Korsan kullanmam çok mu kötü bir şey?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oyun oynamak zorunda değilsin. Para kazanmıyorsan ve oyun alamıyorsan bunun çok basit bir çözümü var, oynama. Ben oyun oynamadan pekala büyüdüm, demek ki zorunlu bir şey değilmiş. Onun yerine kendimi websitesi yapmak gibi bir hobiye verdim ve şu an elimde iyi yaptığımı düşündüğüm bir işim var.

Oyun oynamayı küçük yaşlarda doğru bulmuyorum. Oynanacaksa günde maksimum yarım saat olmalı. İleride kafa dağıtmak için oyun oynanabilir. Oyun oynamak çocuk işi olarak değil, bir kafa dağıtma malzemesi olarak görülmeli. Senin yaşında kafanı dağıtacak daha farklı malzemelerin var. Oyun oynayarak algını köreltiyorsun. 1 saatten fazla oyunun başında kaldığında hayal gücü geliştirme gibi bahsedilen etkiler artık yerini seni algısızlaştırmaya bırakıyor.

Farkında olmasan da PC'nin başından kalktığında sersem gibi oluyorsun.

Kısacası, paran yoksa ve oyun alamıyorsan bunun bir sebebi var. Yurt dışında da 13 yaşındaki bireyler bilgisayar oyunu oynamıyor. Sorumlu aileleri onları çeşitli sosyal faaliyetlere dahil ediyor. Ailenin sözünü dinlemeni öneririm sana.
Et çok pahalıysa yeme kardeşim, et yemek zorunda değilsin. Makarna da yiyebilirsin. Araba çok pahalıysa binme kardeşim, toplu taşıma kullanabilirsin. Çocuk oyun oynamak istediğini belirtmiş ki bu en doğal hakkı ama verilen cevap "oynama". Var mı savını destekleyecek bilimsel bir çalışma ya da makale öyle bol keseden 30 dk, 1 saat gibi süreler vermişsin bilirkişi gibi konuşuyorsun?

Maddi özgürlüğünü kazanana kadar korsan oynamakta bir sakınca görmüyorum. 18 yaşına gelene kadar zaten cezai ehliyetin bile yok. Verecek durumun varsa oyunlara verirsin yoksa veremezsin. Ülke bu haldeyken en azından kafanı dağıtacak, tutunacak bir dalın olsun. Bu ülkenin bu imkanı da elinden almasına izin verme zaten. yapacak şeylerimiz sınırlı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@O Görkem hiç kafana takma, politik doğruculuğun lüzumu yok korsan, bedava bir alternatifse ihtiyaç durumunda yönelirsin. 13 yaşında bir çocuk istediği oyunu ülkenin ekonomik durumu veya maddi sebeplerinden ötürü oynayamayacaksa ne anlamı kaldı. Güzel vakit geçirecek misin, geçireceksin bu kadar. Herkes biliyor maddi imkanı olsa o oyunları satın alacağını. 1 TB'dan fazla oyun var sistemde kim ne demiş zerre umurumda değil. Adamlar kendi ödedikleri vergileri cebine atanlara, korsan oynayanlara ettikleri kadar ses çıkaramıyor korkudan. Niye korkuyorsun çünkü burası Türkiye değil mi? Bak korsan oynayanın da aynı sebebi var "burası Türkiye". Liechtenstein'da kişi başına düşen gelirimiz bir çuval para olsa farklı şekilde tartışırdık pekala.
 
Empati yapıp 2 yıl boyunca uğraşıp emek verip yaptığın oyunu insanlar para vermeyip veya veremeyip, senin oyununu bedava oynadıkları zaman ne hissedersin bunu düşün öncelikle. Herhalde bayağı üzülürsün. Bu arada şunu söyleyeyim Türkiye'de korsan kullananların büyük bir çoğunlunun oyunlara para vermek istememesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Tabii parası olmadığı için kullanan vardır fakat bu azınlıkta bence.

Zira milletimiz genelde oyuna para vermeyi pek sevmez. Oynamayı çok ister ama 1 kuruş cebinden çıkarmaya yeltenmez.
Hocam ben bir oyuna cidden nasıl o kadar para vereyim. Bir oyun olmuş 200-300 Ps5de ise 500-1000 bandında olmuş. Benim zaten harçlığım çok az ve bir oyuna indirimde bile para veremiyorum. İndirimlerde aldığım oyun sayısı bir elin parmağını geçmez.
Paran yoksa korsan oynamanın bir sakıncası yok bence paran olup ta korsan oynarsan bu oyunlara değer vermediğin anlama geliyor fakat sende öyle bir durum yok.
Evet hocam şuan anlınızdan öpesim var.
 
Et çok pahalıysa yeme kardeşim et yemek zorunda değilsin. Makarna da yiyebilirsin. Araba çok pahalıysa binme kardeşim toplu taşıma kullanabilirsin. Çocuk oyun oynamak istediğini belirtmiş ki bu en doğal hakkı ama verilen cevap "oynama". Var mı savını destekleyecek bilimsel bir çalışma ya da makale öyle bol keseden 30 dk, 1 saat gibi süreler vermişsin bilirkişi gibi konuşuyorsun?
Yine abartılı örnekler vererek konuyu saptırmaya çalışan bir üye türü. Beslenme ile oyunu nasıl kıyaslayabiliyorsun, kendini haklı çıkartmak ve beni bastırmak adına saçmalamayı mı uygun gördün?

Oyun oynamak hakkı ancak bunu ailesinin veya imkanlarının izin verdiği ölçüde yapabilir. Sana bilimsel kanıt sunmak zorunda değilim, üşenmeyip Google'a 4 - 5 kelime yazarak kendini aydınlatabilirdin. Bir yaşa kadar gelmişsin ama senden küçüklerin nasıl gelişeceği ile ilgili en ufak bir endişen bile yok.

Ben üstüme düşeni yapıp programlı bir şekilde oyun oynamasını önerdim. Sen ise fütursuzca 13 yaşında birinin oyun oynamasını savundun.
 
Oyun ihtiyacını Epic Games gibi platformların dağıttığı ücretsiz oyunlar ya da ücretsiz online oyunlar ile giderebilirsin. Korsan oyun kullanmak her koşulda emek hırsızlığıdır, ayrıca Türkiye de oyunların pahalı olmasının sebebi oyun firmaları değil, ekonomik hatalar ve kötü yönetimdir. Teşekkürler.
 
Oyuna verecek paranın olmaması sana o oyunu korsan olarak indirip oynama hakkını vermez ve meşrulaştırmaz.
Ülkedeki herkesin maddi durumu çok iyiymiş gibi konuşuyorsun. Gayet de normal bence, millet don bulamıyor giysin biz de burada oyuna para verilir mi verilmez mi korsan oynanmalı mı gibi şeyler tartışıyoruz. Ülke hele Norveç, Hollanda gibi refah seviyesine yükselmeden kimseden oyunlara fazla para vermesini beklemeyin.
Evet; emek hırsızlığı, kul hakkı... Ne dersen de ancak gerçekten şu an durum o kadar vahim ki ve insanlar bu vahim durumdan bir nevi de olsa oyunlar sayesinde kaçabiliyorsa bu bence yadırganmamalı. Ha, tabii ki desteklemiyorum ancak bu şartlarda asla da diyemiyorum.
 
Yine abartılı örnekler vererek konuyu saptırmaya çalışan bir üye türü. Beslenme ile oyunu nasıl kıyaslayabiliyorsun, kendini haklı çıkartmak ve beni bastırmak adına saçmalamayı mı uygun gördün?

Oyun oynamak hakkı ancak bunu ailesinin veya imkanlarının izin verdiği ölçüde yapabilir. Sana bilimsel kanıt sunmak zorunda değilim, üşenmeyip Google'a 4 - 5 kelime yazarak kendini aydınlatabilirdin. Bir yaşa kadar gelmişsin ama senden küçüklerin nasıl gelişeceği ile ilgili en ufak bir endişen bile yok.

Ben üstüme düşeni yapıp programlı bir şekilde oyun oynamasını önerdim. Sen ise fütursuzca 13 yaşında birinin oyun oynamasını savundun.
Ruhunu beslemek, kafanı biraz olsun boşaltabilmek de en az fiziksel beslenme kadar gerekli. Burda 13 yaşındaki bir çocuk içini döküp sorununa cevap ararken "oynama" diyip kestirip atmak ne derece doğru? Artık sokağa çıkıp oyun oynama, mahalle arasında top çevirme dönemi bitti. Ben 95 doğumluyum sokakta tabiki oyun oynadım ama şu an herhangi bir metropolde yaşayan bir çocuğun böyle bir olanağı yok. Televizyonda türk dizisi izleyeceğine oyun oynasın çok daha yararlı olur ki zaten postu paylaşan da oyun oynamak istediğini belirtmiş.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı