Renault nasıl bir markadır?

Bana göre çöp bir marka. Ha Renault ha Fiat benim için.

Türkiye fiyatlarında BMW alacak değiliz herhalde ya Renault ve Peugeot ya da Fiat ayağımızı yerden kessin yeter kafası arabakar idare eder normal bir aile için 20 yaşında yankıya yanlıya gideyim çılgın takılayım modundaysan çöp tabii ki de biraz kullanıcıya hitap etme giriryor işin içine.
 
Fransızca zaten değişik bir dil ama Fransızca okunuşu ıhğıno diye bir şey okuyor translate.
Okunuşu basit ve Fransızca ses kurallarına göre de normal, en başta R harfi üzerine çok da bastırmadan "ğ" (gırtlak sesiyle" az olarak söylenir. Sonraki "e" harfi bazı kelimelerde "ö" bazılarında "a" sesine yakın söylenir. Ses olarak "eau" direkt olarak "o" olarak telaffuz ediliyor, en sondaki harf ise çoğu zaman hiç telaffuz edilmez Fransızca'da. Yani okunuşu "ğöno" oluyor.

Peugeot da benzer şekilde "eu" ve "eo" harfleri sırayla "ö" ve "o" olarak telaffuz edilip sondaki "t" harfi hiç söylenmez. "G" harfi zaten Fransızca'da her zaman "j" olarak telaffuz edilir.

1000 yıl önce matbaa yokken Fransa'da yazıcılar harf başına mı para alıyorlardı bilmiyorum. Tek bir sesli harf için 2-3 hatta 4 harf yazmak, sonda telaffuz edilmeyen harfler koymak falan bana da tuhaf geliyor. :D
 
Son düzenleme:
Birkaç kez binme fırsatım oldun şahsen 20-30 senelik Mercedes'e binerim yinede Reno'ya binmem içi inanılmaz klostrofobik.(Bindiğim modelleri sedan ve hatchback Clio ve Fluence.)
Ya çok pardon ama bu nasıl bir kafadır, renault ile mercedes'i karşılaştırmak ta ne demek? Parası olan istediğini alır.
 
2 side aynı fiyatta ise neden karşılaştırma yapmayayım açıklar mısın?
30 yıllık Renault ile Mercedesi kıyasla bakayım. Ben senin için kıyaslayayım hatta.
Al Mercedes W123 kokpiti
17906deedda07c301261867fd8bb13bc.jpg

Bu da Renault 25 Baccara kokpiti
R25_baccie.jpg

Mercedes W123
W123-Merc-interior-rear.jpg

Renault 25 Baccara
4b6ccc6ae4506971c469ddf158db9e68.jpg


Böyle karşılaştırmak gerek. 30 yıllık lüks arabayla bugünün ekonomi arabasını karşılaştırırsan olmaz.
 

Geri
Yukarı