Simülasyon içinde olmadığım ne malum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ruhları, diğer bizim dışımızda görünmeyen varlıkları 'normal' şekilde göremediğimiz için olabilir mi imkansız GİBİ olması?
Bir ruhumuz olduğunu nereden biliyorsunuz? Bu konuştuklarımız sadece teoride ibaret, kanıtlanmış şeyler değil.

Konunun troll amaçlı açıldığı belli.
Bir ruhumuz olduğunu nereden biliyorsunuz? Bu konuştuklarımız sadece teoride ibaret, kanıtlanmış şeyler değil.
Bu konuyu sizinle tartışmaya lüzum görmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arzular, zevk alma, nefret duygusu gibi şeyler ruhun varlığını ortaya koymuyor mu?
Bunları hepsini beynimiz ile de yapabiliriz. Ben ruhumuz yok demiyorum, sadece kanıtlanmamış bir şeye kesin gözüyle bakmak yanlış.
Konunun troll amaçlı açıldığı belli.

Bu konuyu sizinle tartışmaya lüzum görmüyorum.
Düşüncelerimiz aynı. 🙂

Arzular, zevk alma, nefret duygusu gibi şeyler ruhun varlığını ortaya koymuyor mu?
Ruh; "Klasik anlamıyla insanı 'insan' yapan, onu diğer canlılardan ayıran, bize bilincimizi kazandıran, fiziksel olmayan, maddelerin üzerinde olan, ölümden sonra da dahil olmak üzere sonsuza kadar var olacak olan ruh."

Ancak ruhun bilimsel perspektifte hiçbir geçerliliği yoktur. Bunun sebebi ruhun varlığına dair hiçbir bilimsel kanıt bulunamamasıdır.

Ruh; "Klasik anlamıyla insanı 'insan' yapan, onu diğer canlılardan ayıran, bize bilincimizi kazandıran, fiziksel olmayan, maddelerin üzerinde olan, ölümden sonra da dahil olmak üzere sonsuza kadar var olacak olan ruh."

Ancak ruhun bilimsel perspektifte hiçbir geçerliliği yoktur. Bunun sebebi ruhun varlığına dair hiçbir bilimsel kanıt bulunamamasıdır.
Ben çıktım, saçmaladı iyice konu. Technopat felsefe konularından bezdim iyice, tartışamayacağım kusura bakma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çıktım saçmaladı iyice konu Technopat felsefe konularından bezdim iyice, tartışamayacağım kusura bakma.
Tartışılacak bir konu değil bu. Felsefe bilimsel olarak tartışılır. Siz ruhu fizikselliğin dışında bir şey olarak görüyorsunuz. Bilimsel olarak arenanın dışına çıktınız bile. Bu ruh bilimle araştırılamaz diyorsanız zaten söylenecek pek bir şey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı