Açık liseye geçilmeli mi?

kaane

Kilopat
Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
3.762
Çözümler
10
Merhaba, anadolu lisesinde okuyorum ve 12. sınıfım. Derslere bakmak için zamanım kalmıyor başka yapacak şeylerim de olduğu için, günde 24 saat var zaten, 7 saati okul ve 8 saati uyku. Kaldı 9 saat, her insanın ihtiyaçları da var zaten, yemek ve benzeri şeylerden de 2-3 saat gitse 6 saat kaldı. 6 saat boyunca ben kafamı vurup ders çalışsam diğer şeylere zaman ayıramıyorum. Bu durumda, sizce açık liseye geçmem mantıklı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Okulunuzdan verim alamıyorsanız, evde durduğunuz süre boyunca disiplininizi koruyup günü gününe ders çalışabileceğinizi düşünüyorsanız, dershane veya YouTube gibi bir kaynaktan da konu anlatımlarımı halledebilirim diyorsanız geçin. Ancak ben evdeyken X ile çok vakit harcarım, derse bir türlü oturamam diyorsanız burada düşünülmesi gerekiyor.
 
Tembellik etmeyeceğine dair kendi özdisiplinine güveniyorsan geçmek mantıklı, ama okul yok diye geç saatlere kadar uyumayıp, sabah da geç saatlere kadar uyursanız fayda yerine zarar edebilirsiniz. Yani tamamen kişiye kalmış bir durum.
 
Hocam davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama açık liseye geçeceksiniz iyi bir iradeye sahip olmanız gerekiyor. Geçmez olaydım diyebilirsiniz.
 
Meslek Lisesi okuyorum ve 12. sınıfım. Hedefim "Çizgi Film ve Animasyon" bölümü, aşağı yukarı 350.000 puana ihtiyacım var. 2 gün okul, 3 gün staj (günde 10 saat mesai), 2 gün dershane. Yani hiç boş günüm yok.

Çok yoruluyorum, yine de ben Meslek Lisesi diploması almak istediğim için açık öğretime geçmedim.
 
Son düzenleme:
Eğer okul evine uzaksa ve okuldan gerçekten verim alamıyorsan, öğretmenler sözlüler konusunda yardım etmiyor ve sınavlarda saçma sapan şeyler soruyorsa, okuldaki ortamdan memnun değilsen ve açık liseye geçtiğinde ben düzenimi kurarım diyorsan geçmemen için hiçbir sebep yok. Disiplinli bir şekilde çalışmayı çok iyi bir şekilde biliyor olman lazım. Eğer başıboş olursan açık lisede hiçbir yer kazanamazsın. Sonuçta sabah kalkınca okul derdin yok, ders çalışmaya zorunlu tutacak bir şey yok vs. Bunları tamamen kendin ayarlamalısın.
 

Geri
Yukarı