Ülkemizde neden çok fazla İslam düşmanlığı var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada bir kavga ortamı oluşturmak veya herhangi başka kötü bir amacım yok. Sadece merak ediyorum, neden? Az önce dikkatimi çeken 2 haber oldu, girdim haberi izledim. Yorumlar kısmına indiğimde ise her iki farklı videoda da konuyla alakası olmadığı halde konuyu İslam'a getiren birçok yorum gördüm. Aynı şekilde birçok platformda da durmadan karşılaşıyorum.

Farklı bir inanışa sahip olabilirsin ama neden İslam düşmanlığı var? Alıp veremedikleri ne? Bu ırkçılık neden sadece İslam dinine?

Bu konuda herhangi bir tartışma istemiyorum ya da dinlerin tartışılmasını. Merak ettiğim şey sadece benim mi gözüme fazladan çarpıyor yoksa sizde mi böyle düşünüyorsunuz ve cidden düşmanlığı olan bir kişinin alıp veremediği şeyi merak ediyorum. İslam'ın kendisine nasıl bir zararı dokundu ki bu düşüncelere sahip oldu?

Her görüşün bir düşmanı illaki vardır. Herkesin kendince sebebi var.
Din ve devlet işleri ortak yürütüldüğü sürece daha çok düşmanlık oluşacak. Her yeni nesil kültüründen ve inanışından bir adım uzaklaşıyor. Sonumuz hayır olsun.
 
İnsanların araştırmadan konuşması, her şeyi biliyormuş gibi yorum yapması. Bir tarafın dinci, bir tarafın İslamcı görünmesine yol açıyor olabilir
 
Anlayamıyorum işte. Bir başkasının veya bir yöneticinin kötü olması, onun inandığı dine inanan herkesi bilgisiz, cahil birisi yapmaz ki. Her dinde cahil diyebileceğimiz insanlar var lakin neden sadece bu insanlar üzerinden dine kılıf giydirilmeye çalışılıyor.

Dediğiniz şeyler ile İslam düşmanlığı olan birisi bize cahil diyor. Lakin bana kalırsa en büyük bilgisizler kendileri. Nasıl olurda bir kısmın bilgisizliğini tüm bir inanışa giydirmeye çalışırsın.
O da onların cahilliği. Bir Müslüman'ın yaptığı yanlışı İslam dinine bağlamanın hiç bir mantığı yok. Aynı şekilde bunun ırk versiyonu da var. Bir Türk yurt dışında suç işlese, terbiyesizlik yapsa bütün Türkler bilmem nedir diyenler oluyor.
 
Din istismarı ve din kisvesi adı altında yapılan zulümler o kadar fazla ki İslamofobi olması kaçınılmaz. Bence yerinde bir davranış.
 
Son düzenleme:
Her şeyi İslam'a bağlayanlar yüzünden. İzmir'de deprem olduğu zaman "Fuhuş kol geziyordu, iyi olmuş, Allah belalarını veriyor" diyenler bu duruma mükemmel bir örnektir. Fakirlikten ölecek seviyede olup "Buna da şükür, bunu bulamayanlar da var" diyenler ve bu tarz insanlar yüzünden insan İslam'ı sorguluyor. Ben de sorgulayanlardan biriyim, bu insanlar olmasaydı belki de asla sorgulamayacaktım.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı