Termal macun pumpout effect

  • Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1B
  • Görüntüleme 72B

gen2

Megapat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
9.525
Makaleler
1
Çözümler
66
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan almamız gereken pumpout yaşatmayacak en iletken macun hangisi?
Linkini biraktim daha once Honeywell ptm-7950. Kurlenmis pad olan versiyonunu alacaksin. Sunu.

 
Linkini biraktim daha once honeywell ptm-7950. kurlenmis pad olan versiyonunu alacaksin. Sunu.


Bunu alsam CPU GPU dahil tüm bellek yüzeylerine kullansam daha verimli olur değil mi? Ödediğim fazla ücrete değer mi? Bir de İzmir'de oturuyorsanız macunu elden alabilirim direk. Ücretli ücretsiz versiyonu farketmez
 
Bunu alsam CPU GPU dahil tüm bellek yüzeylerine kullansam daha verimli olur değil mi? Ödediğim fazla ücrete değer mi? Bir de İzmir'de oturuyorsanız macunu elden alabilirim direk. Ücretli ücretsiz versiyonu fark etmez

Ispartadayim, belleklere uyacagini sanmam cunku bunun kalinligi 0.2mm gibi bir şey. Bu sadece CPU ve GPU için ve likit metal performansi veriyormus. Sen ayni macundan almistin sanirim, bende Shin-Etsu7783D var. Ama senin aldiginin taklit olma ihtimali var diye dusunuyorsan gonderebilirim tabii. Iletisim için Discord numarani falan verebilirsin. Kargoyla gonderebilirim. Ucrete gerek yok cok az bir şey göndereceğim zaten.
 
Ispartadayim, belleklere uyacagini sanmam cunku bunun kalinligi 0.2mm gibi bir şey. Bu sadece CPU ve GPU için ve likit metal performansi veriyormus. Sen ayni macundan almistin sanirim, bende shin-etsu7783D var. Ama senin aldiginin taklit olma ihtimali var diye dusunuyorsan gonderebilirim tabii. Iletisim için Discord numarani falan verebilirsin. Kargoyla gonderebilirim. Ucrete gerek yok cok az bir şey göndereceğim zaten.

Şu anlık çakma olduğunu düşünmüyorum ama talep olmazsa bir iki gün içerisinde bana gönderebilirsin.
 
Şu anlık çakma olduğunu düşünmüyorum ama talep olmazsa bir iki gün içerisinde bana gönderebilirsin.
Hocam konuyu güncelleyebilir misiniz?
Dusunurum ama fiyat konusunda anlasabilir miyiz onu bilmiyorum. Cok pahaliya aldim ben bu macunu. 0.5 gramlik bir tup 75 liraya falan geldi. Ama ne yaptigini bilen birisi 0.5 grami 3 kere hem CPU hem GPU'ya kullanabilir. 4. alisverisimde alabildim E-Bay denedim 3 kere olmadi. En sonunda yerel bir modder sitesinden aldim.

Aldigim site burasi. Gumruk kargo derken pahaliya geldi baya.


Istersen Amazon'dan alabilirsin eger yuklu miktarda ihtiyacin varsa. Ben FrozenCPU'nun Amazon dukkanindan aldim ama simdi satistan kalkmis.

Soyle bir sey buldum sonuclar lineer.

Eki Görüntüle 1206940
Dun geceden bu yana bilgisayara stres testi yapiyorum ancak pumpout olusmadi hala. Ama islemciyi de 100 derecelere cikartmak istemiyorum. Bu yuzden bir oyun açtım V-Sync kapattim GPU %100, CPU yaklasik %40 yukte 12 saat kadar yuk altinda biraktim. Ilerleyen zamanlarda ne olacagini maalesef kontrol edemeyecegim cunku yarin bu bilgisayari satiyorum bir alici ile anlastim kesin alacagini soyledi. Elimde 4 tane dokunulmamis Shin-Etsu 7783D 0.5 Gram tupu var tanesini 85 liradan isteyene satabilirim. Uzerine 10 lira kar koydum bosuna ugrasmis olmamak için. Almak isteyenler eBay uzerinden daha yuklu miktarda ve muhtemelen daha ucuza satin alabilir.
Arkadaslar elimde bir tup acilmis 7783D var. Bir kere kullandim yaklasik 2 kerelik daha kullanilabilir. Bunu birinize ucretsiz olarak gondermek istiyorum. Hem pumpout oluyor mu ogrenmis oluruz. Ben de duruma gore kalanlari elimde tutacagim. Elimdeki laptop gayet yeni ama bir sey olur da yeniden macunlamam gerekirse kullanmak icin. Ilk yazan arkadasa gonderebilirim.
Hocam bana gönderebilirsiniz.
 
Laptopta oyun oynayacaksanız sıvı metalden başka çareniz yok. Bir buçuk sene önce AliExpress'ten alıp sürdüğüm TG Conductonaut hala ilk günkü performansı veriyor, sadece toz temizliğini yapıyorum.

Firmalar bile baş edemiyor bununla ki ASUS, gaming laptoplarında sıvı metal kullanmaya başladı.
 
Güncelleme: Macun geldi, sürdükten sonra sıcaklıkların Maker modeline göre 1 2 derece yüksek olduğunu fark ettim ve üzüldüm. Ancak birkaç termal dönüşümünden sonra sıcaklıklarda 1 2 derecelik düşme fark ettim, galiba ufak bir curing fazı var macunun. Yani macun iddia ettiği gibi yaklaşık 12.8W/m-k değerlerini sunabiliyor. Açıkçası bilseydim MasterGel Maker'a 140 lira bayılmak yerine direkt bu macunu alırdım. Maxtor'un harddisklerini de yıllarca kullanıp memnun kalmış biri olarak termal macunu da başlangıç episodunda beni mutlu etti. Umarım okuduğum makale doğru bir noktaya parmak basmıştır ve pumpout efektini yaşamam. İlerleyen zamanlarda yapacağım güncellemelerle Maxtor CTG8 macununu merak eden almak/denemek isteyen olursa belki deneyimlerimden faydalanabilir.

Hangi macun hocam bu?
 

Geri
Yukarı