Konuşurken çok düşünüyorum

Bende de tam tersi. Konuşurken hiç düşünmüyorum. Ondan dolayı çoğunlukla ya ııı diyorum ya da kekeliyorum.
Hocam ben de sürekli şey falan diyorum ama benimki tereddüt etmemden. Ya yanlış bir şey söylersem diye. Ve insanlar arasında cidden sorun çıkarıyor bu durum. 2 saat bir şey söylemeye çalışıyorum. Hani hawli olmak için desem sınıftaki kızlarla da bir sorun çıkmıyor.
Çünkü işin içine küfür , rahatlık giriyor o yüzden rahat konuşuyorsunuz hocam . Bir sorun yok .
Hocam sanırım dediğiniz gibi, ben de öyle düşünüyorum. Ne yapmalıyım sizce?
 
Hocam sanırım dediğiniz gibi, ben de öyle düşünüyorum. Ne yapmalıyım sizce?
Hocam zaten akrabalarla konuşurken biraz sıkılma utanma durumları olur . Rahat olmaya çalışın anneniz babanız nasıl konuşuyosa x akrabanızla öyle konuşun . Ama ailenizede böyleyseniz atlatın hocam bir sorununuz yok .
 
Hocalarım merhaba. Ben biriyle konuşurken aşırı fazla düşünüyorum. Örneğin geçen gün öyle Multiplayer'da tanımadığım insanlarla oynuyordum, adam küfür etti bu yıl konuşabilecek misin diye. Aslında ben de biraz biraz farkındaydım konunun ama çok da takmıyordum. Sonra @uuyanplutonn hocamla oynarken de aynı şey olmuştu. Bu konudan ben de rahatsız olmaya başlamıştım. Sonra dün işte, annemle konuşuyordum. Annem de bayağı troll bir insan. Benim konuşmamı kronometre ile tutmuş. 2 cümleyi 1 buçuk dakikada kurmaya çalışmışım. Ve fark ettiğim şey, konuşurken doğru kelimeyi seçmeye çalışıyorum. Sonra düşünmeden ağzıma ne gelirse söylemeye çalışıyorum, bu sefer de aşırı kararsız kalıyorum. Ağzımdan A çıkıyor ve geri susuyorum. Çok rahatsız edici bir durum bu. Ama sorun şu ki, yakın arkadaşlarımla istediğim gibi, rahat rahat konuşabiliyorum. Sorun tanımadıklarımda, ailemde, akrabalarımda, öğretmenlerim de baş gösteriyor. İnsanların beni böyle tanımasını istemiyorum. Bilgisayar yüzünden olduğunu sanmıyorum. Çünkü dediğim gibi arkadaşlarımın yanında rahat rahat konuşuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

İlk olarak düşünerek konuşma iyidir. Bence sorun senin kararsız kalman. Kitap okumak fayda sağlar. Kararsız kalma durumu için önerebileceğim bir şey yok ama internette biraz araştırma yaparsanız bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Sadece sesli iletişimde hocam.

Hocalarım kitap okumayı ben de düşündüm ama arkadaşlarım arasında bir sorun olmuyor. İstediğim gibi konuşabiliyorum. Hani şey gibi, bir yalanın vardır, onu söylememek için çok düşünerek konuşursun. Aynı onun gibi, ama sorun yalan söylemesem bile bu oluyor. Son zamanlarda bayağı arttı bir de.

Hocam bu problemin sebepleri epey fazla. Sizi düşündüren şey anlık olarak sizi strese sokuyor olabilir veya acaba şu lafı söylesem yanlış anlaşılır mıyım ön yargısı kafanızda kuruyor olabilirsiniz. Çok sebep var. Düşünürken ki hissiniz nedir? Gerginlik, stres, kuşku vb. gibi. Bu tür eylemler hareket ve konuşmaları uzatır.
 
Konudan bağımsız olarak, eğer hâlâ ceza yemediyseniz "sorun tanımadıklarımda, ailemde..." kısmındaki bütün da ve de eklerini bitiştirin ki ceza yemeyin, uyarı için geç kaldıysam da geçmiş olsun :)

Konuyla ilgili olarak, yaşadığınız sorunun aynısını ben de yaşıyorum ama sadece tanımadığım insanlarla sesli olarak konuşurken. Bunu ailenizle de yaşamanız enteresan. Eğer az kitap okuyorsanız, arkadaşların dediği gibi kitap okumayı artırmanız yardımcı olabilir. Bunun yanında, bu durumunuzu yüzünüze vurmayacak birileriyle -muhtemelen psikolog olur bu kişi- konuşma antrenmanı yapabilirsiniz. Çünkü bunu kafaya takıp buna odaklandığınız sürece yenmenizi zorlaştırır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı