AMD'den neden nefret ediyorlar?

AMD driver sorununu çözse NVIDIA diye bir marka kalmayacak zaten. WattMan hatası yüzünden NVIDIA'ya yönelenler var. Güçlü kartları var ama bir türlü çözmüyolar şu driver WattMan hatalarını.
Onun harici güzel gene olsa gene AMD alırım.
 
Yani? Sana okulda "çelişmek" kelimesini cümle içinde kullanma ödevi falan mı verdiler diyeceğim de okullar kapalı.

1- bir şey üzerinde çelişmek için, sonrasında farklı yönde bir beyanat vermek gerekiyor. Bakıyorum, o mesajdan sonrasında bir beyanatım var mı? Yok. 2. bir beyanatım yokken nasıl çelişmiş olabiliyorum?

2- bunu hangi yıl dediğimin bir önemi var mı? Bu bir öngörüdür, ne demişim 2020 yılında? NVIDIA yeni serisinde fiyat da kırdığı için pazarda zaten neredeyse rakipsizken bu pazar payını yükseltecek demişim. Bakıyorum 2021 yılı verilerine, geçen yıla göre %6 daha fazla pazar payı var son çeyrek verilerinde. Dediğim yanlış mı çıktı? Şimdilik hayır, 1 yıl sonra NVIDIA'nın pazar payı AMD'ye karşı %76'nın altında kalırsa yanılmış olurum.

Kendinizi yormayın hocam.
 
Kendinizi yormayın hocam.
Bence sen kendini yorma. Pazar payı oranları internette var, dediğim şey ortada. 1 yıl sonra bu serilerde bu pazar payı Nvidia'da düşüşe geçerse gelip bana yanıldın dersin, ben de öngörüm yanlış çıktı derim. Sen daha "çelişki" kelimesinin anlamını bilmeden yorum yapma, anlamını öğren önce.

Dediklerinin neresinden tutsam elimde kalıyor. Saçma sapan şeyler, bir de muhatap olmak zorunda kalıyorum çelişki kelimesinin anlamını bilmeyen biriyle...

Matematiksel pazar verilerine göre öngörü yapıyorum, umurumda da değil hangi firmanın daha çok kart satacağı. Gelmiş bir markanın fanı laf ediyor.
 
Başkasını bilemem fakat ben hem NVIDIA hem AMD ekran kartı kullanmış birisi olarak NVIDIA ekran kartını ilk aldığım zamanlar sorun yaşamamıştım. İlerleyen zamanlarda tuhaf sorunlar olmuştu fakat sistemi etkilemiyordu.

Sonrasında güncelleme yapma kararı aldım. Normalde NVIDIA ekran kartı alacaktım. Satış personelinin önerisi ile AMD ekran kartına geçtim. Neredeyse mini anakartımın yarısı kadar olan ekran kartını aldığım ilk zamanlar sorunsuz kullandım. İlerleyen zamanlarda çeşitli sorunlar oluşmaya başladı. NVIDIA'da yaşadıklarımdan daha ciddiydi, sistemi etkiliyordu. Çok ender rastlanan bir sorun fakat etkileyebiliyor.
 
Sadece meraktan soruyorum, AMD kullanıcısıyım ve kenar yumuşatma dışında hiçbir problemim yok. Nedir bu AMD haterlarının problemi?
Zamanında satın aldığım MSI RX 480 Gaming X 8G'den çok çektim yazılım anlamında. Oyunlarda çökmeler, kayıt problemleri, wattman hataları, en sonunda yandı. Tüm sorunları RX 400 ve RX 500 serisindeki rezillikleri yaşayan bilir. Yıllarca bu kartlardaki sorunlar yazılım kaynaklı vs. diye oyaladılar. Garanti de bittikten sonra yandı kart. Kusura bakmayın ama normal bir firma bu tür hatalı donanımları el altından yenisi ile değiştirir. Yazılımla çözeceğiz diye kakalamaz malı. Nvidia RTX 2000 serisi ile üretimden kaynaklı bozuk gelen mallarını değiştirdi partner firmalara da bastırarak.
RTX 3000 serisi ilk çıktığında çökmeler oluyordu. İki hafta filan geçti bir güncelleme veya ürün değişimi ile sorunu bıçak gibi kesti. AMD ise yıllarca güncelleme ile oyaladı RX 400 ve RX 500 serisinde sorun yaşayanları.
Ekran kartı yokluğunda madencilere hitap etmeyen, kazma değeri sınırlandırılmış kartlar üretme çabasına girdi Nvidia. En azından uğraşıyor. AMD'de böyle bir hamle var mı? Yok. Kartlar satsın da gerisi teferruat.
Ekran kartına o kadar para verdikten sonra acaba hangi driver daha stabil derdine düşecek halim yok.
Özetle AMD ekran kartı alacak kadar zengin değilim. Tüketici güveni için çok çaba harcaması lazım. Keşke gerçekten rekabet olsa ama yok.
 

Geri
Yukarı