Geçmişimi nasıl unutabilirim?

Foxie

Kilopat
Katılım
26 Ocak 2014
Mesajlar
947
Çözümler
25
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming X570-PLUS(WI-FI) | Ryzen 7 5800X | Asus ROG Strix RTX 3080 10G LHR | Phanteks P500A DRGB | Corsair Force MP600 1TB SSD | Kioxia Exceria G2 1TB SSD | GSKILL RipjawsV 16x2 32GB 3200Mhz CL16 | Cooler Master G800 800W 80+ Gold | MSI MAG274QRF-QD 2K-165HZ 1ms 27" | Asus TUF Gaming VG259QR FHD - 165HZ 1MS 24.5" | Logitech MX Mechanical Mini | HyperX Pulsefire Raid | Logitech G733
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Game Developer
Öncelikle 16 yaşındayım. Geçmişimde biraz kötü olaylar yaşadım ve şu anda çok etkiliyor sanırım beni. Önce şu anki sorunumdan bahsedeyim. Arkadaşlarımla fazla iyi anlaşamıyorum, yani anlaşamıyorum derken sürekli şüphe duyuyorum ve bundan arkadaşlarım rahatsız oluyor, yani çok takıntılıyım gibi diyelim.

Geçmişimde(5-12 yaş arası) Fazla arkadaşım olduğu söylenemezdi ama iyi biriydim saftım iyi kalpliydim. Ama şöyle bir durum vardı arkadaşlarım kötüydü yani. Biraz uzun olacak ama anlatayım yoksa başka türlü anlamanız mümkün değil :) Şimdi benim babamın dükkanı vardı çarşıda önü trafiğe falan kapalıydı işte ve ben hep orada dururdum tabi orada arkadaşlarım oldu ama oradaki arkadaşlarım biraz serseriydi ve çıkarcılardı bende bunun farkına varmıyordum çünkü herkesi kendim gibi sanıyordum, meğer beni sürekli kullanıyorlarmış. Örnek vereyim, git babandan para al net cafeye gidecez, işte bana ısmarlarsan sana oyunda birşey ler gösterecem falan diyorlardı. Bende o heyecanla babamdan istiyordum sürekli babamda kızıyordu tabi biraz ama eninde sonunda gidiyorduk işte onların dediklerini yapmaz isem küsüyorlardı falan filan. Sonra işte annemle babam boşandı babam dükkanı kapattı ben bissürü okul değiştirdim(okuldaki arkadaşlarım iyiydi) derken. Ben liseye geldim ve herkesi çıkarcı beni kullanmaya çalışan birileri zannetmeye başladım(belkide gerçekten öyledir).

Şimdi gelelim şu sıralar da yaşadığım probleme bu problem o kadar çok büyüdü ki. Bugün kendimi yatakta kendi kendime konuşurken buldum, eve gelmiştim üstümü çıkartmamıştım, ne oldu bende hatırlamıyorum ama istemsiz bir şekilde olabilecek kötü olaylar(abartılı hatta bazıları imkansız) geliyordu aklıma ama normal şekilde değil, sanki biri bana böyle silahla beynime sıkıyormuşcasına hızlıca. Kendimden geçmiştim ağlayamaıyordum da, bu son anlattığım pazartesinden beri böyle bugün çok fena arttı yarın ne olacak bilmiyorum. Okulda da böyleyim korkmaya başladım.

Lafı fazla uzattım benim şu anda 2-3 tane samimi(veya öyle sandığım) olduğum arkadaşım var işte neyse biriyle daha yakın gibiyim. Ama benimle gerçekten arkadaş olduğundan emin olamıyorum sanki yüzüme karşı öyle gibi, ama hiç bir kanıt yok elimde, sanki ben öyle düşünüyormuşum gibi ama hissediyorum o sanki ikiyüzlüymüş arkamdan iş çeviriyormuş gibi hissediyorum ama elimde kanıt yok :( Soruyorum defalarca beni gerçekten arkadaşın olarak görüyormusun falan diye bıktı çocuk kendiside söylüyor böyle konuşmaya devam edersen arkadaş olamayız diye. Eğer sormaz isen acayip iyi arkadaş oluruz diyor. Ama emin olamıyorum düşündükçe kendimi kötü hissediyorum.

Geçmişimden kaynaklandığını düşünüyorum bir şekilde unutmam lazım veya onunla çok daha iyi arkadaş olmam lazım. Psikoloğa gittim bişi yapmadı biraz konuştu bir kağıt verdi. Yapmaktan hoşlandıklarım yapmaktan hoşlanmadıklarım, güçlü yanlarım ve güçsüz yanlarımı kağıda yazıp götüreceğim birde aklıma sürekli o sorular geliyor ya onlarıda yazacağım. Fayda edermi bilmiyorum.

Arkadaşlarımın yanına gitmekten korkuyorum, beni kovacaklar diye, en ufak şeyden etkileniyorum. Psikolog randevusu 11 nisanda o zamana kadar kendi çabamla birşeyler yapmam lazım çünkü her kendimi kötü hissetiğimde sürekli intihar etmeyi düşünüyorum. Okulda bütün gün o şekilde geçmişte yaşadığım kötü olaylar veya yaşama ihtimalım olan kötü olaylar biri silahla sıkarmışcasına geliyor ve her gelediğinde nefesim kesiliyor titriyorum veya sesler çıkarıyorum. Her geçen gün ilerliyor.
 
Düşünmemeye çalış, yeni bir arkadaş edin , hobilerin ile uğraş, İmkanın var ise 2-3 gün dolaş. Bir doktora git durumu anlat. Geçmiş olsun bu gibi durumlar zaman içinde düzelir. Çok kafana takma.
 
Aman aman kardeşim. Hiçte bu kadar kötü düşüncelere kafanda yer verme. Sakın ha sakın. Hiç sen gibi güzel bir insanın böyle kelimeler kullanması hoş değil. Güzel bir kardeşimizsin sen bizim. Arkadaşlarına güven, herkes seni kullanacak diye bir şey yok. Geçmişte yaşadığın kötü şeyler olabilir. Hepimizin oluyor sonuçta hayatında kötü dönemler. İnsanlara güven. İnan ki herkes aynı değil. Aileler de sorunlar olabilir. Anne, baba boşanabilir, bir tek annesi, babası ayrılan sen değilsin sonuçta. Anlaşamamış ayrılmışlardır. İleride bunları çok daha iyi anlayacaksın. Doktor randevusu için illa randevu gününü bekleme. Durum madem ki anlattığın gibi çat kapı git. Kapıdan kovacak değil seni nasıl olsa. Hatta doktorun numarası var ise ver biz arayalım randevu için. Sonuçta onlarda insan. Geçmişte kötü arkadaşlıkların olmuş olabilir, ama hayatın boyunca hep kötü arkadaşların olacak diye bir şey yok. İnan çok samimi arkadaşların olacak. Facebook adresim yazıyor imzam da için sıkıldığında yaz oradan, muhabbet edelim. İçini dök dinlerim ben seni. Ama sakın böyle intihar gibi kelimeleri kullanma. Kızarım sana çok yoksa. :) Kendine dikkat et. Kafanda böyle şeylere yer verme. İnsanlara güven. Birde kitap oku bol bol. İnan çok faydasını görürsün.
 
Öncelikle hayata olumlu açıdan bak. Hep bardağın boş kısmı olmaz ki.:) Arkadaşlarını iyi kötü diye ayırabilir, ona göre arkadaş ortamını kurarsın. Bunda sorun yok. Ama ilerisi... Her insanın kötü yönleri vardır. Önemli olan bunlara takılmamak.(y)
 
Arkadaşlarına güvenmek istiyorsan ilk başta içindeki sorunu çözebileceğine dair kendine güvenmen gerekiyor.Ondan sonra da uzman yardımı ile çözebilirsin içindeki sıkıntıyı.Ha ayrıca kendi kendine falan konuşmak delilik falan değil,kendini deli falan sanma sakın. Bunlar normal şeyler yalnızca hayat biraz sıkmış ama daha yolun başındasın,böyle şeylerde pes etme ki ileride gülüp geçebilesin.Kötü düşüncelerini attıktan sonra ki hayatının daha güzel olması dileğiyle... Ayrıca bir sorunun falan olursa hiç çekinmeden sorabilirsin biz her zaman buradayız.
 
Merhaba.
O dönemdeki arkadaşlıklarını, arkadaşlık sıfatından çıkarman daha mantıklı olacaktır.
Böylelikle arkadaş sıfatı yüklemediğin kimseler hakkında da rahatsızlık hissetmemiş olursun.

O kişilerin bir şeyler karşılığında senden faydalandıklarını düşünüyorsan ve bu sana rahatsızlık veriyorsa, senden talepleri karşılığında sende onlardan faydalanmaya çalıştın yada faydalanmayı düşündün. Bu durumda rahatsızlık hissetmene gerek yok.

Başından geçenler için kurmuş olduğun arkadaşlıklar diyemiyorum sosyal ilişkiler her iki taraf içinde karşılıklılık çerçevesinde seyretmiş.

Arkadaşlıklarda önemli olan konulardan biriside maddi ve manevi karşılık beklemeden gözetmeden sevgi, saygı, dürüstlük vb. etkenler içinde bir bağ kurmaktır.

Eğer birisi sana şunu yaparsan bunu yaparım, bunu verirsen şunu veririm cümlesini kuruyor ise o kişi ile olan defterini o anda kapatman mesafeni koyman ve arkadaş çevrenin içine almaman gerekmektedir. (Senin de menfaatin ne olursa olsun)

Önemli olan çok arkadaşa sahip olmak değil dost gözü ile görebileceğin yıllarca birlikte çay içerek, yemek yiyerek, okey oynayarak, üzüntülerini, sevinçlerini paylaşarak vb. birçok arkadaşlık aktivitesini yaparak vakit geçirebileceğin yollarınız bir gün farklı yönlere ayrıldığında birbirini özleyebileceğin, geçmişi özleyebileceğin dostlar edinmektir.

Bu yüzden az öz temiz.

Senin yerinde olmuş olsam bahsettiğin kişiler sakalımın kılı birini çekerin biri çıkar :)
Diye düşünür olanı biteni kafama takmazdım.
Geçmişe mazi olmuşa bitmişe Niyazi, yada olanın bitenin davası olmaz :) Artık ne dersen de.

Böyle düşün üstüne silgi çek yeni arkadaşlıklarında temkinli ve dikkatli ol. İnsan oğlu çiğ süt emmiştir bunu hiç bir zaman aklından çıkarma ne kadar güveniyorum desende arkanı dönme yere düşen kalemi almak için dahi olsa eğilme.

Önemli bir sırrın varsa paylaşma, (İki kişinin bildiği sır olmaz) :)

Sosyal ilişkiler başlar, arkadaşlıklar zamanla oluşur bu zaman ilerledikçe de karşılıklı güvenler kazanılarak dostluklar kurulmuş olur. Dost gözü ile görüp o sıfatı yükleyemeyeceğin sadece muhabbetin olan kişiler sana karşı olumsuz davranışlar içine girdiklerinde hayal kırıklığına uğramana ve üzülmene gerek yok. Böyle bir duruma düşmemek içinde elbette ki dikkat et.

Bir laf vardır (Dost Kazığı Yedim) Dost dediğin kişiler yanlış şeyler yaparsa o zaman üzülmek daha yerli yerinde olacaktır.
50 tane böyle arkadaşa sahip olacağına 5 tane dostun olsun ömür boyu olsun :)

İyi dostluklar kurabilmen temennisi ile :)
 
Kitap okumak iyi olabilir, @SemihUluca ya katiliyorum. Aclik Oyunlari (Hunger Games) gercekten uygun bir kitap. Ben okurken kendimi kaybediyorum, zaman akip geciyor. Bilgisayarla ugrasmakta iyi olabilir, ya da o anda kendini derse verip derslerda daha basarili olmaya calisabilirsin.
 
Şimdi benim için arkadaşlık en önemli şeylerden biri. Bir arkadaşlığın sürekliliği için ne gereklidir? Düşündüm ortak bir yön diye buldum ama bu başlangıç için mi yoksa süreklilik mi ona karar veremedim. O arkadaşımla 3 senedir aynı sınıftayız, ben biraz asosyal biriydim arkadaşımın olmasını çok istiyordum. Sonra bf3 bedeva olunca beraber oynamaya başladık 3-4 ay oynadık. Sonra benim arkadaş sıkıldı fazla girmem falan diyor. Buna üzüldüm biraz zaten bende oynamıyordum, Ben dedim eğer oynamaz isen samimiliğimiz azalabilir dedim, bu gene kızdı, başka arkadaşlarından örnek verdi onlarla hiç bir ortak yönümüz yok karakter olarak çok iyisin, şu sorularıda sormaz isen çok daha iyi olacaksın çok daha iyi samimi olacağız diyor bana.

Acaba böyle düşünmemin sebebini buldum gibi. Bir ara bana sınıftaki bazı kişiler seni kullanmaya çalışıyor onlara fazla yüz verme demişti, yani bir nevi arkasından konuşmuş gibi oldu. Acaba benim arkamdanda böyle konuşurmu ki diye şüpheleniyor olabilirim farkında olmadan.
@Goksel KARVAR

Kitap okumak iyi olabilir, @SemihUluca ya katiliyorum. Aclik Oyunlari (Hunger Games) gercekten uygun bir kitap. Ben okurken kendimi kaybediyorum, zaman akip geciyor. Bilgisayarla ugrasmakta iyi olabilir, ya da o anda kendini derse verip derslerda daha basarili olmaya calisabilirsin.

Ben zaten çok dalgın biriyim 8-9. sınıfta falan çok okuyordum sürekli kitaptaki olayları düşünüyor dalıp gidiyordum kafamı dağıtmak için olabilir de hayattan kopuyorum. Aslında düşündüm de hiç fena olmaz açlık oyunlarının ilk kitabını okumuştum sanırım.
 

Geri
Yukarı