, yine X olarak kalacaktır.
Biz bu ülkeyi kalıcı olarak terk edersek buradaki masum insanlar, yeni doğan çocuklar ne olacak?
Bir ülke kötü diye terk etmek mi lazım?
Çok fazla yazım hatanız var.
 
😂😂😂 Gelişsen kıyaslardık. Onun bunun malını alıp elektronik alet yapmayı gelişme mi sanıyorsunuz? Gerileme olmasın mı o? Araba yap mal senin değil, uzaya çık mal senin değil, alet yap mal senin değil? O zaman bu araçta millilik nerede? E o zaman sen kendi malınla uzaya çıkmadığın sürece o bayrağı diksen ne yazar? Sen aleti onun bunun mallarıyla yapıp, millilik taslasan küresel bazda ne yazar?

Kendini kandırmak budur işte.
Okumadan gelip cevap yazıyorsun. İlk önce gelişmekte olan ülke ne demek onu öğren
 
Son düzenleme:
Rusya'da da ne yapacaksın hocam Rusya buradan çok mu daha iyi merakımdan soruyorum?
Daha önce gitmediysen ya da yaşamadıysan anlatamam . Yaşaman gerekiyor. Ve akrabalarımın çoğu orada iş yapıyor. Türkiye'ye göre artıları fazla bana göre
Daha önce gitmediysen ya da yaşamadıysan anlatamam . Yaşaman gerekiyor. Ve akrabalarımın çoğu orada iş yapıyor. Türkiye'ye göre artıları fazla bana göre
Benim kafam rahat çünkü elimde meslek var dünyanın neresine gidersem gideyim aç kalmam sen kendini düşün.
 
Daha önce gitmediysen ya da yaşamadıysan anlatamam. Yaşaman gerekiyor. Ve akrabalarımın çoğu orada iş yapıyor. Türkiye'ye göre artıları fazla bana göre

Benim kafam rahat çünkü elimde meslek var dünyanın neresine gidersem gideyim aç kalmam sen kendini düşün.

Meslek nedir hocam, ben vinç operatörü belgesi almayı ve ehliyete işletmeyi düşünüyorum eğer bir gün bu ülkeden gidebilirsem elimde iş bulabileceğim bir meslek olsun diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı