Dinler mantıklı gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü zaten saçmalar. Tanrının bu kadar yüceliği varken bir dini korumak yerine neden yeni yeni dinler getiriyor, bu sadece bir örnek.
 
Çünkü zaten saçmalar. Tanrının bu kadar yüceliği varken bir dini korumak yerine nasıl yeni yeni dinler getiriyor, bu sadece bir örnek.

İnanlar tek bir şık olan sınava girsinler diyorsun yani.
 
Belki de aslında Allah diye biri yok. Bizi yaratan kişi bilerek bizim aklımızı ona yetmeyecek şekilde tasarladı belki de?
 
Tüm dinlerin illaki bir yerinde mantıksız gelen, anlamsız gelen bir şeyleri olmuştur ve bunun neden mantıksız olduğunu ölene kadar anlamayacaksın. Ben de, sende, hepimiz anlayamayacağız. Fakat 2 şey kesin: Ya tüm dinler insanların uydurduğu bir şey yada bir tanrı var ve bizi izliyor, ölünce de bize hesap soracak. Yani diyeceğim o ki dini ölünceye kadar %100 anlayamazsın. Bu tüm dinlerde böyle. Araştırmak en doğal hak insanda ama düşünebileceği bir sınırı var ve dinlerde bu sınırı geçiyor ve bazı şeyleri anlamıyoruz. En basitinden İslam dini için konuşursak gayet net ve apaçık anlaşılır olduğu söyleniyor ama bazı yerlerde anlaşılmaz cümleler kuruyor. Bunu neden yapıyor ? Bilemiyoruz. Çünkü düşüncemiz ve kapasitemiz anlamıyor, algılayamıyor.
 
Hocam bir kere Allahı bir insan olarak göstermiş, daha ne olabilir ki.
Kur'an okuyan ve Allahı tanıyan biri böyle bir anlatım yapmaz, yapamaz.
Ne anlatıyorsunuz hocam siz. Bunun insanlaştırıldığını biliyorsunuz değil mi? Allahın Selfie'si var biz mi bilmiyoruz. Boşluk mu çizicek oraya? Daha mantıklı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı