Çalışan Afgan, zengin Arap neden kötüleniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam yaklaşımınızı çok sağlıklı bulmadım. Hangi amaçla geldikleri çok da belli olmayan koca bir grubu ülkeye ihracatı ve üretim kapasitesini arttırmak için almıyorlar herhalde. Sizinkisi biraz vaziyet üzerinden edinilebilecek kazanımlar gibi görünüyor ama çok da kazanım sayılmayacağı aşikar. Uzun vadede toplum ve kültürel açıdan ciddi ve geri dönüşü olmayacak değişiklikler yaratabilecek bir durum var ortada ve bu adamların akın akın gelmelerinin tek mantıklı sebebi şimdilik Avrupa'dan "Bakın bu kadar mülteciye bakıyoruz bize 3-5 kuruş yeşillendirin." gibi görünüyor.

Ha bu arada o ucuza çalışıp bize katkı sunacağını düşündüğün arkadaşlarda illa ki yerleşip çoluk çocuk sahibi olacaklar. O 1200₺ o zaman yetmeyecek. Hiçbirinin de geçici olarak gençlik yıllarında gurbette para kazanmak amacıyla geldiğini sanmıyorum. O zaman halinden memnun olmayan ve geldiği yerde böyle durumlarda ne yapabileceğini kestiremeyeceğin bir güruhla karşı karşıya kalacaksın. :D Bırakalım çikolata yine 1 TL kalsın, yurdum insanı kazansın, hak ettiği gibi yaşasın.

Zengin Arap arkadaşlar döviz bırakıyor evet, ama kur farkı ortada. Öyle çok da döviz bıraktırmayacak kadar değersiz durumda paramız. Buradan da çok bir kazanım elde edemiyoruz maalesef. Yüksek teknolojinin fink attığı bir dünyada hala inşaat ve turizm i ana gelir kaynağı olarak görmek zaten kafa olarak ne kadar geride kaldığımızı gözler önüne seriyor. Kazanç, katkı sağlayacak şekilde eğitimini tamamlamış genç arkadaşlarda haklı olarak edinmiş oldukları donanım ve bilginin kıymet gösterildiği yerlere gitmek için uğraşıyor.

Buraya gelen kalabalıktan çok buradan gidip hiç geri dönmek gibi bir planı olmayan genç insanlar konuşulmalı.
 
Zengin Arap arkadaşlar döviz bırakıyor evet, ama kur farkı ortada. Öyle çok da döviz bıraktırmayacak kadar değersiz durumda paramız. Buradan da çok bir kazanım elde edemiyoruz maalesef. Yüksek teknolojinin fink attığı bir dünyada hala inşaat ve turizm i ana gelir kaynağı olarak görmek zaten kafa olarak ne kadar geride kaldığımızı gözler önüne seriyor.
Hocam bunu iyi güzel dediniz de mevcut bir para kaynağı varken bunu elimizin tersiyle itmek ne kadar mantıklı?
 
Ne oluyor biliyor musun bizim vatandaşımız işsiz kalıyor.
 
Düzensiz göçmen akımına ekonomik kafadan yaklaşmak dünyanın en sağlıksız bakış açısı. Koskoca Avrupa iş gücüne senin ülkenden milyarlarca kat fazla ihtiyaç duyuyor. Ama almıyor? Bu adamlar salak mı neden almıyor diye düşündün mü? Bir ülkenin beka sorunudur çünkü göçmen akımı. Demografyayı, sosyaliteyi, kültürü, huzuru, yaşam tarzını, ülkedeki oturmuş sistemi her şeyin altına koyulan bir mayındır. Sana bugün her şey normal gelebilir ama 5 yıl sonra bu ülke ne halde olur diye hiç düşünmüyor musun?
 
Koca ekonomiyi vasıfsız insanlara bağlarsan ancak böyle bir sonuca ulaşırsın zaten. Sanki yeterince vasıfsız insanımız yokmuş gibi.
 
O kadar mantıksız ve çelişkilerle dolu bir yazı olmuş ki okurken gözlerim kanadı. Ağzımı bozduracaksın bana. Kiranın 1500 TL olduğu semtte işverenler bana 1750 TL öneriyor. Sırf bu Afganlar ve Suriyeliler yüzünden. Ben taş mı yiyeceğim? Senin halkın alamadıktan sonra ucuza üretsen ne olacak? 9 milyon işsizin var. Onlar öpücükle mi satın alacak o çikolatayı? Yemin ederim Afgan'a sorsam bu kadar iyi savunurdu kendisini. Bu mültecilerin göçmenlerin çalıştığı yerlerde zaten adamlar kazandığı parayı yata kata basıyor yine cebine giren bir şey olmuyor.
 
Hocam bunu iyi güzel dediniz de mevcut bir para kaynağı varken bunu elimizin tersiyle itmek ne kadar mantıklı?
Elimizin tersiyle itmeye gerek yok, yine turist olarak gelsinler. Kendilerinin çok büyük bir kısmı özellikle Doğu Karadeniz tarafında ciddi varlık sahibi olmuş durumdalar. Kendim de oralıyım ve her yıl yaz aylarını orada geçiririm. Yıldan yıla o coğrafyanın nasıl betonlaştığını bizzat görünce ister istemez bir nefret oluşuyor içinizde. Adamların sadece ceplerindeki döviz daha değerli diye gelip burada neredeyse bedavaya ailemin geçmişini yansıtan yerlere çöreklenmesi pek hoşnut kalacak bir durum değil. Zaten o kadar hızlı ve dengesiz bir yapılaşma söz konusu ki yıllarca kimseye karışmadan şırıl şırıl akan dere yatakları artık kendine akacak yer kalmadığından her sağanakta ya sel oluyor ya heyelan. Toprak zaten suya doymuş, azıcık uzun sürdümü yağmur bir yerler mutlaka kopuyor, çöküyor. Olan yine bizimkilere oluyor. Öyle döviz varsın kalsın gelmesin. Bence bir daha elde edilemeyecek türden kayıplar bunlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı