Simülasyon içinde olmadığım ne malum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tartışılacak bir konu değil bu. Felsefe bilimsel olarak tartışılır. Siz ruhu fizikselliğin dışında bir şey olarak görüyorsunuz. Bilimsel olarak arenanın dışına çıktınız bile. Bu ruh bilimle araştırılamaz diyorsanız zaten söylenecek pek bir şey yok.
Ne diyorsun, anlamadım?
Ruhu sen fiziksel bir şey olarak mı görüyorsun?
Amaan, uğraşamam dandirik düşüncelerle, hadi çıktım konudan, Allah'a emanet.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bir simülasyonun içerisindeysem, gözlüğü çıkarttığım anda emeği geçen herkesi ışın kılıcımla deleceğim.
 
Bende bazen dusunmuyor degilim ya tek ben gerceksem ancak ailem ve cevremdeki insanlarin hepsi simulasyon olabilir mi diye.
 
Simülasyon içinde olmadığım ne malum? Ya bu dünya, bu forum bana hazırlanan bir sistemse? Ya hepiniz benim hayal ürünümseniz, zihnimin içindeyseniz ve sizi ben yarattıysam?
Bir oyunun içinde miyim? Oyunun içindeysem kendi oynadığım oyunları da ben yarattım, ya beni de böyle yarattılarsa? Ya ben de oyunsam?
Kalpler bittiği zaman ölmüş mü oluyoruz?
Bir uygarlıkta ortaokul çocuğunun fen ödevi miyim?
Ya bunları kendime söylüyorsam?

Aynen, yatak bizi oynuyan kişinin Save almak için gittiği yer olabilir mesela.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuda troll olacak bir sebep yok. Felsefe tartismasi olasılıkları konuşuyoruz. Kendimizce teori döküyoruz diyelim. Din yapacaklara bye bye.

Bunlari size ben mi soyletiyorum?
Aklimdan mi geçiyor?
Herkesin mi fikri var, kimsenin mi fikri yok?
Aslında var miyiz?
Bunlar hepimize mi söyletiliyor?
...

@BERWAR sizin bir yorumunuz var mi bu konu hakkında?
 
Ne bileyim valla uykum geldi, bir de üzerine salak gibi içinden çıkamayacağım çakma filozofların arasına girdim.
Ben çıkıyo yazmayın daha.
Cidden şu ülkenin gelişemeyeceğini belli eden bir cevher olabilirsiniz. "Tartışmak; belli bir konuda, karşılıklı olarak, birbirine karşıt görüşler öne sürüp bunları savunmak". Siz sadece söylenen şeyi kabul etmiyor ve rage atıyorsunuz. Kusura bakmayın ancak sadece konuşuyorsunuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı